כמה שאלות קטנות

elllidor889

New member
כמה שאלות קטנות

אני רואה הרבה בפורום שכולם אומרים שלא שווה להתאמן יותר משעה ואף אחד לא אומר מדוע זאת???? אז.. למה אסור?? שאלה שניה(רטורית) אם נגיד אני לא אוכל כמה ימים, מה ההגוף יתחיל לפרק ריאשון את השומנים או השרירים?? תודה מראש לכולם!

amitdd

New member
תשובות

1. אסור להתאמן יותר משעה מפני שלאחר שעה של אימון עצים מידלדלים מאגרי האנרגיה בגוף(פחמימות) והגוף מפרק שריר כדי ליצר אנרגיה. 2.תחילה הגוף יפרק שומנים ,אבל אם מדובר על צום ארוך(אפליו צום של יותר מ6-7 שעות) רוב האנרגיה תופק מהשרירים.

elllidor889

New member
עוד שאלה קטנה

היי תודה על התשובה שאלתי היא כזאת האימון שלי לוקח קרוב לשעה ו 40 מכיוון שבמכון יש הרבה אנשים אז לוקח זמן בין מכשיר למכשיר, האם זה גרוע? תודה מראש

גרוע זה לא, אבל במקביל האימון יכול

להיות הרבה יותר אפקטיבי. תנסה לשנות את שעת האימון שלך לשעה פחות עמוסה, כדי שתוכל לספק לשריר גירוי כמו שצריך ולא יותר זמן מנוחה מאימון
תבין אימון המשקולות שלך צריך לקחת לא יותר מ-45 דק´, אתה מבצע כמעט שעה נוספת מעבר לזמן המומלץ.

כמה תשובות קטנות

הגוף שלנו לא מכונה חשמלית. יש לו קצה יכולת ולא צריך להביא אותו עד לקצה. השומנים יישמרו לשעת צרה, השריר יפורק ראשון.

ELAF

New member
יש לי שאלה

איך אני יכול אז לשרוף שומן בלי לפגוע במסה של השרירים ואם אני מתחיל להתאמן על ריצה ומשהוא כמה פעמים בשבוע כפיפות בטן אז יש לי סיכוי לריבועים בבטן

אם תאכל נכון, ותקפיד על שגרת אימוני

הגוף שלך יידע לבד לעשות את העבודה ולשרוף שומנים. חשוב שתבצע את הפעילות האירובית אחרי עבודת המשקולות ושתבהיר לעצמך בדיוק כמה פעמים בשבוע אתה מתכוון להתאמן. סיכויים לריבועים בבטן? תסתכל בשרשורים מתחת.. יש על זה דיון.

leahle

New member
../images/Emo41.gifאני שוב מעלה את השאלה

"חשוב שתבצע את הפעילות האירובית אחרי עבודת המשקולות..." אני כבר מבולבלת, בפעם הקודמת שאמרת אותו הדבר בדיוק, בא רמי וטען שאין בסיס לזה שעדיף אירובי אחרי המשקולות ושזה שורף יותר, הוא הסביר שזה לא משנה הסדר, בסופו של דבר הגוף יוציא את אותו אנרגיה וישרוף אותה כמות של קלוריות. אולי לא הבנתי נכון?? רמי, תוכל להסביר / להבהיר את הענין שוב? תודה!!!

אשמח אם תביאי את הלינק שאומר את זה

את יכולה להכנס למאמרים ולקרוא על טיפים ומיתוסים בחדר כושר (אם אני לא טועה). ההסבר הפיזיולוגי מאוד פשוט: במהלך אימון המשקולות (אנ-אירובי) הגוף עושה שימוש במגרי האנרגיה הזמינים שלו - גליקוגן. מאחר ומאגרים אלה זמינים ודלים מאוד הם מסתיימים אחרי פרק זמן של כ-45-60 דק´ (תלוי בסוג האימון ובמסת השריר) ולכן כשמגיעים לאימון האירובי לגוף אין ברירה אלא להתחיל לנצל שומנים לצרכי ביצוע הפעילות האירובית, אחרת לא תהיה לו אנרגי לבצע אותה כי את זוכרת.. הוא ניצל את מאגרי האנרגיה הזמינה על אימון המשקולות. מקווה שעכשיו ברור יותר.

leahle

New member
ניסתי

אני לא טובה בארכיון הזה, חיפשתי בכמה דרכים ואין תוצאות. נראה לי שהוא הסביר שהגליקוגןמסתיימים כמו שאמרת אחרי פרק זמן קצר, אם זה פעילות אירובית או משקולות, ולכן גם ככה בסופו של דבר הגוף ינצל את אותם מאגרים אם הוא יתחיל במשקולות ואז אירובי או קודם אירובי ואז משקולות. אבל אולי נחכה לרמי שיענה על השאלה, אם טעיתי, אני אשמח לדעת!!

דורון ק

New member
אימון אירובי

אכן רמי צודק-מה שצריך לבוא בחשבון בנסיון להוריד בשומן זה המאזן האנרגטי הכללי-זאת אומרת גרעון קלורי-לא רק בשומן! באותה פעילות ההוצאה האנרגטית תהיה זהה בין אם עשית אימון אנארובי לפני האימון האירובי או לא-למעשה עשיית אימון אנארובי יכולה לגרום לחולשה באימון הארובי מה שיתבטא בהוצאה קלוריות יותר נמוכה,דרך אגב-השומן הוא אמנם מאגר האנרגיה הגדול בגוף אך הפחות זמין ויש סיכוי גדול יותר גם לקטאבוליזם של שריר(לאנרגיה) באימון האירובי לאחר משקולות.

leahle

New member
תודהההה דורון!

אז כן הבנתי אותו נכון! :)) עכשיו לי יש שאלה נוספת בנושא, אירובי אני עושה כמעט כל יום שמתאפשר לי, אבל משקולות רק יומים בשבוע, 3 גג. זה יוצא בערך יום כן יום לא, לא כולל סופשבוע. בימים האלה, שאני עובדת גם על תרגילי כוח, כמה זמן כדאי לעשות קודם אירובי או שזה לא אמור להפריע? כי שמעתי את המאמן אצלינו אומר למישהו שיותר מידי אירובי לפני, יוריד לו מהכוח של האימון הבא, השאלה היא אם זה מדויק ואם זה משנה גם לגבי בנות? תודה, ושבת שלום!

דורון ק

New member
בבקשהההה לאה!

מה שהמאמן אמר הינו מדויק-ארובי לפני אימון משקולות יפגע בכוח! אז ככה-אם יש לך זמן(האופציה היותר טובה):בוקר-ארוחה ולאחר מכן אירובי,ערב-אימון משקולות. אם אין לך זמן:אימון כוח-ארוחה קלה ולאחר כשעה אימון ארובי. וגם תקפידי על לקחת יום-יומיים בשבוע מנוחה מהאימונים.

leahle

New member
אם היה לי זמן....

הייתי עושה הרבה דברים, בלית ברירה אני גם מתאמנת בימים מסוימים ב8 בערב מה שבטח תגידו שלא טוב בכלל, אבל מה עושים כשאין ברירה??

GHSI

New member
בילבלתם אותי!

אז כדי להפסיד כמה שפחות מסת שריר ולהוריד כמה שיותר אחוזי שומן מתי עדיף לרוץ? לפני אימון משקולות או אחרי?

אלי ו.

New member
מתי לרוץ

אם המטרה העיקרית שלך זה אימון ריצה, רוץ לפני המשקולות. אחרת רוץ אחרי. בפעילות אירובית הגוף משתמש מפחממות ושומן. במשקולות רק בפחממות. ריצה (אני לא מדבר על חימום קצר) לפני המשקולות תפגע באימון המשקולות. משקולות לפני ריצה (למעט אימון רגליים עצים) כמעט לא יפגעו בריצה ויתעלו יותר שומן לאנרגיה.

למעלה