כמה שאלות על VB6

pelegk2

New member
כמה שאלות על VB6

1)אני רוצה לבנות משהו בסגנון WORD (אבל לא בדיוק-אלא כמה פיצרים) אני רוצה לבנות את הדברים הבאים: א)בבנית התפריט שנמצא תחת TOOLS->MENU EDITOR איך אני שם מפריד? ב)איך אני יכול להוסיף אייקון ליד שם של אחד האלמנטים בתפריט? ג)איך אני מדגיש את האות שאני רוצה שהיא תשמש כקיצור דרך? ד)האם אני יכול לשנות את צבע התפריט ואת הכותרות שבו? ה)האם אפשר לבנות תפריט כזה דינמי? 2)אני רוצהלעשות משהו בסגנוןם ש FORM1 הוא הסבסיס ועליו יכולים להיות כמה מסמכים (הכוונה כמה FORMS עם כל מיני פקדים וכולי) שאני יכול לעבור ביניהם ומי שאני לוחץ עליו הוא תמיד העליון יותר כאשר FORM1 הכי תחתון. וכמו כן במידה ואני מנמיך שהוא ייצד לחלקון התחתון אבל של FORM1 (לדוגמא אם אני עושה MINIMIZE) שהכל יהיה בגבולות תהוכנה. תודה מראש פלג

כמה תשובות

1. א. ה caption צריך להיות - (מינוס). זה הכל. ב name שים מה שבא לך. ב. ה menu editor הוא די פרימיטיבי. לא ניתן, בקיצור. אתה יכול לעבוד עם פקדים אחרים (אני חושב ש cool bar פותר את זה). ג. שים את הסימן & לפני האות. ד. ראה ב' ה. כן, אבל אני מכיר את האפשרות רק ע"י קריאות ל WinAPI, שזה די כאב ראש. לכן מומלץ לבדוק חלופות. 2. אתה מתכוון כנראה ל MDI. תוסיף לפרויקט שלך MDI Form (מתפריט project). זה יהיה ה Form1 שלך. כל טופס אחר - תוכל לקבוע אם הוא תת-טופס ע"י שינוי המאפיין MDIChild ל true.

pelegk2

New member
בוקר טוב

לגבי ". אתה מתכוון כנראה ל MDI. תוסיף לפרויקט שלך MDI Form (מתפריט project). זה יהיה ה Form1 שלך. כל טופס אחר - תוכל לקבוע אם הוא תת-טופס ע"י שינוי המאפיין MDIChild ל true" אתה יכו להלסביר קצת יותר? כי כשאני פתחתי MDI הוא נתן לי רק אחד וזהו כשניסיתי לפתוח עוד אחד הוא היה חסום באפור! תודה מראש פלג

MDI

יכול להיות לכל היותר טופס MDI אחד בפרויקט. זה ה"אבא". כל טופס אחר יכול להיות רגיל, או "ילד". כדי לקבוע אם טופס מסוים הוא "ילד" - שנה את המאפיין MDIChild שלו ל True.

pelegk2

New member
לא כל כך הבנתי מה המשמעות

אם אני משנה את המפאיין שציינת ל TRUE?

פאשה0

New member
הטפסים עם MDIChild = True

יופיעו בתוך הטופס MDI (בתוך רקע האפור שלו). וטפסים עם MDIChild=False יופיעו בנפרד. למשל VB עצמו הוא טופס MDI. חלון הקוד או חלון עיצוב הטופס הם MDIChild. אבל חלונות כמו Find או Options הם טפסים רגילים.

תתחיל לנסות..

ללמוד רק מקריאה בפורום זה לא פרודוקטיבי במיוחד. תתחיל לנסות לשחק עם הדברים שקראת, ותגיע להרבה תשובות לבד.

למעלה