כמה שאלות של מתחילים

סטפני2

New member
כמה שאלות של מתחילים

אני רואה בפורום שכולם מאוד שמחות לעזור ולשתף, אז אני גם אשאל כמה שאלות. עשינו כבר פעמיים I.U.I (השבחה והזרעה). לבעלי יש מורפולוגיה 9% (כל השאר פחות או יותר נורמלי), ולי אין ביוץ ללא איקקלומין.אנחנו מטופלים אצל גיניקולוג רגיל, ולא מומחה פוריות. השאלה היא האם כדאי להמשיך ולעשות עוד I.U.I אצל אותו רופא, או לעבור למומחה פוריות? אם כדאי לעבור למומחה, אשמח לקבל המלצות לרופא שעובד באסותא או איכילוב ומקבל במרפאה בתל אביב חברי מאוחדת. תודה מראש שאלה נוספת - איך עובד הנושא של טיפול פרטי לעומת טיפול דרך הקופות?

פּוֹנְג

New member
גניקולוג רגיל שעושה IUI? זה נשמע לי

קצת יומרני מצדו, לא? כן, בהחלט לעבור למומחה לפוריות. המלצות תוכלי לקבל בלוחות הפורום, בשורה הכחולה למעלה.

bapi

New member
מצטרפת לפונג

בעניין המעבר לרופא פוריות במפגש דיברנו רבות על כך שרופאי נשים רגילים מתיימרים להיות רופאי פוריות ולעיתים גורמים בכך נזק במקום תועלת. בעינייני פרוצדורות אני פחות בקיאה אבל באופן עקרוני לא חושבת שצריך לרוץ לפרטי יש רופאים שמטפלים מצויין ברפואה הציבורית בהצלחה

ellieg

New member
לעבור ומהר

גם אנחנו במאוחדת ומטופלים באיכילוב ומאוד מרוצים (הזרעות). באיכילוב לא עובדים עם רופא אחד אלה הצוות - יעבץ,בוצ'ן והאוזר מקבלים בהתאם ליום ושעה (לא לבהל כולם מעולים ונותנים הרגשת המשכיות).

debby12

New member
מנהל
לעבור רופא ומהר

אין לך מה לבזבז זמן (או את עצמך) יותר אצל רופא שאיננו מומחה לפוריות. כדאי גם לדעת שנטילת איקק' לאורך זמן עלולה לפגוע ברירית הרחם ובכך למעשה לגרום בעיות נוספות [אני מניחה-מקוה שהגניקולוג הרגיל נתן לך את האיקק' תוך כדי מעקב זקיקים ורירית באולטרא סאונד?] המלצות לרופאים של המאוחדת בתל אביב שמתמחים בפוריות: 1. רון האוזר - מקבל ברח' יהושע בן נון - את יכולה למצוא את הפרטים באתר האינטרנט של מאוחדת (קובעים תור אצלו). הוא עובד באיכילוב - כך שייתכן שתפגשי אותו גם ב IUI עצמו - אם כי לא בטוח. 2. שבח פרידלר - מקבל בסניף קופ"ח מאוחדת ברח' שפרינצק. ההמלצה עליו מבחינתי היא ברמה המקצועית בלבד (כלל לא ברמה האישית - הוא לא אדם נחמד, וגם לא נוטה להסביר או לחייך). היתרון איתו זה שהוא מנהל מרפאות הפריון של מאוחדת באזור המרכז כך שכל האישורים מתוקתקים ממש מהר. חוץ מזה אפשר לעשות מעקב דם ואולטרה סאונד באותו בנין ממש ככה שזה נוח. אם את מטופלת אצלו את ההזרעות את עושה באיכילוב בעזרת טופס 17 [אפשר גם באסף הרופא - אם נוח לך ליסוע לשם]

גוליגל

New member
עוד רופא במאוחדת

גיל גולדמן (03-6421511), מקבל ברמת אביב מטר מהקניון. לא עשיתי IUI אז לא יודעת לגבי עבודה עם איכילוב - מה שכן הוא זמין, עושה רושם מקצועי, די נחמד, קשוב לרצונותייך, ואיתי (לפחות) הוא הצליח (בינתיים. רק שבוע 10). בכל אופן בהצלחה.

neta2

New member
להלן דוגמא שלי../images/Emo10.gif

הייתי מטופלת רגיל אצל רופא נשים חביב בהחלט, ולאחר מס' נסיונות כושלים להרות (אחרי 8 חודשים) באנו אליו לבדיקות - סתם כך חשבתי, להיות רגועה. והוא טען לפי בדיקות הדם שלי שאני פוליציסטית ועלי לקחת איקקלומין. הוא לא הסביר לי מה זה בדיוק ומה הנזקים וכו'.. לקחתי חודשיים (ברור שלא היה הריון) ואז בבוקר אחד קמתי עם כאבי צד איומים, פשוט לא יכולתי לזוז, נסענו למיון נשים ואז התגלתה לי ציסטת ענק בגודל 10 ס"מ. בדיעבד הסתבר שאיקקלומין פשוט צימח לי חתיכת ציסטה והרופא שלי אפילו לא בדק אותי לפני שנתן לי את ההוראה לטול פעם שניה
ברור שעזבתי את המרפאה שלו ואצתי ישר למומחה. אין מה לעשות, בשביל זה יש מומחי פריון. בהצלחה )

פינקי33

New member
הכרחי מומחה לפריון אבל לאו דווקא

פרטי. אני מטופלת אצל הרופא שלי, רופא מכבי, מזה 10 שנים, הוא גם מומחה לפריון וילודה והוא מדהים. אני לא ממהרת לרוץ לרופא פרטי שהוא מומחה רק בגלל שהוא פרטי. מקסימום נלך לרופא פרטי כדי לשמוע חוות דעת נוספת אבל אנחנו מאוד מאוד מאוד מרוצים.

באאבו

New member
בפירוש לעבור למומחה פוריות.

ואני מתפלאה על הרופא שלכם שלא עשה את זה קודם. ולמה? קודם כל - בגלל שהוא מוגבל במידע שלו לעומת רופא מומחה פריון. ולמה עוד? בגלל שהוא לא יכול לתת לך טיפול הורמונלי אחר פרט לאיקקלומין (נדמה לי - אבל בכל מקרה, איקק' ודומיו) והם מאד מאד לא מומלצים לנטילה על פני מספר חודשים. ולמה עוד? בגלל שנתגלתה אצלכם בעיה מסויימת - הן בזרע והן בביוץ. ולמה לא ללכת לאיש מקצוע מבין יותר? אני לא מכירה רופאים בקופ"ח מאוחדת. אנחנו טופלנו ומטופלים בפרטי - ועושים הכל במרפאה של הרופא (כולל הזרעות) - זה מאד נוח, מאד אישי ואת לא נתקלת במוגבלות של שבת וחג כי הוא תמיד שם בשבילך. חסרון? נורא יקר, אבל אם יודעים לנצל היטב את החזרי הקופות והביטוחים (במידה ויש) - זה פחות נורא. מאחלת לך המון הצלחה.

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. גם אם הרופא שלך נחמד ומוכשר מומלץ לעבור לרופא פוריות. לכל קופה יש מרפאת פוריות אזורית, ויש קופות שעובדות עם מומחי פוריות עצמאיים. מומחה פוריות אמנם עושה את ההזרעה בדיוק כמו גניקולוג, אבל יש לו יכולת לראות תמונה רחבה יותר ולזהות בעיות שגניקולוג לא מבין בהן מספיק. אישית אני חושבת שאין הבדל מהותי בין רופא פרטי ובין רופא של הקופה. לא שכל רופא הוא מוצלח בעיני, אבל אם תקבלי המלצות על רופאים שעובדים עם הקופה אין טעם בשלב הזה לפנות לפרטי, אלא אם כן את מוכנה לשלם הרבה כסף בשביל תשומת לב (שלא תמיד באמת מתקבלת). בהצלחה נועם

למעלה