שלום לך לייט!
אני צובר עוד ועוד ידע בזמן האחרון, ואחלוק איתך את מה שלמדתי עד עכשיו. ישנם כמה סוגים של ארנבונים ננסיים, האם את יודעת איזה סוג את רוצה? ישנו ארנבון ננסי רגיל, שנראה כמו ארנב רגיל, רק בקטן. ישנו ארנבון ננסי שמוט, שכשמו, האוזניים שלו שמוטות, מתוק ביותר. ישנו ארנבון ננסי ראש אריה, שמסביב לראש יש לו הרבה פרווה. גם מצאתי מישהו שמוכר ארנבון מסוג אנגורה ננסית, שזאת היתה הפעם הראשונה ששמעתי על שילוב בינהם, זה ארנב שנראה כמו כדור פרווה. בחנויות תמצאי בד"כ את שלושת הראשונים שציינתי. אם את מתכוונת לקחת זוג ממינים שונים, במטרה שגם יהיו לך גורים, אני ממליץ לקחת שניים מאותו גזע, או לפחות מאותו ערבוב, כדי לשמור את הגזע כמה שיותר, ולא ליצור מינים חדשים. בארץ לצערנו אין עדיין חוקים בנושא, אבל בחו"ל אסור לערבב בין הגזעים. אני ממליץ על רשת Jungle, החנות הספציפית שאני ממליץ עליה היא החנות שבקניון שבעת הכוכבים בהרצליה, כי שם אני יודע שמטפלים בהם כראוי. אם את מחפשת דווקא בת"א, יש להם עוד סניף עם ארנבונים, שזה הסניף שבדיזינגוף סנטר, אבל אותו אני לא מכיר מבחינת טיפול בחיות. המחירים שלהם לא זולים, והם בד"כ יקרים יותר מהשאר, ולכן אני ממליץ לך לקנות את הארנבון מהם, ואולי כלוב, ואת השאר לקנות במקום אחר אם את יכולה, כי זה יחסוך לך כמה שקלים על כל דבר. במידה ותעשי כרטיס חבר, זה יוריד לך את העלויות, אבל עדיין, יש דברים שיהיו יקרים יותר מחנויות אחרות. ארנב ננסי יעלה לך בחנות שלהם 110 שקל, כאשר לחבר זה 100, ואם את קונה כלוב, זה יורד ל90 אם אני לא טועה. כבר ראיתי חנויות שמכרו אותם ב80 בשני מקומות אחרים, אבל הארנבונים היו חולים ב"גרב" שזה משהו כמו סקביאס. בקשר לכלוב, הכלוב צריך להיות גדול ככל שאת יכולה להרשות לעצמך. למרות שלארנבונים קוראים ננסיים, הם לא מיקרוסקופים, וזקוקים להרבה מקום. הכלוב הכי מינימלי לפי דעתי הוא באורך של 60 ס"מ, שלי עדיין נראה קטן, ולכן קניתי כלוב באורך של מטר. למרות הכלוב הגדול, עדיין מומלץ לשחרר אותם בבית כשאפשר, במקום מוגן יחסית, כדי שישחררו אנרגיה שהם לא מסוגלים לשחרר בתוך הכלוב. חשוב להשגיח עליהם בזמן הזה, שלא יכרסמו חוטי חשמל חס וחלילה. בקשר לטיפול, הם צריכים רק אוכל, מים, אבן סידן (בשביל השיניים), בית כלשהו, והמון אהבה! אם טעיתי פה במשהו, אני אשמח אם מישהו יתקן אותי. ואם יש לך עוד שאלות, אשמח לענות.