כמה שאלות קטנות

OraionSan

New member
כמה שאלות קטנות

אני כותב סיפור שההתחלה שלו היא באזור מדברי בעולם דמו ימי הביניים. הגיבור הוא שוכן מדבר. אני יודע כבר ששוכני מדבר מתחלקים לערים קטנות שבנויות מסביב לנווה מדבר ומתקיימות בעיקר על חקלאות ומסחר, ולרועים-נוודים כמו בתקופת המקרא. איך נראה מחנה של שבט של רועים-נוודים ואיך הוא בנוי? מה מתרחש ביום ממוצע של רועה נווד? האם הם מתרחצים ואם כן אז איך? ברור לי שאם הם מתרחצים זה על ידי שפיכת מים על הגוף בעזרת דליים אבל האם הם מתרחצים לבד או בקבוצות ואיזה עוד מנהגי רחצה מיוחדים יכולים להיות להם? כנ"ל לגבי עיר שבנויה מסביב לנווה מדבר. תודה על העזרה.

ניסית לחפש בגוגל על הבדואים?

פרט לאתרים פוליטיים וכאלה שעוסקים במצב הבדואים בארץ - אפשר ללמוד די הרבה על הבדואים שהם היו נוודים קלאסיים. חפש גם "שבטים נוודים" ומתצא גם את הקונפליקטים בינם לבין תושבי קבע ואגב - מדבריות לא חייבות להיות כמו שמדמיינים כסהרה אן מדבריות ערב גם מונגוליה היא מדבר קפוא עם שבטים נוודים גם במרכז צפון אמריקה , האינדיאנים היו שבטים נודדים כך שהמגוון של סוגי נוודים יכול להיות גדול מאוד ואם אתה מתעניין באנתרופולוגיה - ספר נחמד של ג'ארד דיימנד על התמוטטות ציווילזציות קדומות אולי יתן לך רעיונות איך לשמר דווקא את התרבויות שאתה ממציא...
נ.ב. נראה לי שתרבות מדברית היא הרבה יותר מאשר איך מתרחצים, אלא אם זה קשור ישורות לעלילת הסיפור...

OraionSan

New member
מצאתי קצת מידע על הקונפליקט ביניהם

אבל לא מצאתי שום דבר עם התרבות ועל אורח החיים הישן שלהם. אני ממש גרוע בחיפושים בגוגל...

מצחיק

כדאי קצת שתשקיע בללמוד לחפש בגוגל כי זה יעזור לך בהרבה מאוד תחומים. (ושימוש במנועי חיפוש בכלל). ראיתי שאתה מבקר גם בפורום מד"ב - והרי גוגל של היום זה המד"ב של פעם... ולעניין הבדואים - יש באתר סנונית ריכוז של כל מה שרוצים לדעת על בדואים ושוב - בדואים הם רק דוגמא אחת לשבטים נוודיים קרא באנגלית בערך nomad ואם נחה עליך הרוח אולי גם תתרום לערך בעברית של נוודים :)

saragon

New member
דיימון הוא אליל שלי.

שני ספריו, "רובים חיידקים ופלדה" ו"התמוטטות" מעולים! ממליץ לקרוא את הראשון קודם.

הוא מצויין

את התמוטטות לא קראתי עדיין, אבל רובים-חיידקים מצויין. לא רק הרעיונות והסינתזה, אלא גם הכתיבה עצמה. לא כל ספר מדע פופולרי מגיע לרמה כזו של הנגשת הנושא בלי להתפשר על איכות הצגתו. בכל שנה אני יכולה לזהות בכיתה את הסטודנטים שקראו אותו לפי רמת הדיון.

iassafk

New member
בנושא נוודים ונודדים

הכוהן הגדול של הנוודות : Anatoly M. Khazanov - Nomads and the Outside World ספר מבוא לכל נושא הנוודות בעולם העתיק מחקרים בארכיאולוגיה של נוודים בנגב ובסיני - אחיטוב ש' (עורך) אוסף מאמרים בנושאי נוודות: מלקטים-ציידים ועד בדואים במאה ה-20 את שני הספרים יש ברוב הספריות האוניברסיטיות

למעלה