כמה שאלות... lזבנגl

כמה שאלות... lזבנגl

והשאלות הן: 1. כמה שנים בנות צריכות לחתום קבע? שנתיים או שלוש? 2. קראתי איפושהו שאם לא מציבים אותך בתפקיד שקשור לתחום שאותו למדת, אז משחררים אותך מהקבע, כלומר, החייל/ת עושה רק את הסדיר, זה נכון? 3. מהם הדברים שהצבא לוקח בחשבון בתהליך המיון הראשוני לעתודה? אני מדברת על שלב שבו עדיין אין ציון פסיכומטרי, ורק נרשמים לעתודה, ובעצם על השלב הראשוני ביותר: תעודת הבגרות של יא´ משפיעה באיזשהו מובן? 4. שאלה יותר כללית: לעתודאי צריך להיות קב"א של קצין, נכון? ואם יש לאדם את כל הנתונים, ותעודת בגרות מעולה, ופסיכומטרי טוב, והקבא שלו נמוך מ54 אז הוא לא יכול ללכת לעתודה, נכון? 5. כמו שאמרתי, אני עולה לשמינית, ועוד לא קיבלתי צו ראשון. אני יודעת שתהליך המיון מתחיל בסביבות אוקטובר, ואם אני לא אקבל צו ראשון עד אז? האם כדאי לי לפנות כבר עכשיו לבקו"ם ו"להצהיר" שאני רוצה ללכת לעתודה? סליחה אם חלק מהשאלות נשמעות טפשיות.... תודה, שירלי

bodas18

New member
תשובות לחלק מהשאלות

1. לא בטוח... נראה לי שגם בנות חותמות לשלוש...... לא סגור על זה. 2. נכון. אם לא שמים אותך בתפקיד שלמדת אליו את פטורה מהחתימה לקבע. 3. לדעתי במיון הראשוני הדבר הקובע ביותר הוא באמת הקב"א. אולי הצבא פונה גם לביה"ס להמלצות. 4. תיקון: קב"א קצונה הוא מ- 52. ונכון, מי שאין לו לא יקבל זימון לעתודה. 5. אני מציע שתחכי. המיונים לעתודה מתחילים בזימון לכנס ורק בפברואר מתחילה ההרשמה לאוניברסיטאות.... אין לך מה להתקשר. בהצלחה!

יוסי99

New member
אין מה להוסיף , למעט

1. כן, שלוש שנים (מה חשבת, שיש כפל מבצעים.. ? :) ) 3. רק קב"א קובע, זה סה"כ ניפוי של מי שלא יכול להיות קצין. כמו כן, מהשנה התהליך כולל מבחני מיון (שכמעט כולם עוברים) שדומים למבחני קצונה, במכוני אבחון. 5. אל תדאגי, יש לך המוווון זמן - תהליך הקבלה לעתודה הוא מהארוכים והמאוחרים שיש, רק במרץ שנה הבאה בערך נסגרת ההרשמה, וגם אז תמיד אפשר להרשם באיחור, אם יש קצת מזל.

eitan007

New member
שאלה על הקב"א

בהנחה שיש לי יותר מ-52 (54), הוא משתכלל איכשהו עם תוצאות מבדקי הקצונה בקינן שפי (או שמספיק לי שהוא גבוה מ-52, ולא משנה כמה)?

יוסי99

New member
תשובה

א) הוא לא משתכלל ב) לא מכיר את ההליך של קינן שפי, אבל עד כמה שהבנתי זה סה"כ "שלב סינון" שאין לו השפעה על שום דבר, למעט אם מוצאים שאתה ממש לא מתאים לעתודה\קצונה, ואז מעיפים אותך.

bodas18

New member
תשובה לאיתן

ההנחה היא שלא כל אחד שיש לו קב"א מעל 52 מתאים לקצונה... וזה מאוד הגיוני. יש מאפיינים אישיותיים שבודקים, ובודקים אותם במבד"קים (מבדקי קצונה). כלומר, קב"א מעל 52 הוא תנאי ראשוני והכרחי, אבל לא מספיק...

uv1234

New member
תשובות

1. שנתיים. 2. אמור להיות נכון. 3. תעודת כיתה י"א משפיעה בעובדה שהיא מצביעה על מגמת ציונים עתידיים (למשל, 100 במתמטיקה אומר שזה די בטוח שלא תקבלי 60 בבגרות, ולהפך). 4. באופן כללי אני לא יודע מה בקשר לעתודה, אבל בכדי שתתקבלי לקורס קצינים/ות, את צריכה קב"א של 52, כך שאחרת פשוט לא תהיי קצינה. 5. בכדי שתוכלי להתחיל בתהליך המיונים לעתודה, את צריכה למלא את הטפסים. הטפסים מגיעים בחוברת של העתודה, שמגיעה לביתך בהסתמך על הקב"א שלך. הקב"א שלך נקבע בצו הראשון, כך שכדאי שתדאגי שתעברי אותו עד לסביבות סוף אוקטובר. עכשיו, בקשר לתשובות, אני בטוח בהם בשאיפה ל100% :) אבל אני לא חותם עליהם בשם צה"ל או מדור עתודה או משהו אחר. הן נכתבו לפי מיטב הבנתי, ואני מקווה שזה רק לטובה. שיהיה בהצלחה!

יוסי99

New member
חלאס כבר

בנות חותמות 3 שנים. בדוק. סגור. במאה אחוז. אני לומד עם עתודאיות. אז באמת די. העיקר שאמרת שאתה בטוח ב 100 %.. בקשר לציונים - א) הם שואלים אם אני לא טועה רק על ציונים סופיים בבגרות, ומקצועות מוגברים, ולא על תעודה של כתה יא. ב) כבר נכתב שהמדד הוא הקב"א- ציונים זה חלק מהקב"א, ככה גם מה אתה עושה במבחנים בבקו"מ (דפ"ר), מאיזה בי"ס באת (כן כן, אם אתה מעיירת פיתוח מניחים שאתה פחות מוצלח ממישהו מבליך רמת גן), ואיך הולך לך ברעיון האישי.

pl84

New member
טעויות בידך

אתה טועה בנקודות הבאות: א. לא שנתיים קבע אלא שלוש ב. תעודת כיתה י"א לא משפיעה בשום צורה שהיא (וכך גם תעודת מחצית א´ בכיתה י"ב, מה שמשפיע זו תעודת בגרות בלבד) ובכלל UL1234 יש לך יותר מדי בטחון - אל תכתוב שמה שאתה מניח ולא יודע - נכון ב 100%.

יעליס

New member
בתור בת מועמדת לעתודה...

בנות חותמות שנתיים קבע במקצועות הרפואה (כמו בנים) ושלוש שנים קבע בשאר המקצועות (כמו בנים)- כך שהקבע זהה תמיד לקבע של הבנים. השוני הוא רק בסדיר- בת עושה שנתיים, ובן- שלוש.

למעלה