כמה שאלות על ויזאבל

ליה1997

New member
כמה שאלות על ויזאבל

הייתי אצל ד''ר קאופמן המקסים שאמר לי לעבור מסיזוניק לויזאבל..
אילו תופעות לוואי נפוצות יש?
אפשר לקנות את זה בסופר פארם או רק בקופה?
זה אמצעי מניעה להריון או שזה פחות בטוח משאר הגלולות?
תודה רבה וסליחה על השאלות המוזרות

שמיץ1

New member
תשובות

תופעות לוואי סטנדרטיות של גלולות פרוגסטרון - דומה ליתר הגלולות.
אם את שייכת לקופ"ח מכבי את יכולה לקנות ב-50% הנחה דרך הביטוח המשלים של הקופה. אם את לא במכבי, אז לא מוכרים/מזמינים אותם בקופה. את יכולה להזמין אותן דרך בתי מרקחת פרטיים או רשתות כמו סופר פארם. סופר פארם תמיד עשו לי בעיות (שכחו להזמין, לא הגיע וכו'...). בית מרקחת פרטי מזמין לי אותן קבוע ותמיד מגיע בזמן.
אמנם ויזאבל אמור למנוע ביוצים כמו יתר הגלולות, אבל הוא לא משמש כגלולה למניעת הריון.

ליה1997

New member
תודה על התשובות

liats80

New member
היי ליה

כפי שכתבו לך תופעות הלוואי דומות שאלו של גלולות על בסיס פרוגסטרון.
למעשה ויזאבל זה פרוגסטרון. היא פועלת באותה צורה כמו גלולות על בסיס פרוגסטרון.
כיוון שהיא מיועדת (כמור ההתוויה שלה היא ספציפית) לאנדו לא בדקו (בכוונה...) את היעילות שלה במניעת הריון.
והשאלות ממש לא מוזרות. :) זה נושא חשוב.
ליאת.

lilo4

New member
תשובות

לגבי תופעות לוואי... אני אישית ממש סובלת מאקנה מאז שהתחלתי ליטול את התרופה. אני נוטלת ויזאבל פחות משנה, ככה שאני מקווה שבשלב מסוים הגוף שלי קצת יתרגל וזה יעבור. כמובן שזה לא מחייב שזה מה שיקרה גם לך...
פרט לזה אין לי הרבה תופעות לוואי, מדי פעם יש קצת הכתמות דמיות. בסך הכול תופעות הלוואי מינוריות [לדעתי] בהשוואה לשיפור המדהים במצב שלי.

בכללית אי אפשר לקנות את התרופה כלל, הבנתי שבמכבי מוכרים ב-50%.
אני קונה בסניף של ניו פארם בנשר, אני צריכה כל פעם מחדש להתקשר כמה ימים מראש כדי שיזמינו לי את התרופה, אבל הם מצליחים לתת לי שירות ממש טוב ובד"כ התרופה מגיעה אחרי יום-יומיים. ההמלצה שלי היא לעשות סבב טלפונים לבתי מרקחת שקרובים לאזור המגורים שלך ונוח לך להגיע אליהם, ולשאול אם יכולים להזמין עבורך.

וכמו שכבר הסבירו מבחינת התוויה זו תרופה לאנדו' ולכן היא לא מוגדרת כאמצעי מניעה, ואף אחד לא יכול להמליץ עליה כאמצעי מניעה. בצורה לא פורמלית כנראה שהיא כן מונעת הריון ברמה טובה... ובכל זאת, כדאי להתייעץ מה עוד כדאי לעשות כדי למנוע הריון לא רצוי

lilo4

New member
עוד משהו קטן

בגלל שהויזאבל לא בסל קונים אותה רק פרטי, והמחיר שלה לא נמוך, כ-280 ש"ח בחודש [כן, תענוג
]
בגלל שאין לי כוח לטרטור של להגיע כל חודש לבית מרקחת ולזכור להתקשר כל פעם, לאחרונה התחלתי להזמין שתי חפיסות כל פעם ואז לבקש שיחלקו לי את התשלום לשניים... זה קצת מקל.

וכדאי תמיד להתקשר לפחות שבוע-שבועיים מראש כדי להזמין את החפיסה, רק ליתר ביטחון שלא תתקעי בלי

ליה1997

New member
תודה עוד כמה שאלות

אין אפשרות להשיג הנחה דרך כללית?? זה ממש יקר.....
בנוסף מה זה זריקת דפו פרוורה?? זה יעיל?
גם אני נוטה לאקנה מגלולות...מסיזוניק במיוחד... דימומים זה ממש קצת או מחזור?

liats80

New member
היי ליה

לצערי אין הנחה בכללית. נושא כאוב.
העניין הוא שויזאבל כמו שכתבתי זה פרוגסטרון כמו כל פרוגסטרון אחר. לכן היא לא נכנסה לסל התרופות (כיוון שיש גלולות שכבר מסובסדות ועולות 30 שקלים אז לא ראו לנכון לסבסד את ויזאבל שמחירה יקר הרבה יותר).
דפו פרוורה גם הוא סוג של פרוגסטרון המדכא את ההורמונים. לדיכוי ההורמונלי הזה יש השלכות שליליות על הגוף הרבה יותר גרועות מאקנה ואני לא יודעת אם זה טיפול שמומלץ בגילך (באופן אישי לדעתי גלולות עדיפות במצבך, אבל אני לא רופאה ולא מכירה את מצבך לעומק). אני ממליצה לדבר עם הרופא המטפל ולהתייעץ איתו. זה לגיטימי לשאול על טיפולים שונים ולבקש להבין את ההבדלים ביניהם ולהחליט יחד מה הכי נכון ומתאים לך.
ליאת.

למעלה