כמה שאלות

הולי

New member
כמה שאלות../images/Emo35.gif

שאני לא יודעת את התשובה עליהן.. 1. כמה זמן נמשך הריון של סוס? 2. כמה זמן הסייח נשאר עם האמא? 3. נכון שרואים בסרטים (ובמקרה של רובכם גם במציאות) שסוסים קופצים מעל מכשולים וכאלה, הם עושים את זה לפי פקודה מצד הרוכב או שפשוט הם לא רוצים להתקע במכשול? תודה, הולי, שקמה היום מוקדם בשביל לעשות שעורים בלשון

תקנו אותי אם אני טועה

הריון של סוסה (לא סוס:) נמשך 11 חודשים בקירוב. הסייח נשאר עם האם עד שעברו לפחות כמה חודשים מלידתו. בנוגע למכשולים - את הסוס הצעיר יש לאמן לגשת למכשולים ולזנק מעליהם, ולא לעצור מולם או לסטות לצדדים. לאחר האימון הזה, יש סוסים שאף מושכים את הרכוב אל המכשול מתוך רצון. הרוכב ניגש אל מול המכשול בצורה מסויימת ובקצב מסוים, ואם הוא לא עושה טעויות סוס קופץ את המכשול בעצמו, ומובן שהוא לא רוצה להיתקע בו. בהצלחה בשיעורים בלשון.:)

loka

New member
איך מאמנים סוס לקפוץ...

שהסוס צעיר מאמנים אותו לקפוץ קודם כל ע"י כך שנותנים לו לפתח טכניקה של קפיצה שאותה יקבע הסוס, כלומר הסוס לומד לקפוץ בצורה שנוח לו לקפוץ. בשביל לגרום לסוס ללמוד את הטכניקה עושים לו לונג´ מעל מכשול (כן זה אפשרי...) עד שהוא מתרגל לסגנון של הקפיצה ואז מלמדים אותו לקפוץ עם רוכב. מן הסתם הסוס ילמד שאם הוא לא יקפוץ הוא יתקע במכשול וזה יכאב לו אז הוא יעדיף לקפוץ.

loka

New member
הכל תלוי ברוכב.....

אם הרוכב יודע לרכב נכון הסוס יקפוץ נכון....

לשון - יאכסה. אבל שרדנו את פרעה..

קודמכל חג שמח. עכשיו, בנושא המכשולים אני לא יכולה לעזור לך (גו ווסטרן.) אבל אני יכולה לומר לך שהריון של סוסה נמשך בערך שנה, והסייח נשאר עם אמו עד שהוא מגיע לבגרות ואז הוא עוזב את העדר, או סייחה שנשארת עם העדר, אבל כמובן שלא תחת טיפול של האם אלא היא עצמאית. זה קורה בערך בגיל שנה, שנה וקצת.

taz512

New member
הריון של סוסה ועוד

הריון של סוסה נמשך 11 חודשים, אבל כמו אצל בני אדם זה לא מדויק ומדובר בשבוע שבועים לפה לשם תלוי בסוסה. ובקשר לסייח בטבע סייח נשאר עם אמא שלו עד גיל שנה ויש סיבה מאוחרי זה, אחרי שנה הסייח החדש מגיע והאמא צריכה לדאוג לסייח החדש. בחווה מפרידים סייחים כבר מגיל 3-4 חודשים דבר שלא מומלץ. מומלץ להשאיר סייח עם אמא שלו לפחות חצי שנה בשביל התפתחות טובה של הסייח. ובקשר לקפיצות אין לי מושג כי כמו שהאנרכיסית אמרה "גו ווסטרן" טאז השד והתשובות

מריושי

New member
תחי האקדמיה ללשון

וחוץ מזה בקשר לגיל הסוס שמתחילים לעבוד איתו על קפיצות- יש את הגישה האנגלית שעובדים אם סוס באיזי ובגיל 6-7 מתחילים לתת קצב בנושא הקפיצות ויש את הגישה ההולנדית שבגיל 4 מתחילים לעבוד על קפיצות בצורה אינטנסיבית ובגיל 5 הסוס כבר קופץ כמו שצריך ולאלה שבתחום האינגיליש אני אתן דוגמאות חיות- יפתח מהחווה ביגור עובד לפי הגישה האנגלית ואורי בורשטיין מממרכז רכיבה אודים עובד לפי ההולנדים (במקרה שניהם עובדים עכשיו עם סוסים בנושא)

למעלה