כמה שאלות ל-itzik93

dlx1100F

New member
כמה שאלות ל-itzik93

אני מצטער לפתוח נושא חדש בשביל זה, אבל האשכול המקורי לא קופץ למעלה. בתגובותיך באשכול שנקרא "המנוע מגמגמגמגומים" כתבת כמה דברים שאני נתקל בהם בפעם הראשונה ואינם מובנים לי, ואשמח אם תוכל להסביר לי אותם. -אתה יכול להסביר למה אסור "לחזור חזרה"? זאת אומרת בהנחה ש-20W-50 מתאים לשימוש במנוע הזה על פי דרישת יצרן הרכב), והמנוע פעל תקופה מסויימת עם 10W-40, אז מה קורה אם אתה חוזר ל-20W-50? איך מעבר משמן 10W-40 ל-20W-50 יכול לגרום לחוסר שימון במיסבי המנוע? (שוב, בהנחה ש-20W-50 מתאים למנוע הזה על פי דרישת יצרן הרכב). -למה למעבר ל-10W-40 אתה קורא "עליה"? -למה 20W-50 הוא בעל רמה יותר נמוכה? במה נמדדת, או מתבטאת, רמה של שמן? -מהי רמת סיכה נמוכה יותר? במה נמדדת רמת סיכה? -מהם חומרים "חודרניים"? -וכשאתה מדגיש "מיסבים פנימיים" - האם יש למנוע גם מיסבים חיצוניים? תודה מראש.

itzik93

New member
אני אחזור על חלק מהדברים ואוסיף

שמן דק יותר (צמיגות נמוכה יותר) הינו שמן איכותי יותר - הוא מספק סיכה טובה יותר בטמפרטורות נמוכות יותר (התנעות בוקר לדוגמא) ואם הוא סינטטי אז הוא גם תורם לשמירה על הניקיון הפנימי של המנוע ואריכות ימים (גם של השמן עצמו וגם של המנוע) שמן סינטטי או חצי-סינטטי מכיל בתוכו גם תוספי ניקוי (מעבר לעובדה שהוא יותר "דק" ויותר חודרני = מגיע למקומות שלשמן 20W50 קשה מאוד להגיע במיוחד שהוא קר בגלל שהוא "כבד" יותר ומוצק יותר). כשעולים ברמה משמן פשוט 20W50 לשמן איכותי יותר, המנוע מתנקה טוב יותר - ולרוב יותר ליכלוך יוצא בהחלפות השמנים (במיוחד בפעמים הראשונות). לעיתים (במכוניות ישנות) במעבר משמן "רגיל" (מינרלי) לשמן סינטטי המנוע עלול לקרוס מהסיבה הפשוטה שלעיתים משקעים של ליכלוך ושמן בחלקיו הפנימיים של המנוע תורמים להישרדותו. בשורה התחתונה, לאחר שעברת לשמן איכותי יותר (איכותי יותר = "דק" יותר = חודר יותר טוב לכל המקומות = מנוע "משוחרר" יותר = מספק הגנה טובה למנוע גם בהתנעת בוקר = מאריך ימים = מנוע נקי יותר) חזרה לשמן שהוא פחות חודרני רק עלול לגרום לשימון פחות טוב (במיוחד בהתנעות קרות) - לרוב זה מתבטא גם ברמת רעש מנוע מעט גבוה מהקודמת. כמו שציינתי בעבר, היו אנשים שחזרו מסינטטי למינרלי לאחר שטיפת מנוע. שטיפת מנוע יכולה לעיתים "לשחק" כמו שמן סינטטי ויכולה להביא לקריסתו של המנוע (היו מקרים - אני אישית לא נתקלתי באחד כזה) - הסיבה לחזרה לשמן מינרלי היתה שעם השמן הסינטטי הרכב היה רועש יותר (ככל הנראה משקעים של שמן וליכלוך ש"סגרו" על מרווחים שנוצרו כתוצאה מבלאי נפערו שנית) - אני אישית ניסיתי את זה בסובארו 83 (עם מעל 200K ק"מ, אין לי מושג אם זה מנוע מקורי או לא - אך ללא ספק מנוע וותיק מאוד) והיא אהבה מאוד את ה15W40 המינרלי ועוד יותר את ה 10W40 החצי סינטטי). בכל מקרה - אם רוצים לפנק את האוטו צריך לשים שמן חצי סינטטי 10W40 (או 15W40 מינרלי) לפחות. המהדרין (עם רכבים חדשים יותר) יוכלו לשים גם סינטטי מלא 5W30 (שמן יקר). אני ממליץ לעיין בספר הרכב ולראות על איזה שמן היצרן ממליץ כברירת מחדל ואז לראות היכן ניתן בדיוק לשפר (אם בכלל). בנוסף לכל, לא לשכוח ששמן חודרני יותר יכול להביא להזעה מוגברת של המנוע (במידה ומדובר במנוע וותיק/ישן יחסית עם אטמים ומחזירי שמן חלשים) כך שיש לשים לב ולחשוב בכמה דרגות שמן לשפר. איציק

למעלה