כמה שאלות קטנות

alon120

Member
כמה שאלות קטנות

1. אני עושה פולי בישיבה (ידיים למעלה מורידות מוט לכיוון החזה). התרגיל שלאחר מכן הוא חתירה (בישיבה גם כן). האם צריך לנוח ביניהם?
2. אני עושה גם דחיפת רגליים. לפני זה אני עושה תרגילי משקולות לחזה. האם צריך לנוח לפני תרגילי הרגליים או שאפשר להתחיל ישר ולחסוך זמן?
3. אני חושב שאני לא עושה נכון תרגילי יד אחורית ומשקולות בעמידה. הכוונה לאיך שהברכיים צריכות להיות, האם כפופות/ישרות/רגל אחת קדימה...איפה אפשר לראות סרטון שמראה איך עושים תרגילי כושר כאלה ואחרים?
4. אני כל הזמן מקבל או קורא מסרים סותרים לגבי מתיחות וחימום לפני ואחרי הכושר. מה אתם אומרים?
5. האם 36 שעות מנוחה בין אימונים זה מספיק?

MidNight Flame

New member
תשובות

1. תלוי במטרה, בעיקרון כן אלא אם כן מדובר בסופר-סט שמטרתו סבולת של הגב, כופפי המרפק והכתף האחורית.
2. לחיצה ולא דחיפה, שוב, אפשר לעשות כסופר-סט על מנת לחסוך זמן. אם המטרה שלך היא עליה בכוח והחזרות נמוכות או נמוכות יחסית - כן הייתי ממליץ לנוח ביניהם. אם המטרה היא סבולתית - אפשר לא לנוח
3. Youtube יתן לך מענה כמעט לכל מה שצריך. בעיקרון אין צורך בכיפוף ברכיים כמעט בשום תרגיל
4. חימום אמור לכלול כמה סטים במשקלים נמוכים לקראת משקלי העבודה בעיקר בתרגילים מורכבים, אין צורך בחימום אירובי ולגבי מתיחות - רק אם זה משפר את איכות הביצוע שלך, למשל מתיחות למקרבי הירך ולקרסול עשויות להועיל לעומק שלך בסקווט ולכן אפשר לבצע כאלה לפני תחילת עבודה, בעיקרון לא הכרחי, הסטים עם משקל נמוך כבר ימתחו את טווחי התנועה הרלוונטיים.
5. תלוי מה התבצע באימון, תלוי באיזה עצימות ובאיזה ווליום. קשה לענות על זה באופן כוללני בלי לראות את סוג האימון ולדעת מה רמת המתאמן.

amirline

New member
מייק, מהי עמדתך לגבי סופר-סט או דרופ סט?

דיברנו בעבר ועקב ייעוץ ממך הפסקתי לחלוטין לעשות דרופ-סט או סופר סט ?

MidNight Flame

New member
דרופ פעם ב... זה בסדר לטובת הפאן

סופרסט - אם זה בנוי נכון והמטרה היא לקצר את זמן האימון זה אפשרי. שוב, לא כמתודת עבודה קבועה.

amirline

New member
דרופ רלוונטי גם לשרירים גדולים ?

מה זה פעם ב... ? ,פעם בשבוע ?

MidNight Flame

New member
נניח שסיימת בנצ' פרס,

ויש לך חשק לפמפם את החזה לקינוח - דרופ סט של שכיבות שמיכה עם משקל וללא משקל לדוגמא יכול להיות מענה טוב.
רלוונטי בעיקר למתאמני היפרטרופיה וסבולת - לא רלוונטי למתאמני כוח למשל.

amirline

New member
חשבתי לעשות עוד סט עם פחות משקל

נניח עשיתי בנץ עם 100 קילו 5 חזרות , להוריד ל 60 קילו ולעשות כמה חזרות שאפשר ואז להוריד ל 40 ולעשות שוב כמה שאפשר ואז רק עם מוט כמה שאפשר .
&nbsp
זה מה שראיתי אנשים עושים והיה נראה לי די מטופש האמת ...

למעלה