כמה שאלות על החזרי מס.

• פותח הנושא UV48
  • פורסם בתאריך

UV48

New member
כמה שאלות על החזרי מס.

לאחרונה ישבתי קצת בבית וסידרתי את כל תלושי המשכורת וטפסי ה106 שלי ושל אישתי (מותר לציין שהיינו שכירים בכל השנים המדוברות)ויש לי כמה שאלות: 1. כמה שנים אחורה אפשר להגיש בקשה להחזרי מס (ולעניננו, על שנת 98 אני עדיין יכול לבקש? ו97?). 2. חלק מהמעסיקים לא נתנו לנו 106 אלא טופס 856 ו 857 זה באמת במקום 106? 3. בטפסים האלו (856 ו 857) לא מצויין חודשי בעבודה אלא סכ"ה לכל השנה - אם אישתי הפסיקה לעבוד באמצע השנה הזו וזו אחת מהסיבות שאני דורש החזר (כי רק בשנה הבאה מילאתי טופס 101 על זה שאישתי לא עובדת) האם זה לא יפריע? האם הם "יראו" את זה שהיא הפסיקה לעבוד באמצע השנה אצלהם בכל אופן? 4. האם הפרטים שיש בטופס 106 לגבי קופת גמל ושאר הפרשות שלי מהמשכורת מספיקים או שיש לצרף גם טפסים של קופות הגמל וכו'? 5. יש לי ולאישתי כמה תלושי משכורת על עבודות חד פעמיות או אפילו כאלו שלא היו חד פעמיות אבל לא ירד מהם כל מס (סכום נמוך) האם אני צריך להתקשר למעסיקים ולבקש עבורם 106 (מדובר על שנים אחורה) או שמספיק צילום של התלוש או שמא כלל לא צריך להזכיר את העבודות האלו משום שלא שולם בהן שום מס. 6. על אחת מהעבודות מסעיף 5 יש לי את התיאום מס שעשיתי אז (את כל המס שילמתי בעבודה השניה) האם צריך לצרך את התיאום הזה? 7. יש לי המון קבלות על תרומות שתרמתי בשלוש השנים האחרונות לעמותות רשומות (סכומים קטנים מקסימום 20 ש"ח לתרומה) שמעתי שאפשר לקבל גם החזר כלשהו על תרומות, מה אפשר לקבל על זה? האם גם קבלות ללא מספר של ע"ר הן רלוונטיות? 8. בחלק מהתקופה היתה אישתי בשמירת הריון ובחופשת לידה האם זה רלוונטי למשהו? 9. על אילו סיבות נוספות אפשר לבקש החזרי מס? (ביטוחי חיים, משכנתא וביטוחיה?) זהו אני חושב כל השאלות שהתעוררו אצלי אשמח לקבל תשובות ו/או הפניה למקום שבו כתובים כל הכללים האלו.

mstern

New member
תשובות

1.עד 6 שנים כלומר 1998-2003. 2.כן. 3.תרחיב מעט, לא הבנתי מה אתה שואל. 4.מספיקים. 5.כן, תבקש 106. 6.לא. 7.תרומות מעל 350 ש"ח לשנה כדאי לצרף כי זה נותן זיכוי של 35%. 8.כן, תצרף אישורים מביטוח לאומי. 9.ביטוח חיים, ביטוח חיים במשכנתא, קופ"ג . אם תרצה תוכל לקרוא באתר של מס הכנסה בחוברת "דע את זכויותיך". לסיום, אני חייב לומר שנראה לי שהמקרה שלך קצת סבוך. אני באמת ממליץ לך (ולא רק בגלל שאני מתפרנס מזה) לפנות לאיש מקצוע לחישוב מוקדם של ההחזרים(בדרך כלל, בחינם אם תגיש דרכו את הדוחות) על מנת שלא תקבל "הפתעות". אני יכול לתת המון דוגמאות של "הפתעות" כאלו. כדאי לדעת שגם העמלה לרו"ח היא הוצאה מוכרת לשכירים בשנה בה הוצאה. בכל מקרה, בהצלחה.

UV48

New member
מוטי, קודם כל תודה רבה.

לגבי 3. חלק מהסיבות שאני חושב שאקבל החזרי מס היא הסיבה שבחלק מהזמן (נניח החלק השני של שנת 2002) אישתי הפסיקה לעבוד, אך אני עדיין לא הצהרתי על כך בעבודה שלי ולמעה לא קיבלתי את נק' הזכות. בטופס שהיא קיבלה במקום 106, כתוב שהיא קיבלה כך וכך ושילמה מס כך וכך בתקופה מ1.1.2002 עד 31.12.2002 ולא מצויין שהיא לא קיבלה משכורת בסוף שנת 2002. ולכן אני שואל על סמך מה אני אקבל החזר על תקופה זו בה היא לא עבדה ואילו אני שילמתי מס גבוה מן הדרוש. האם הם רואים אצלהם שבתקופה זו אישתי לא עבדה או שהם מסתמכים רק על המסמכים שאני מגיש ואז אולי אני צריך להוסיף גם הצהרה שלי או של מקום העבודה שלה שמנניח חודש מאי היא לא עבדה אצלם יותר ושהטופס מתייחס ל1.1.200 עד 30.4.2002 ולא עד סוף שנת 2002.

mstern

New member
שים לב שבטופס 106

מוזכרים החודשים שעבדה בשנת המס.

שיר ורד

New member
נקודת זכות

בגין אשה לא עובדת, ניתנת רק אם היא לא עבדה בכל השנה. עבדה , כולל גם תשלומים מבטו"ל כמו דמי לידה או אבטלה. אם היא עבדה רק תקופה מאוד קצרה במהלך השנה וסך חבות המס שלה לפני חישוב נקודות זיכוי אינו עולה על נקודת זיכוי אחת, אתה יכול לבקש חישוב מאוחד ואז כל הכנסתה מוטלת עליך אך אתה מקבלת את נקודת הזיכוי הנוספת.(בלי ה 2.25 שלה). מצד שני, אם היא עבדה בחלק מהשנה וכל מעביד הפריש לה מיסים רק בגין החודשים בהם עבדה אצלו ולא ביצע חישוב שנתי, ייתכן ומגיע לאשתך החזר, עקב אי מיצוי נקודות הזכות המגיעות לה, או תשלום על פי מדרגת מס גבוהה מדי. קח את כל טפסי 106 שלה מאותה שנה (יחד עם הכנסות מבטו"ל) חשב את סך ההכנסה ברוטו, ואת סך ההפרשה למס הכנסה. תזין את סך ההכנסה ואת הנתונים האישיים למחשבון מס הכנסה באתר מס הכנסה . אם המס שנגבה ממנה גבוה מהסכום המחושב אתם זכאים להחזר.

UV48

New member
תודה באמת לא ידעתי את זה, אבל...

אז איך זה שברגע שדיווחתי (טופס 101) על כך שאישתי אינה עובדת התווספה לי הנק' זכות (בתלוש)? יכול להיות שזה לא נכון ורטרואקטיבית מס הכנסה יכול לדרוש כספים אלו? ז"א במילים אחרות יכול להיות מצב שבמקום העבודה שלי (שהוא דרך אגב מקום גדול עם סוללה של עו"ד ורו"ח) ביצעו את העידכון הזה אוטומטית כשלמעשה ע"פ החוק זה עידכון שצריך להעשות, כמו שכתבת, רק בסיכום שנתי - אם אשתי לא עבדה כל השנה?

שיר ורד

New member
אתה דיווחת דיווח שגוי.

בטופס 101 אתה אמור לדווח בתחילת השנה האם אשתך עובדת או לא. במהלך השנה, אתה אמור לעדכן את המעביד תוך 7 ימים על כל שינוי בנתוני טופס 101 (זה רשום בטופס ואתה חותם גם על סעיף זה). אם אשתך מתחילה לעבוד במהלך השנה, אתה אמור לעדכן ואז הם מעדכנים את הנתונים במחשב ובהתאם לזאת מתעדכנות גם נקודות הזיכוי שלך. אם תגיש דוחו"ת ואין לך סיבות אחרות לקבל החזר מס, מס הכנסה ידרוש ממך להשלים את ההפרש (בשווי נקודת זיכוי שנתי או בשווי נקודות הזיכוי שנצלה אשתך הקטן מביניהם). הטעות שלך היא נפוצה מהסיבות הבאת: רבים מצהירים בטעות על בן זוג המקבל דמי אבטלה כעל מי שאיננו עובד (כנ"ל בתקופת חופשת לידה בה מקבלים דמי לידה). אחרים נזכרים למלא טופס 101 באמצע השנה (או בסופה כדי לקבל את דוח 106) , הם ממלאים עפ"י מצב נוכחי שבן הזוג איננו עובד, גם אם עבד במהלך השנה. אחרים שוכחים לעדכן את המעביד שבן הזוג חזר למעגל התעסוקה. לעיתים (כאשר הם מגישים דוח שנתי) הם נאלצים לשלם את ההפרש המקורי בתוספת ריבית והצמדה.

UV48

New member
אה ועוד משהו. מה הכוונה ל"הפתעות".

שמס הכנסה גילה שאני חייב לו? מה הסיכוי לכך אם תמיד עבדתי במקומות מסודרים ותמיד עשיתי תיאומיי מס כשעבדתי במקביל? וכמה החזר מקבלים על עמלה לרו"ח? נניח ואמצא מישהו שיעשה את זה ב10% וגם יידאג לקבלת החזר אז תכלס אשלם 10% פחות X%?

החזר

הכוונה שהעלות הכנה והגשת הדוח מוכרת כהוצאה למס הכנסה על בסיס מזומן, כלומר בשנה שהוצאה. ההחזר שתקבל יהיה בגובה המס השולי שלך: שילמת 100 ש"ח המס השולי שלך 30% תקבל החזר של 30 ש"ח

למעלה