כמה שאלות על ספרי טולקין

Dror Bar

New member
כמה שאלות על ספרי טולקין

- רציתי לדעת איזה ספרים יש חוץ משר הטבעות, ההוביט, סיפורים שלא הושלמו. ועל מה מסופר בהם בקצרה כמובן. - בספר הוזכר האדון של סאורון, מיהו היה ובאיזה ספר אפשר לקרוא עליו? - מישהו יודע מהו כוחה של כל טבעת וטבעת שחולקו לגזעים? או לחילופין מה נותנת הטבעת האחת? - מה קרא לסאורון אחרי שהטבעת הושמדה ? - מאיזה תקופה גנדלף, חי ? כמה עידנים ואיך נקבע המסלול של הקוסמים - אפור לבן ואולי יש עוד תודה מראש

Y. Welis

New member
בעניין גאנדאלף -

הוא נזכר בסילמאריליון כאחד המאיאר, ובתור שכזה הוא התקיים כנראה לפני יצירת העולם, ולא סביר שהוא יחדל להתקיים גם אחריו. צבעי הקוסמים לא ציינו יכולות - רק צבעים. סארומאן היה לבן, גאנדאלף אפור, ראדאגאסט חום, והיו עוד שניים כחולים, שהוזכרו ב'בלתי גמורים' כמי שיצאו למזרח ולא שבו.

Dark Muse

New member
תשובה לכמה מהשאלות

1) יש כמובן את הסילמרליון, ההיסטוריה של הארץ התיכונה וילדיו של הורין. יש עוד ספרים גם מחוץ למעגל שר הטבעות (לא זוכר את שמם) 2) בעקרון סאורון היה אחד ממפקדיו הבכירים אם לא הבכיר ביותר של מלקור (מורגות'), שהיה ואלאר. 3) אני אתן למומחים כאן
. 4) סאורון ממה שידוע לי הפך לישות ללא כוח. כלומר סוג של רוח שתשוטט בארץ התיכונה לארץ וכנראה לעולם לא תוכל לצבור שוב כוח.

ImmanuelOvadia

New member
לא בדיוק ממפקדיו של מלקור

אלא משהו כמו העבד הבכיר שלו, או המשרת הכי חזק שלו, היחס בינהם לא היה כמו היחס בין סאורון לבין המלך-המכשף...

Arkis

New member
מה כתוב לך בחתימה?

אני מזהה שזה בשפת מורדור אבל אני לא מבין את כל המילים. סאורון
המלך-מכשף
הצד הרע הוא הכי מגניב ויפה

Dark Muse

New member
בבקשה

Dark have been my dreams of late Of secret doubt and secret fear A thousand years have passed away To lay down doom and terror To north ride on, a thousand orcs On wolves with giant bloody fangs They take the storm and power Of Mordor through the world Fire and Ice, the Nazgûl fly It is a good day to kill! (Painted) red is Earth and sky Even Manwe will bow down

ImmanuelOvadia

New member
על הספרים

על רוב השאלות כבר ענו, ותיקנתי את מה שידעתי, אבל בנוגע לספרים, חוץ ממה שהזכרת ומהסילמריליון, יש את "הנפח מווטון-רבה", הרפתקאות תום בומבדיל", "עץ ועלה" ואולי יש עוד כמה, אני לא בטוח שכולם מדברים על אאה ומה שמסביב, אבל אפשר להבין מהשמות שלפחות השני קשור לזה...

Y. Welis

New member
טום בומבדיל קשור, אבל באופן די שולי

'עץ ועלה' אינו קשור, וכן לא 'הנפח' ו'ג'יילס'. הספרים שכן רלוונטיים הם 12 כרכי ה'היסטוריה' של הארץ התיכונה, שבהם מובאים מרבית החומרים שברקע שרה"ט והסיל'.

למעלה