כמה שאלות על GO

mazinyo

New member
כמה שאלות על GO

הכלבה שלי אוטוטו בת 16.
לפני כשבועיים התחלתי לתת לכלבה שלי GO FIT AND FREE. לצורך הניסיון קניתי את השק של ה 2 ומשהו קילו שעלה לי 135 שח ונראה שהיא אוהבת את זה.

3 שאלות יש לי בנושא:

1. הכלבה כמובן כבר זקנה ולא פעילה יותר מדי. האם ה GO אכן מתאים לה מבחינת המרכיבים ובעיקר כמות החלבון? (32% חלבון) אני נותן לה לפי ההוראות שעל השק כ 3/4 כוס. בדרך כלל היא מסיימת הכל באותו היום ולפעמים נשאר. תלוי במצב רוח שלה.

2. קניתי את ה GO כי הבנתי שזה אחד המזונות האיכותיים שיש. בחנות שקניתי יש רק את השקים של ה 2 ומשהו קילו אבל הבנתי שהשק הגדול אמור לעלות לפחות 300 שח.

האם יש אלטרנטיבות איכותיות באותה המידה במחיר נמוך יותר?

3. זו שאלה לידע הכללי שלי... כיצד מזון איכותי יכול להשפיע לטובה על הכלב חוץ מעניין הפרווה והיציאות? האם מזון איכותי יותר שנספג טוב יותר בגוף, כתוצאה מכך לא יכול לגרום לעליה במשקל של הכלב?

תודה מראש

רמת החלבון נשמעת גבוהה

מדי עבור כלבה מבוגרת. הייתי מתייעצת עם וטרינר.
האם הוא מוגדר כאוכל סניור? אולי הוא אוכל נהדר אבל לא תמיד העלות
הגבוהה מעידה על ההתאמה של האוכל לכלבה שלך..
בדרך כלל סוגי אוכל שמיועדים לכלבים מבוגרים הם בעלי רמת חלבון ושומן נמוכים יותר מהרגיל.
שוב...כדאי להרים טל' לוטרינר שימליץ לך על טווח של מרכיבים שיתאימו לה.
זה חשוב במיוחד אצל הסניורים שלנו
.

mazinyo

New member
אכן האוכל מוגדר כסניור

ורשום 32% חלבון.

יש הרבה סוגי אוכל ואני באמת רוצה לתת לה לשם שינוי אחרי שנים משהו איכותי

amy3373

New member
לי הוסבר שאוכל עתיר חלבון

לאורך זמן עשוי להכביד על הכליות, ופחות מותאם לכלבים מבוגרים. יש מזונות איכותיים אחרים.

mazinyo

New member
מה עם המותג Wysong ?

Wysong Original Diets לכלבים קשישים. נראה כי הוא מכיל פחות חלבון מכל שאר המזונות אולטרא פרימיום (26%)

האם מישהו התנסה או מכיר? האם המזון מומלץ ואיכותי ברמה של ה GO, ORIJEN, MERRICK וכו'?

mazinyo

New member
לפי אתרי הדירוג בחו"ל

הוא נמצא ברמה של 5 כוכבים

EvilKidZ

New member
כלבים זקנים צריכים מזון עם אחוז חלבון גבוה!

התאוריה שכלבים זקנים זקוקים לאחוזי חלבון ושומן נמוכים היא מיתוס, כלבים זקנים צריכים עד 50% יותר חלבון מאשר כלבים מבוגרים/צעירים. לגוף של הכלב אין בעיה לספוג חלבונים כל עוד מדובר בחלבון איכותי בעל אחוזי ספיגה גבוהים. החלבון האיכותי ביותר מגיע כמובן בתצורה הטבעית של החומר גלם (RAW), אבל כיוון שרוב האנשים מאכילים במזון מעובד צריך לקחת בחשבון את איכות החלבון שיש במזון, האם מדובר על חלבון מן החי? חלבון מן הצומח? מהי רמת הנעכלות ואחוזי הספיגה?

מזון עם אחוז גבוה של חלבון לאו דווקא מעיד על איכותו, צריך לבדוק את מקור החלבון והערך הביולוגי של המרכיב כדי לדעת מה התרומה שלו מבחינה תזונתית. חוץ מזה, לא תמיד הרשימה של המרכיבים מציגה תמונה ברורה. תירס לדוגמא כמו הרבה מרכיבים זולים אחרים משמש בתור פילר שנועד להגדיל את התכולה של החלבון במזון, יש לו ערך תזונתי מאוד נמוך ובנוסף לזה רמת נעכלות וספיגה נמוכים. חלבונים באיכות נמוכה כמו תירס אשמים בנזק שנגרם לתפקוד של הכליות והכבד כי הגוף מתקשה לעכל אותם. בקיצור, מזון עם אחוז חלבון גבוה יהיה מעולה לכלבים זקנים, לחלבון איכותי יש השפעה חיוביות על הרבה מערכות חיוניות בגוף של הכלב. התאוריה שכלבים זקנים צריכים מזון עם אחוז חלבון נמוך היא מוטעת ולא נכונה, הכל תלוי באיכות החלבון!

בהצלחה!

mazinyo

New member
כרגע נראה שה GO למרות שאיכותי

לא משפיע טוב על הכלבה שלי. היא החלה לאחרונה לשלשל ואני שוקל להחליף לה לאוכל אחר, אולי ל Wysong. אני בטוח שהחלבון ב GO הוא איכותי על פי כל הביקורות והאתרים אבל כנראה הכלבה לא מצליחה להסתגל

sunrize1

New member
לא מסכימה איתך..

כאשר האכלתי את מאי ז"ל במזון עם אחוז חלבון גבוה (אוריג'ן)
היא שלשלה עם דם ורק אחרי טיפול וטרינרי והמשך טיפול בבית,
היא חזרה לעצמה.
הוט' שלנו כעס מאוד שנתתי לה מהמזון הזה,למרות שערבבתי עם הקודם
והיה בכמות קטנה. הוא אמר שכלבים קשישים צריכים לאכול מזון עם אחוז חלבון נמוך,כדי למנוע פגיעה בכליות,כבד ומערכת העיכול.

mazinyo

New member
תגדירי לי אחוז חלבון נמוך?

מהמזונות האיכותיים (אולטרה פרימיום) ברמה של GO ואוריג'ן, כולם עם מעל 30% חלבון וה Wysong לזקנים הוא היחיד עם 25-26 אחוז חלבון.

גם ככה המזונות המאוד איכותיים בקושי נמכרים כאן וגם זה תלוי איפה ואני לא רוצה לתת לה מזון לא איכותי יותר.

sunrize1

New member
מקסימום 26%

אני יודעת שהמזונות האיכותיים מכילים חלבון גבוה,אבל כפי שכתבתי הוא עלול להזיק,כמו שקרה לנו (אגב,היא אכלה עד אז ולאחר מכן יוקנובה סניור שמאוד היטיב עימה)
מאי הייתה בת 15 בערך כשנתתי לה אוריג'ן,כלומר כלבה מבוגרת .
אני כותבת רק מתוך הנסיון שעברנו והמלצת הוטרינר שלנו...

למעלה