כמה שאלות על נהיגה:

פורטיו

New member
כמה שאלות על נהיגה:

שיעור 5. א. התחלת נסיעה בירידה, וואלה שאלתי את זה פעם, פשוט לא יוצא לי להתחיל נסיעה בירידה, השאלה היא האם הבלם רגל מונע הדרדרות מ-2 הכיוונים?(כלומר בעלייה, מונע הדרדרות אחורה ובירידה, הדרדרות קדימה) והאם סדר הפעולות בירידה הוא כזה: רגל על הברקס, להכניס קלאצ' עד הסוף, להעביר להילוך ראשון, להוריד אנדברקס, להרים ברקס, האוטו מתחיל להידרדר, להעביר לשני. אפשר להתחיל נסיעה בירידה בהילוך שני כבר? והאם אין קשר בהתחלת נסיעה בירידה לנקודת חיכוך והרמת הקלאצ', זה רק לזינוק בעלייה? ב. כל עצירה(קלאצ' עד הסוף + ברקס) = הילוך ראשון? ג. עכשיו אני התחלתי נסיעה בהילוך ראשון, כמה זמן אני מחכה\ כמה מטרים\ עד איזה מהירות שמופיעה לי בשעון אני צריך לחכות עד להחליף לשני או שמיד עושים את זה? ד. הילוך שני בהכרח בירידה או לא תמיד? ה. מתחיל צריך להעביר כל הילוך, באיזה מהירויות, כמה מהירות כל הילוך. ו. איתות בכיכר - מתי? ז. יש טיפים לכוון הכיסא והמראות? אני יודע שזה הרבה שאלות ,אבל יש פה הרבה ידענים, תתחלקו בעבודה... תודה רבה!

פורטיו

New member
ועוד שאלה

ח. בקשר לגלישה, גלישה ניתן לבצע כשהכביש הוא לא ירידה?

G e o r g i a

New member
../images/Emo73.gif

גלישה ניתן לבצע בכל מצב. בירידה הקלאץ' לחוץ ועובדים עם הברקס.

א1ט1

New member
אם הקלאץ' לחוץ בירידה והבלם לא

האוטו יהפוך למפלצת פח דוהרת.

G e o r g i a

New member
תראה...../images/Emo131.gif

את כל השאלות האלה אתה יכול לשאול את המורה לנהיגה, אבל אתה סתם מסבך דברים. התחלת נסיעה תמיד בהילוך ראשון, וברגע שאתה מגיע ל-20 קמ"ש אתה מעביר לשני. זה הכל. כל 20 קמ"ש זה הילוך, והילוך חמישי - 80 ומעלה.
איתות בכיכר: לאן שאתה רוצה לפנות - תאותת לשם. אם אתה ממשיך ישר אל תאותת. כיוון המראות: אני לא בטוחה שכל מורה מלמד באותה הדרך, אבל אצלי צריך לכוון את המראות הצדדיות ככה שרואים את ידית הדלת די בפינה התחתונה של המראה שקרובה אליך (אבל לא בדיוק. נגיד ס"מ משמאל ומימין). את המראה העליונה אתה מכוון ככה שרק בהזזת האישונים אתה רואה טוב את החלון האחרוני. כיוון הכסא: ככה שאתה מגיע בקלות לקלאץ' (כשהוא לחוץ). את המשענת איך שנוח לך (אבל אל תשכב בנסיעה
).

א1ט1

New member
מה??? לא נכון

מי החליט שכל 20 קמ"ש מעבירים הילוך??? יש מיליון הבדלים! אם אנחנו בעליה,במישור או בירידה. סוג הרכב וכח המנוע... אני אישית נסעתי לפני כמה שיעורים בבין עירוני על 100 והייתי על הילוך רביעי. אני ממש לא מבין מאיפה הבאת שכל 20 קמ"ש מעבירים הילוך.

G e o r g i a

New member
בעלייה מושכים קצת יותר את ההילוך...

אבל בכלליות ככה מלמדים - כל 20 קמ"ש פחות או יותר מעבירים הילוך.

לולהההה

New member
לא נכון

כשרואים שבמחוג של סיבובי המנוע שזה ממתקרב מאוד ל-30 או אפילו עובר אז מעבירים הילוך.

recoil

New member
חלאס כבר

הוא צודק, המורים מלמדים שכל 20 קמ"ש זה הילוך אחר. אבל ת'כלס יש מלא סוגי רכבים (וגם אני אישית נוהג באחד כזה) שזה לא רלוונטי בכלל לגביהם. אצלי באוטו כשאני נוסע על 40 המנוע שקט מאוד ולא מבקש בכלל להעביר לשלישי, למרות שכשהייתי למד בשיעורי הנהיגה המנוע קצת צעק לי להעביר (וגם המורה צעק חחחח).

Marble Arch

New member
כן,

בעקרון מקפידים יותר על הילוך ראשון עד שלישי כי הם הילוכי כוח.. אם הגעת ל100 אני חושבת שהיתה לך הזדמנות נפלאה להעביר לחמישי. מתי להעביר- צריך לשאול את המורה, בכל רכב זה קצת שונה והרעיון של כל 20 קמ"ש הוא נכון בכלליות. לדעתי אחרי כמה שיעורים פשוט מרגישים שצריך להעביר וזהו.

א1ט1

New member
לא לפי קמ"ש ובטח שלא לפי סיבובי

מנוע, בשיעור הראשון שלי ישבתי מאחורי ההגה והמורה שאל אותי למה לדעתי מיועד השעון של סיבובי המנוע,עניתי לו שזה בשביל החלפת ההילוכים והוא אמר שהוא מלמד המון שנים,ובחיים הוא לא ילמד מישהו להחליף לפי סיבובי מנוע... גם לא כל 20 קמ"ש... פשוט מרגישים מתי המנוע דורש את זה,אם לא שמים לב הוא מתחיל לצעוק... למה להעביר לחמישי אם הגעתי למאה? המנוע ממש לא דרש את זה...אולי אם הייתי שם עוד 10 קמ"ש הוא היה דורש.

למעלה