כמה שאלות!

black_light

New member
כמה שאלות! ../images/Emo107.gif

שלום לכולם
תגידו, עונת הנשירה כבר עברה לכלבים שלכם? לצירי שלי עדיין נושר שיער, והרבה. שמתי לב שהפרווה נהייתה דלילה והופיעו קצת קרחות. זה נורמלי? (עוד לא יצא לי לעבור עונת מעבר חורף-קיץ עם כלב, סליחה על הבורות.
) אני נותנת לה מדי פעם תוסף תזונה של שמן דגים שקניתי אצל הוטרינרית (נא לא להתקיף אותי בעניין הקניה מוטרינרים). זה טוב? לא טוב? עוד שאלה, מתי אמורות לסיים לצמוח שיני הכלב? אני אמורה לדאוג בקשר לזה שהיא עוד מעט בת שנה ועוד חסרות לה שיניים? ~תודה לעונים!

be_roo

New member
בארץ הלא ממוזגת שלנו אין למעשה

עונת נשירה מוגדרת. באירופה יש 4 עונות מוגדרות, אצלנו הכל מעורבב, ולכן הכלבים והחתולים כל הזמן נאלצים להחליף פרוות בהתאם למזג האויר, כך שהנשירה לעולם לא מפסיקה. יש תקופות מוגברות יותר ויש פחות אבל זה יכול להשתנות בטווח של שבועיים. אישית, כרגע אצלי בבית יש בהחלט התגברות של הנשירה. בנוגע לתוספים, מבחינתי, כמו אצל בני אדם, אין ממש הוכחות לפעולה שלהם, אבל אם את מבחינה בהבדל ושיפור לטובה, למה לא?

מייקלס

New member
כמה תשובות ../images/Emo39.gif

נשירה - גם אם עונת הנשירה עדיין לא עברה, אין שום הצדקה להתקרחויות. תחלופה טיבעית של הפרוווה לא אמורה לגרום להתדלדלות, או התקרחויות. שווה בדיקה וטרינרית. סיבות לנשירה - תזונה לקויה. טפילים - פרעושים או פרזיטים של העור (דמודקס) בעיות הורמונליות (אולי קצת צעירה מידי) פיטריות. תפקוד לקוי של בלוטת התריס. דלקת עור. רחצת הכלבה בתדירות גבוהה, או עם שמפו לא מתאים, או שטיפה לא טובה. במידה ותוסף המזון לא עוזר, בקשו מהוטרינרית שלכם לערוך בדיקות קצת יותר מקיפות. - שיניים - כדאי שהוטרינרית תבדוק. בגיל שנה יש כבר תחלופה מלאה של כל השיניים.

be_roo

New member
אופס, לא שמתי לב לקרחות../images/Emo122.gif

*לקרוא בעיון הודעות*

למעלה