כמה שאלות על shutter .

כמה שאלות על shutter .

אולי תוכלו לעזור לי ולהגדיר לי בדיוק את תפקיד ה shutter שלפי הבנתי זה הצמצם, איך מהירותו משנה ואיך לדוגמא כדי להשתמש בה צילום לילה/ספורט ומצבי צילום אחרים. תודה מראש על התשובה.

ted

New member
SHUTTER זה התריס

הצמצם זה החור במשתנה בגודלו בעדשה - IRIS או APERTURE. שניהם משפיעים על כמות האור הנכנסת למצלמה.

אוקי אז בהנחה שזה משפיע על כמות

האור שנכנסת. אז לפי מה שאני מבין בשביל צילומי לילה רצוי להשתמש במהירות shutter נמוכה כדי שיותר אור יכנס? אבל מה לגבי צילומי ספורט לדוגמא? מהירות כמה שיותר גבוה?

solter

New member
../images/Emo60.gif תשובה....

אז ככה, הצמצם שולט על כמות האור שתיכנס, והתריס שולט על הזמן שכמות אור זאת תיכנס... אם אתה רוצה לצלם צילומי לילה (בלי פלאש...) אתה צריך לצלם במהירויות נמוכות (לרוב מתחת ל15\1 ועד למספר שניות שלמות) ולהתאים את הצמצם. אם אתה רוצה לצלם צילומי ספורט: א. ולהקפיא את התנועה - עליך להשתמש במהירויות יחסית גבוהות (מ125\1 ומעלה, תלוי במהירות האובייקט, ובכיוון התנועה שלו...). ב. וליצור מריחה של האובייקט - עלייך להשתמש במהירויות טיפה יותר נמוכות (בערך 60\1, 30\1, 15\1....). כשאתה יורד למהירויות הנמוכות אתה חייב להשתמש בחצובה כדי למנוע רעידות של המצלמה בזמן הצילום... ועדיף גם להשתמש בכבל שיחרור למחשף, שזה מין כבל שמחובר למצלמה שמשמש מעין שלט רחוק, כדי למנוע רעידות שנוצרות מהלחיצה עצמה... מקווה שעזרתי, גלעד

למעלה