כמה שאלות נוספות

כמה שאלות נוספות

1. שמתם לב שברטי קראוץ' ג'וניור קורא לוולדמורט בשם שלו ולא רק משתמש בביטוי "אדון האופל"? 2. כשדמבלדור מבקר את האגריד לאחר שפורסם שהוא חצי ענק, אז דמבלדור אומר שהוא בספק שאחיו בכלל יודע לקרוא. איך זה מסתדר עם זה שאברפורת' הוא הבעלים של ראש החזיר? 3. וולדמורט מצליח להתעתק ממשרד הקסמים כאשר הוא עוד בתוך מחלקת המסתורין. איך זה אפשרי? הרי כולם מתעתקים אל הכניסה של משרד הקסמים כי הם צריכים לעבור את הביקורת. על פי הבנתי אי אפשר להתעתק אל תוך המחלקות השונות (כולם נוסעים במעליות). 4. בספר השני איך יצא שרק בני מוגלגים (וניק בלי ראש וגברת נוריס) נפגעו מהבסיליסק? הרי הנחש יכול לפגוע בכל תלמיד שנקרה בדרכו, לא רק בני מוגלגים. 5. איך ממציאים קסמים? סנייפ הכיר הרבה קסמים ושיקויים שלאו דווקא היו בלוח הלימודים. חלק מהקסמים הוא המציא לבד, אז איך עושים את זה? מנפנפים בשרביט וזורקים מילים ורואים מה יוצא? 6. אם סנייפ היה בוחר להגיע לגריפינדור (בא"ב אוונס הוא לפני סנייפ ומצנפת המיון שמה את לילי בגריפינדור), איך הוא היה מסתדר עם ג'יימס וסיריוס? 7. לוולדמורט יש שרביט רגיל (של לוציוס שאיתו הוא הורג את גרינדלוולד) וגם שרביט בכור. מדוע הוא מעדיף לשסות בסנייפ את נגיני ולא הורג את סנייפ עם השרביט הרגיל שברשותו? הרי סנייפ לא "לקח בעלות" על השרביט של לוציוס?

ושאלה נוספת על התעתקות

מה קורה אם מישהו מתעתק למקום בו נמצא אדם אחר או חפץ כלשהו? הרי מתעתקים אל מקום בו יש מולקולות אוויר, אז מדוע לא אל תוך קיר או עצם כלשהו אחר? למשל מישהו מדמיין ומתרכז במקום אליו הוא רוצה להגיע כמו שדה כלשהו, אבל מאז נבנה במקום הזה בניין חדש שהמתעתק לא מודע אליו, מה קורה אז? מה היה קורה אם התאומים היו טיפה טועים ובמקום להתעתק על הברכיים של הארי (בספר החמישי) הם היו מתעתקים אל תוך הברכיים שלו? בררררר

תשאל את צ'ארלי וויזלי

צ'ארלי נכשל בטסט הראשון שלו לפי רון הוא "התעתק על ראשה של איזה גברת שערכה את הקניות שלה"

hollypop girl

New member
כניראה שאתה פשוט נתקע

בקיר, לא? בסופו של דבר, אלה פרטים טכניים שאני בספק אם רולינג חשבה עליהם...

HassiD

New member
לדעתי

1. אולי הוא רואה את עצמו חשוב במידה מסויימת כי הוא זה שגורם לחזרתו של וולדמורט, אז הוא "תופס תחת".... 2. אנשים במשך מאות שנים ניהלו בתי עסק מבלי לדעת קרוא וכתוב (רק כמרים ועשירים ידעו בעבר קרוא וכתוב....), וייתכן שהוא למד אח"כ... 3. לא מחייב, אני חושב שהתעתקות בתוך הבית לא מבוצעת מטעמי נימוס, ונוחות. מסתבר שזה לא הכי מנומס נוח בעולם להתעתק, הרי שים לב שאנשים הולכים, אתה רואה סיבה שאני ארצה ללכת 5 מטר כשאני יכול להיעלם אותם? ואתה עדיין רואה שרק התאומים עשו את זה כי הם התלהבו מזה בהתחלה ובגלל שהם עשו את זה כתעלולים... ולכן כפי הנראה אנשים מתעתקים רק מרחקים גדולים (כמו שאתה לא הולך לשכן עם האוטו...) 4. הבסיליסק שוחרר ע"י וולדמורט (שבעצם היה ג'יני), הוא אמר לא איפה ומתי לתקוף, לא קשה מידי לתזמן... 5. איך מוצאים תרכובות כימיות? איך מוצאים תרופות? יש כמה אפשרויות: נפלט למישהו בטעות, והוא גילה את זה. אנשים עשו את זה בעבר אך בצורה מגושמת והוא רק מלטש, לחקור באמת כמו מטורף הכל (לוקח יותר זמן אך ייתכן ויש חוקים, נגיד, אחרי "ג" לא יכול להיות "ר" אף פעם או משהו בסגנון...) 6. כבר היה דיון בכך שלא כל אחד שרוצה להיות במקום אחר מקבל את האופציה, והארי היה חריג בשל שייכותו הגופניות לשני הבתים (כי פיסה מוולדמורט בעצם "שכנה" בו, וייתכן ואם הוא לא היה בתוכו, אז הוא גם לא היה מקבל את האופציה...). בכל מקרה, ייתכן והיה מסתדר איתם, הרי הכל נבע מקנאה במידה מסוימת, ואם היא עדיין היתה איתו, ייתכן והיתה פחות בעיה. מה גם שאף אחד לא אמר שאתה חייב לאהוב את כל חברי הבית שלך. זה בעתם כמו כיתה, סביר להניח שהחברים שלך יהיו מהכיתה שלך, כי אתה נמצא איתם כל היום, אבל זה לא מחייב... 7. נשבר לו כבר מכל השטויות של שרביטים שמתחרבשים לו... (הוא מת בגלל אבדה קבדה שהתחרבש, הוא "הפסיד" להארי פעמיים), אז הוא הלך על בטוח... באותה מידה הוא היה יכול פשוט לתקוע בו סכין או משהו, אבל ככה זה אפילו עזר לנגיני להשתעשע בלי סיכון קיים... (במיוחד כאשר הוא מפחד עכשיו לתת לה לעזוב אותו, אז הוא רוצה לשמור עליה מאושרת... כמו לשחק עם הכלב בחצר של הבית כשאתה לא יכול לצאת איתו לטיול ברחוב...)

דעתי

1. ברטי קראוץ' הוא משרת מיוחד והוא מרשה לעצמו (מובן בהתחשב בעובדה שוולדמורט הוא די כלום בשלב הזה) 2. דמבי כמו כל אח טוב יודע להחמיא לאחיו הצעיר ולהלל את כישוריו 3. וולדמורט התעתק מהכניסה אחרי שבקרב עם דמבלדור הם הרסו לגמרי את המזרקה החביבה על פאדג'. ההוכחה לכך זה שפאדג' והחבר'ה שלו מגיעים דרך אחי הכניסה ומספיקים לראות את וולדמורט בורח. 4. ג'יני שלטה עליו כשנשלטה ע"י רידל והיא יודעת מי בן מוגלגים ומי לא, פרט לפנלופה קלירווטר שלא אומרים עליה כלום. 5. ? 6. חתיכת חבורת קונדסאים היתה יוצאת שם - מפחיד היה להתעסק איתם. (אבל לפחות היינו נפטרים מפיטר) 7. לדעתי זה הדרך שלו לחסל אנשים יחסית חשובים או מיוחדים. זה נראה בעיניו יותר "שווה"

אין מצב שסנייפ היה מתחבר עם הקונדסאים

כבר בנסיעה הראשונה לרכבת, שהם ישבו באותו תא נוסעים, ג'יימס וסיריוס הסתכלו מוזר על סנייפ שרצה ללכת לסלית'רין והקניטו אותו. משם גם נולדה המילה סניבלוס

hollypop girl

New member
עונה על מה שאני יודעת...

1.זה באמת נראה קצת תמוהה בהתחשב בזה שאפילו עין-הזעם לא אומר את שמו, רגע!! או שכן? גם מקגונגל וגם סירויוס ולופין לא אומרים את השם, וברטי קראוץ' לא מתואר בתור פחדן או משהו... 2.כמו שאייל אמר, אנשים ניהלו בתי עסק במשך שנים בלי לדעת קרוא וכתוב. אלא אם כן הוא צריך להגיש מסמכים כל סוף שנה לאיזה הנהלת חשבונות במשרד הקסמים\גרינגוטס אני לא רואה איך הוא אמור להזדקק לידע בקורא וכתוב. מה שנראה לי מוזר במשפט הזה הוא שאנחנו יודעים בוודאות שהוא למד בהוגוורטס (הוא הרי רצה לעזוב את הלימודים אחרי שאלבוס התחיל להתנהג באנוכויות + חבר של אלבוס הזכיר שהוא למד בבית-ספר) ואיך בדיוק איפשר ללמוד בהוגוורטס בלי לדעת לכתוב חיבורים או לקרוא ספרים?? 3.גם דמבלדור נעלם מהווגוורטס בספר החמישי (אבל הוא עשה את זה עם פוקס, אז לא יודעת...) זה וולדמורט.... הוא גם למד לעוף... 4.הרי הנחש לא היה מעוניין במותם של טהורי,חצויי דם. הוא בחר את הקורבנות שלו. 5.לא יודעת... כניראה שיש לזה חוקים כלשהם, וזה כניראה דורש חקירה לעומק של פעולה כלשהי-מה צריך לעשות כדי לגרום לה להתבצע ... 6.אולי הם היו הופכים לחברים, ואולי לא. הם הרי לא שנאו אחד את השני מלכתחילה, פשוט התחילו ברגל שמאל. 7.כניראה שהוא לא רצה להסתכן בלהרוג את בעלי השרביט עם השרביט שלו. למה לא להאכיל אתת נגיני? לתת לה להינות? הוא הרי הרג באמצעותה גם בעבר...

בקשר ל2, ו3... טוב, וגם 4

2. דמבלדור סתם מבלבל את המוח. הוא כל כך רגיל להתנשא על אחיו שמשפט כמו "אני לא בטוח שהוא יודע לקרוא או לכתוב" בא לו בטיבעיות. 3. וולדמורט מתעתק מרחבת הכניסה, זה מתואר באריכות (הריצה למעלית, הקללה נגד בלטריקס ובעיקר כל סצנת הקרב שמערבת את המזרקה). 4. הנחש לא מעוניין במותו של מישהו ספציפי, הוא מקבל את ההוראות שלו מהיורש של סליטרין (שלדעתי הוא פשוט הלחששן הקרוב אליו ביותר באותו רגע). במקרה של הספר השני מי שפיקדה עליו הייתה ג'יני, תחת ההשפעה של טום רידל.

Minor Heaven

New member
ממ

1. חברי מסדר עוף החול (לפחות, בגלגול הקודם שלו), השתמשו בשם של וולדמורט. זאת הסיבה שגם שמו מעקב על השם בספר השביעי - משום שאוכלי המוות ידעו שחברי המסדר משתמשים בשם הזה. ככה שקראוץ' היה צריך לשחק את מודי בצורה די משכנעת, ולכן השתמש בשם של וולדמורט. 2. אין צורך לדעת קרוא וכתוב כדי לנהל פונדק... וכמו שכבר אמרו, דמבלדור ואברפורת' לא היו ביחסים הכי טובים בעולם, ככה שטבעי שהוא לא יחמיא לו יותר מדי. 3. וולדמורט לא היה במחלקת המסתורין, בכלל. הוא היה ברחבת הכניסה. 4. הנחש חיפש בני מוגלגים. המטרה שלו הייתה לפגוע בבני מוגלגים, משום שלדעתו של סלית'רין אין להם מקום בבית הספר. 5. אין על זה פירוט של ממש בספר. שיקויים כמובן אפשר להמציא כל הזמן - כמו שבספר השישי סופר שארני ניסה להכין שיקוי משלו בשיעור שיקויים. המצאת לחשים וכדומה... על זה באמת אין לי תשובה חד משמעית. אני חושבת שבתכלס הרעיון הוא מחקר, וכמו שאמרתי, יש לזה חוקים מסויימים. 6. סנייפ רצה את לילי. ג'יימס רצה את לילי. משמע - CATFIGHT 7. מה שענו כבר, לדעתי - נמאס לו מכל העסק של שרביטים, וזה המוות של סנייפ נראה לו יותר "חשוב" ככה. 8. נראה לי שההתעתקות מתבצעת תוך התחשבות בסביבה
זאת אומרת, אם יש מישהו במקום שאתה רוצה להתעתק אליו - אתה פשוט מתעתק על אותו מישהו.

hollypop girl

New member
אני לא חושבת שרבים ממסדר

עוף החול (הקודם) קראו לו בשמו. עובדה שאפילו מישהי כמו מקגונגל לא עשתה את זה. ועדיין לא הבנתי, עין הזעם (האמיתי) אומר את שמו או לא? מעניין שדווקא חברי מסדר צעירים כמו סיריוס ורמוס אומרים את השם ומקגונגל וקיגסנלי לא...

Minor Heaven

New member
אוי האנטר

ציטוט מהספר השביעי: "רק המתנגדים הרציניים שלו, כמו דמבלדור, היו מעיזים להשתמש בשם שלו. עכשיו, כשהטילו טאבו על השם, אפשר לאתר את כל מי שאומר אותו - דרך זריזה וקלה למצוא את חברי מסדר עוף החול! קינגסלי כמעט נתפס-" אני חושבת שזה די תלוי. כמו שמקגונגל לא אומרת את השם, ככה גם הוויזלים. אבל מרבית חברי המסדר כן אמרו אותו. לגבי עין הזעם זאת השערה, כי אף פעם לא מציינים את העניין בספר. אבל מתוקף העובדה שהוא היה סופר-הילאי ומקורב מאוד לדמבלדור, נראה לי שזה די הגיוני...

hollypop girl

New member
כן אבל בציטוט אומרים "מתנגדים רציניים

כמו דמבלדור" כמה מחברי המסדר הם מתנגדים רצינים כמו דמבלדור. אני חושבת שהיו כאלה שכן אמרו את זה אבל הרוב לא.

למעלה