כמה שאלות על יין

horseradish

New member
כמה שאלות על יין

שלום לכולם,

אני חדשה כאן ופעילה בעיקר בפורום השכן (ביקורת מסעדות).
בימים אלו אני עושה את צעדיי הראשונים בעולם היין. אני אוהבת לשתות ועד היום שתיתי בעיקר יינות מחוזקים (ורמוט, פורט וכאלה), ביטרים, ליקרים וקצת ויסקי. אני גם אוהבת להכין קוקטיילים, במיוחד על בסיס ג'ין ורום.
לגבי יין: אני נוטה יותר לאהוב לבנים מאדומים, אבל עד היום היו מעט מאוד יינות שעשו לי את זה...
אני מאמינה שצריך להתנסות כדי לדעת מה אני אוהבת ואשמח לדעת אם יש לכם המלצות על חנויות שניתן לטעום בהן, ירידי ופסטיבלי יין קרובים ועוד הזדמנויות לטעום סוגים שונים של יינות (אני גרה בחיפה).
עוד שאלה יש לי והיא נוגעת לשמירת היין. כמה זמן בעיקרון מחזיק בקבוק יין והאם מומלץ לשמור אותו בחוץ או במקרר? האם יש טריקים או כלים מיוחדים שעוזרים להאריך את זמן החיים של היין?
אני אוהבת עומק ביין ומצד שני גם אוהבת יינות פירותיים. אשמח לאיזשהו כיוון להתחיל ממנו (שמות של יקבים, סוגי ענבים, סגנונות של יין וכד'.

תודה לכל העונים

Desert Seagull

New member
המעט שלי לגבי שאלותייך

אתחיל עם היין הלבן. בגדול ההפרדה העיקרית מבחינתי ביינות לבנים הינה בין כאלה שעברו תסיסה מאלולקטית לבין אלו שעברו תסיסה אלכוהולית בלבד. יש עוד הרבה דרכים לסווג כמו יישון בחבית כן/לא, יבש/חצי יבש/מתוק. בגדול ככלל אצבע, יין לבן שלא עבר תסיסה מאלולקטית אמור להיות קליל יותר, פרחוני, מרענן, חמצמץ. יין לבן שכן עבר תסיסה מאלולקטית אמור להיות בעל גוף מלא וכבד יותר ובעל טעמים חמאתיים. יש כמובן סייגים לכאן או לכאן אבל זה העיקרון.
&nbsp
ביינות הקלילים אני ממליץ להתחיל עם גמלא שרדונה, תבור אדמה סוביניון בלאן, תבור אדמה רוסאן, פלטר שרדונה ללא עץ, פלטר סוביניון בלאן, פלטר גוורצטרמינר.
&nbsp
ביינות הכבדים יותר אפשר ירדן שרדונה, ירדן שרדונה אודם והכי כבד ביקב הזה הירדן שרדונה קצרין.
&nbsp
במקום נחמד באמצע ממליץ על גראז' דה פאפה לבן של לוינסון, קסטל סי שרדונה.
&nbsp
ביינות חו'ל אני לא ממש בקיא כך שיוכלו לעזור לך שאר החברים. מהמעט שאני מכיר, ד"ר לוסן, סיטו סוביניון בלאן הניו זילנדי...בטוח ימליצו על כמה צרפתיים גם.
&nbsp
לגבי שמירה על יין: תלוי כמה את שותה, כמה בקבוקים יש לך והאם יש יינות שאת רוצה ליישן. במקרים כאלו טוב שיש מקרר יינות. בכל מקרה, לאחר הפתיחה מומלץ להשתמש בפקק או משאבת ואקום ואפילו אולי להעביר את היין לבקבוק בנפח קטן יותר. יין לבן בגדול רגיש יותר לחמצון ומנסיוני הדל רובם יחזיקו יום או יומיים בודדים. לא שבועות כמו בפורט...

horseradish

New member
תודה על הכיוונון ההתחלתי ביינות הלבנים!

אם אין לי מקרר יינות, האם עדיף לשמור את היין בתוך המקרר או מחוץ למקרר?

Desert Seagull

New member
כמה בקבוקים את קונה וכמה זמן עובר מהרגע שקנית עד הרגע שפתחת?

בגדול, אם עוברים ימים-שבועות בודדים מהרגע שקנית עד הרגע שאת פותחת, זה לא משנה אם תבחרי במקרר רגיל או בחוץ. נראה לי עדיף במקרר רגיל כי עדיין נורא חם בחוץ ויינות לבנים קלילים של קיץ מאוד רגישים לחום. ככה הם גם תמיד מוכנים לפתיחה והגשה...

horseradish

New member
בדרך כלל אני קונה בקבוק אחד למטרה מסוימת

זה יכול להיות לבישול או לארוחה עם חברים, אבל אני רוצה להתחיל לשתות על בסיס יותר יומיומי, דווקא יינות אדומים. אשמח לדעת כמה זמן יחזיקו במקרר יינות לבנים וגם יינות אדומים (הבנתי שאדומים מחזיקים יותר...).

לאחר הפתיחה חשוב מאוד פקק ואקום איכותי

היין מתקלקל מחמצון, חשיפה לאוויר. אם מיד לאחר מזיגת הכוס תסגרי את הבקבוק שוב בואקום טוב, יין לבן יחזיק במקרר יומיים עד שלושה (במקרה של יינות כבדים יותר), ואדום יום נוסף.
&nbsp
הכוונה שלי ב׳יחזיק׳ היא עדיין מהנה לשתיה ברמה הצפוייה מהבקבוק, אם כי באופן טבעי יהיו שינויים לעומת הכוס הראשונה.
&nbsp
אם את מתכננת מראש שהבקבוק ישאר במקרר כמה ימים, אני ממליץ שלא לתת לו לנשום לאחר הפתיחה כנהוג, אלא למזוג לכוס ולחדרר את היין בה, כאשר שאר הבקבוק כבר בואקום במקרר. יש פיות מזיגה שאמורות לחדרר את היין תוך כדי המזיגה, זה יכול מאוד לעזור אולי. (לא ניסיתי אף פעם בעצמי, באמת צריך מתישהו. לא יודע עד כמה האפקט באמת קיים).
&nbsp
אנשי יין, יודעים להמליץ על פיות מזיגה כאלה ופקקי ואקום איכותיים?
&nbsp
לרציניים ובעלי האמצעים, ראיתי בדרך היין מתקן ייעודי לשמירת בקבוק פתוח. מכשיר חשמלי שגם מקרר את היין לטמפ׳ שתייה רצוייה וגם שומר אקטיבית על ואקום חזק. אני חושב שיש כאלה גם עם אפשרות מזיגה ללא שבירת הואקום (כמו מיני בר). יקר, אבל לדבריהם שומר על היין היטב לכשבוע.
&nbsp

חנות מומלצת מאוד

Special Reserve - יש סניף במרכז פנורמה וסניף יותר חדש במרכז חורב, שניהם טובים ומכילים לא רק יין. מי שמאוד מאוד מבין ביין בפנורמה הוא אנדריי ובחורב, משה(הם השותפים שמנהלים את העסק הזה כבר די הרבה זמן). שאר האנשים שם מבינים באלכוהול, אבל לא ברמה שלהם. יש טעימות די תדירות בשני הסניפים.

מבחינת יינות, נשמע לי כאילו את תיהני ממוסקטים טובים, סנסר ויינות מאיזור עמק הרון, שנוטים יותר לכיוון הפירותי, אבל אני לא מכיר מספיק כדי להמליץ מעבר לזה. כמה מחזיק יין? תלוי איזה יין - יין לבן סגור יחזיק לדעתי גג שנה-שנתיים בתנאים אופטימליים(מקרר יינות), יין אדום טוב יכול להחזיק גם 10 שנים בתנאים האלה(מניסיון אישי), אבל זה ממש תלוי באיזה יין זה. מרגע שפתחת? שבוע במקרר, גג שבועיים אם היין יחסית מתוק.

horseradish

New member
תודה עופר!

האם היינות שציינת הם לבנים כולם, או שחלקם אדומים?

nimrodrosen

New member
מצטרף להמלצה על הספיישל רזרב

יש להם טעימות נהדרות ואפשר להרשם לרשימת התפוצה שלהם לקבלת מידע על אילו טעימות מתקיימות ומתי. למשל היום:
"טעימות יום חמישי בספשל ריזרב: יקב ניקולאיהוף האגדי
טעימה ייחודית של יינות ענק ממיטב היצרנים של ריזלינג בעולם.
אורחי כבוד: הנספח המסחרי האוסטרי בישראל ובת זוגתו.
הטעימה תכלול יינות מבצירים מובילים ומתיישנים.
מחיר ללקוח 150שח - 30 שח החזר קניה הטעימה מצומצמת – הרשמה חובה!
הטעימה תתקיים ביום חמישי ה 11 בספטמבר בשעה 20:30"

horseradish

New member
תודה נמרוד, את ספיישל רזרב אני מכירה כבר שנים

כמו גם את כל משפחת סוידאן הנפלאה, אבל לא היה לי מושג שיש ערבי טעימות.
איך מצטרפים לרשימת הדיוור הישיר?

horseradish

New member
תודה רבה על התשובות המהירות של כולם!

מאוד עזרתם

אני בטוחה שעם הזמן, תוך כדי קריאת הפורום אני אלמד מה אני אוהבת.
&nbsp

למעלה