כמה שאלות מו"ד

כמה שאלות מו"ד

אז התחלתי להנחות קבוצה השבוע (מזל טוב לנו) ואני כבר מסתבך עם כמה דברים. אשמח אם תוכלו לעזור לי בכמה קושיות:

1. הכוהנת שלנו הבריזה ברגע האחרון, וכרגע אין לנו כוהן. אני מניח שזה משהו שהרבה קבוצות התמודדו אתו בעבר, לכן אשמח במיוחד לעזרה של מישהו עם ניסיון.
האם לתת לחבורה ללכת למקדשים שפזורים ברחבי הארץ יספיק כדי לשמור עליהם ממוות, או שצריך להצמיד אליהם כוהן מלווה לפחות בחלק מההרפתקאות - פתרון שאני לא מחבב בעליל? האם כדאי להקל עליהם עם הקרבות באופן יחסי?
בהנחה שאני הולך על הפתרון הראשון - כמה הגיוני שכוהנים יבקשו תמורת ריפוי (בהתאם לנטייה שלהם)?

2. אני רוצה להוסיף לעלילה שניים מהשדים ששולטים בשאול (הבנתי שזה התרגום הרשמי ל-Abyss) - אסרות' מכשף החורף, וזורגורקס שליט הסערות והמתים במצולות.
הבעייה היא שניסיון למצוא עליהם מידע נוסף העלה חרס. האם כאן זה המקום שבו אני פשוט נותן לעצמי להתפרע?
הפרט היחיד שמצאתי על אחד מהם, היה שאסרות' היה בעבר אקרומנטל. האם זה אומר שהוא חייב להיות דומה לקריונקס, האקרומנטל הנוכחי של יצורי הכפור, או ששוב - אפשר להתפרע?

3. בכלל - איך בדיוק מתואר ה-Abyss?

4. עוד משהו שאני רוצה להוסיף לעלילה הוא קווי-עלילה שמתרחשים בעולם החלומות. אני לא ממש סגור על איך לעשות את זה. רעיון כללי הוא שאם מישהו ימות בחלום, הוא לא ימות במציאות, אבל תהייה לזה השפעה כאילו הוא לא ישן כמו שצריך.
מה שמעניין אותי בעיקר הוא פתרונות יצירתיים יותר לניהול מערכה. האם הדמויות יכולות פתאום לקבל כוחות-על, או בכלל סטטוסים אלטרנטיביים לחלוטין? או לקבל פתאום ציוד סופר-חזק שהם היו יכולים רק לחלום עליו, תרתי משמע? ואם כן, אז מה עם האויבים שלהם - איך בדיוק הם מוגבלים?

LokiLeohard

New member
אני אנסה לעזור קצת

1. הרצתי לא מזמן איזו הרפתקת צד קצרה (אירוע שקרה בעבר הרחוק של העולם ותהיה לו השפעה ישירה על דברים שיקרו במערכה הנוכחית) שבו נתתי לשחקנים שלי רק לוחמים ונוכלים (כי באותה התקופה הקסם לא היה נגיש לפשוטי העם והיה מוגן בפאנאטיות ע"י האצולה השלטת), אז ככה, זה אפשרי- אפילו מעניין אבל אתה תהיה חייב לצייד אותם לפחות בשיקויים.
אני משחק גרסה 3.5.
קח בחשבון שהקרבות יהיו הרבה הרבה יותר קשים לשחקנים שלך והייתי ממליץ "לפצות" אותם , אחד הבעיות שיש בלשחק ללא כהן זה שלקבוצה קשה לחזור למצב לחימה, כל קרב יהיה יותר קשה מהקודם, ולהתרפא רגיל לוקח זמן.
תעקם קצת חוקים (למשל מיומנות מרפה או ידע עשבים באמת מרפאים כמו שצריך רק שהוא צריך למצוא את הצמחי ריפוי המתאימים וכו...), אם אין להם כהן הייתי ממליץ לך להתאים את העולם (דליל בקסם, לפחות בקסם של אלים) ככה שהם ירגישו שזה חלק מהעולם ולא שהם "נדפקו".
שה אתגר וזה לדעתי לפחות הרבה יותר מעניין להנחות ולשחק בלי פלסטר מהלך...

2. תתפרע, זה כל הכיף בלהמציא עולם...זה אחד מההנאות שמגיעות לך על היותך שה"ם.

3. google it ובעקרון "איך שבא לך"!!! (יש כל מיני ספרים של מו"ד שמתאים planes חיצוניים כמו השאול - אבל תשתמש בהם רק כהשראה, העולם הוא שלך והשאול שלך צריך להתאים אליו ולא להיפך.

4. למה? והדמויות שלך יכולות לעשות כל מה שמתאים לך למערכה ומקדם לך את העלילה.... רק תזהר שלא תגרום לעצמך נזק (תתן להם כוחות שישארו להם ואחרי זה זה יגרום לך לקשיים, או תתן מידע שאתה לא באמת רוצה שהם ידעו וכו...)

תודה על התשובות =]

1. אחד הדמויות הוא רוקח. זה יכול לעזור מהבחינה של שיקויים?
עולם בלי קסם זה בעייתי, כי חלק מהדמויות של השחקנים הם קוסמים בעצמם...

4. לשאלה למה: כי כחלק מההסתבכות שלהם בשאול, הם נלחמים גם נגד אחד השדים ששולטים על החלומות, ואני רוצה שזה יהיה קצת יותר מעניין מזה שכולם שולחים מלא יצורים להילחם נגדם. מתישהו זה נהייה גנרי מדיי.
אני לא ממש יכול לדמיין מצב שזה יסתבך כמו שאתה מתאר. יש חלום ופוף, הוא נגמר (מלבד השפעה מינורית על התודעה שהוא עלול להשאיר), כמו בחיים.

LokiLeohard

New member
תשובות

1. מה שמתאים לך, רוקח זה אחלה... (זה כמו אלכימאי), אני בטוח שתצליח למצוא דרכים יצירתיות לשמור אותם בחיים, לא חובה בהכרה אבל בחיים...
יש 2 סוגים של קסם, קסם מאגי וקסם מיסטי (קסם של מכשפים וקסם של אלים/כהנים) זה 2 דברים שפועלים בצורה שונה (המקור של האנרגיה שונה אחד מגיע מהעולם/מישורים/whatever והשני מגיע מכוח של אל) ואתה יכול לשחק עם זה (למשל עולם שמזכיר את שלנו בימי הביניים שבו הכנסיה/אלים/דת מאד חזקה והקסם המאגי נדחק והוא מאד נדיר - או לחלופין עולם שבו האלים "עסוקים" במלחמות שלהם והקסם של הכהנים מאד חלש ולא ממש זמין והקסם המאגי ממלא את החלל)

4.לחלומות האלה מן הסתם יהיה סיבה וקשר למערכה שלך (כי אחרת זה סתם מוזר) ואני מנחש שאתה רוצה להשתמש בחלומות כדי לכוון (נבואה או משהו בסגנון) את ההרפתקנים לעתיד לבוא - ההערה הייתה בעיקר שתזהר מה אתה מגלה ומה לא תוך שאתה שומר על הקוהרנטיות של החלומות והקשר שלהם למציאות.

תשובות, בערך

1. משחקים בלי אופציות הריפוי הקל של הכוהן. קרבות נהיים מסוכנים יותר, נזק הופך לפקטור משמעותי יותר, והאווירה נהיית אמינה יותר. במקרה הכי גרוע, אתה יכול לספק להם שיקויים - הן הסטנדרטיים והן אלטרנטיבות כמו "אבקת ריפוי אורקית" (מרפאת 1ק4 בלבד ומשאירה צלקות מכוערות, אבל יש מנה שתיים על כל אורק שניתן לקחת ממנו כשלל).
אופציה אחרת היא לספק לדמויות בשלב מוקדם חפץ קסם עם כוחות ריפוי - פגיון שתופר פצעים, מטה מרפא, וכו'.

כמה כוהנים יבקשו? בדרך כלל המחיר הוא סמלי ובהתאם ליכולת הכלכלית של המתרפא, כי כוהנים בעולם מו"ד ממוצע אוהבים להפגין את כוחות האל שלהם ולפאר את שמו, בין היתר על ידי ריפוי.

2. סביר להניח שיש עליהם חומר קאנוני - שווה לבדוק בגוגל או באתר של מכשפי החוף.

3. היה על זה חומר פעם ב"מגדיר המישורים" ויש איזה תיאור קצר של כמה האביס מעפן בפתיחה של "אביר השושנה השחורה" שעדיין נמכר בסטימצקי.

4. מקור מצויין, אבל לא מו"די, הוא "ארצות החלום" - ספר הרחבה (באנגלית) למשחק "קריאתו של קת'ולהו".

תודה

1. אני לא ממש רוצה להציף את העולם באביזרי קסם מרפאים, בטח שלא באבקת ריפוי אורקית שאני לא רואה שום סיבה שהאורקים לא ישתמשו בה בעצמם... נראה לי שאני באמת אלך על הפתרון של שיקויים.

2. חפרתי על גוגל ואין פאקינג כלום. באתר של מכשפי החוף לא בדקתי, השאלה היא אם יש סיכוי למצוא שם משהו שאין בגוגל...

3. מעפן? ><

אבקת ריפוי = שיקוי

ברור שהאורקים ישתמשו בה! בשביל זה הם מחזיקים אותה עליהם. מצד שני, אם האורק מת לפני שריפא את עצמו, זכית...

האביס שמתואר ב"אביר השושנה השחורה" לא נראה כייפי במיוחד - שדים עם ציצים ושש ידיים מוליכים צבאות של אלמתים במלחמה אינסופית. באיס הזה אגב לא ייחודי לרומח הדרקון: מישור האביס הוא חלק גנרי מהרב יקום של מהדורות מו"ד הישנות ותושביו נמצאים בסכסוך ממושך עם השדים ששוכנים ב"תשעת הגהינומים" - מה שמוכר בתור "מלחמות הדם" (http://en.wikipedia.org/wiki/Blood_War)

החומר הרשמי ימצא בוודאי במהדורות הרשמיות של manual of the planes (יש למהדורה ראשונה ויש גם לשלישית, מסתבר) שאפשר לקנות, או למצוא בגוגל כPDF ודי לחכימא ברמיזא.

DDN

New member
מצטרף לשניים שענו לפני

ומתחיל בכלל שמנחה אותי: "אל תיתן לחוקים ולמוסכמות להגביל אותך"

1. אף אחד לא אמר שחייבים כהן. נכון, זה נחמד שהוא שם, אבל כשהוא לא - השחקנים ילמדו לשמור על הדמויות שלהם יותר, כשכל קרב יכול להיות האחרון. זה כיף, זה מאתגר וזה יגרום להם להעריך יותר את הרפואה כשכן יקבלו.

2 ו3. Abyss = שאול. אבל לאיזה שאול במשחק הכוונה? אני מכיר את זה של רומח הדרקון. אני בטוח שלכל עולם יש את ה"עולם הבא" שלו. . .

4. בוודאי שאתה יכול להוסיף. אתה יכול גם לצ'פר ולתת כוחות וכו', אבל כמו שכתבו - צריך מאוד להיזהר עם זה. כשאתה מחזק את הדמויות שלך, זה מגניב, וזה יוצר לך קושי ליצור להם אתגרים.

בקשר ל-Abyss

בטח אני אשמע גרוע, אבל הדבר היחיד שאני יודע על "רומח הדרקון" הוא שיש דבר כזה...
אני מתכוון לזה שיש לו 666 ממלכות וכל אחת מהן שייכת לנסיך שדים ששולט על יצורי-אופל או אספקט מרושע אחר. זה מה שיש ברומח הדרקון?
אם כן, אפשר פירוט? =]

אף אחד לא פירט על 666 השכבות

ככה שיש לך המון מרחב תמרון. שוכני האביס בכל אופן הם הטאאנארי, ויש שני סוגים של הבכירים שבהם:
מרילית': נראים כמו אשה עם שש ידיים, שדי-סיליקון וזנב של נחש מהמתניים ומטה.
באלור: תכל'ס זה באלרוג ששינה את שמו עקב בעיות של זכויות יוצרים.

חוץ מזה יש עוד כל מיני שדים שנראים כמו נשר-אנורקסי-טרנסקסואל, גוש סמארק ורוד וכו'.

למעלה