כמה שאלות ניובי:

behemot

New member
כמה שאלות ניובי:

1. מה הSCOPE של הNAMESPACE? אחרי שאני מגדיר לי NAMESPACE חדש אני יכול ליצור לו REFERENCE מכל פרוייקט אחר? 2. יש איזה דרך אינטיליגנטית (חוץ מINCLUDE FILE) להכליל את אותו חלק עליון לכל הדפים - בעיקר בגלל הCSS או שיש דרך לשלוט בו מהCODEBEHIND למרות שהוא לא נמצא בFORM? 3. האם הגיוני ונהוג לשים DROPDOWNLIST שלוקח פרטים מהDB כCOMPONENET נפרד אם אני משתמש בו כמה פעמים? תודה מראש

gooshi

New member
כמה תשובות בסיסיות

1. ה NAMESPACE רק מאגד תחת שם מספר מחלקות. לא נותנים REFERENCE אליו כי אם ל DLL אבל אם תשתמש ב USING/IMPORTS ל NAMESPACE מסוים תוכל לגשת בקוד ישירות למחלקה בת שלו ללא פירוט השם המלא. כל זאת בתנאי שיש כבר REFERENCE ל DLL בו הוא מוגדר (או כמובן שהוא מוגדר באפליקצייה הנוכחית) 2. כן, USERCONTROLS , צור דף ASCX שבו תמקם למשל את ה HEADER של העמוד, גם יש תפריט, CSS וקבצי JS למשל ותגרור אותו לדף ה ASPX שלך היכן תשרצה. 3. כדאי לעשות COMPONENT רק כאשר משתמשים בה ביותר מאפליקצייה אחת היא חוסכת שכתוב קוד מיותר, ולרוב היא גם מרחיבה על יכולות סטנרטיות של רכיב קיים (כשמדובר ב WEBCONTROL לפחות, זה רצוי). אם ה DDL שלך מתנהג ככל DDL והוא פשוט משמש אותך בכמה מקומות באותה אפליקצייה הייתי עוטף את הפונקציות שמטפלות בו כמחלקה נפרדת או לחילופין יוצא ממנו ASCX. כדי שיהיה צורך בקומפוננטה עצמאית יש לוודא כי אותו שימוש בדיוק מתאים גם לאפליקציות אחרות, אחרת מספיק ASCX או סתם DDL שקורא לפונקציונאליות המרוכזת תחת מחלקה המוגדרת לכך. אני מניח שיש דיעות אחרות בנושאים אלה, אבל זו לפחות דעתי... בהצלחה.

למעלה