כמה שאלות

מייקלית

New member
כמה שאלות ../images/Emo23.gif

היי, רציתי לדעת משהו שדי יצא לי לחשוב עליו הרבה בזמן האחרון, ולא מצליחה לעלות על התשובה.. אז אנא עזרו לי חח. לפי המורה שלי לחינוך גופני, רק לאחר פעילות אירובית של 20-30 דקות מתחילים להשרף השומנים, ובזמן הזה נשרפות הפחמימות. אז.. זה בעצם אומר, שאם נגיד אני הולכת 5 דקות או עושה כל פעילות שהיא, אני בעצם שורפת פחמימות? כלומר, שורפת פחמימות כל הזמן? עוד שאלה שקשורה לנושא, יש אנשים שעושים דיאטה לפי חישוב קלוריות ומרזים, ויש אנשים שעושים דיאטה בעזרת שריפת שומנים, שזה בעצם אומר, שהם לא מחשבים את הקלוריות, אבל הם בכל זאת מורידים מהמסה של הגוף. כי אם אתה מוציא אנרגיה יותר ממה שאתה מקבל, אז אתה מרזה, ואם אתה מוציא אנרגיה פחות ממה שאתה מקבל, אבל בכל זאת מוריד מסה של שומן מהגוף ע"י פעילות גופנית, אז אתה עדיין מרזה.. אז מה בעצם ההבדל בין התלהיכים? אני אישית בתחילת הדיאטה יותר דאגתי לשרוף שומנים, והורדתי, לאחר מכן התחלתי לחשב קלוריות והורדתי... אז איך זה הולך? זה קצת התבלגן לי... ל-מה כדאי יותר ליחס חשיבות? לקלוריות או לשריפת השומנים? ושאלה אחרונה (סליחה על ההצפה
) כמה קלוריות יש בבייגלה לחמניה בינוני כזה? תודה מראש על התשובות

אלי ו.

New member
קצת סדר

1. כפי שכתבת, הרזיה תהיה כשמכניסים לגוף פחות אנרגיה ממה שמוציאים. (איזון קלורי שלילי) זה פשוט ואל תתני לאף אחד לבלבל אותך. 2. המורה להתעמלות אינו טועה, אבל מה שהוא אמר לך אינו קשור להרזיה. גם אם עיקר האנרגיה בפעילות תגיע מפחממות, אם הפעילות תביא אותך לאיזון קלורי שלילי הגוף ישתמש בשומן אחרי הפעילות. (מה אכפת לך מתי השומן יורד?) 3. כל סוגי הדיאטות הם בסופו של דבר הגבלת קלוריות. זה נעשה או ע"י ספירת קלוריות או ע"י אכילה של אוכל משביע ודל קלוריות, אכילה חד-גונית או כל שיטה אחרת. 4. הגבלה קלורית זה העיקר, יחד עם זאת יש לודא שההגבלה אינה חמורה מדי ובמקביל שאת מקבלת מהתזונה את כל מה שהגוף זקוק לו. לכן תמיד נמליץ להתיעץ עם תזונאית.

למייקלית

אין הבדל בין "שריפת שומנים" והורדת קלוריות מהתפריט וירידה במשקל. אלה תהליכים חופפים. נכון הדבר שכאשר את נכנסת לחסך קלורי - משמע שורפת יותר משאת מכניסה -התוצאה היא שאת תרדי במשקל. לכן- חשוב לאכול מאוזן ונכון ע"מ לשמור על משקל נכון ובריא . בביגלה בינוני -לא ברור לי בדיוק למה את מתכוונת אבל בהערכה נע בין 300-400 קקל.

למעלה