כמה שאלות לרמי

אלי ו.

New member
השיטה הרביעית היא BOD-POD

יש מתקן אחד בארץ אצל יאיר להב ברמה"ש. נדמה לי שהמחיר לבדיקה הוא כ 150 ש"ח (לא מעודכן) בארה"ב חדרי כושר יוקרתיים מתהדרים במתקנים כאלה, אצלנו.. רמת הדיוק נחשבת מאוד גבוהה.

אלי ו.

New member
גם אני לא הבנתי ב 100%

מה שהם אומרים זה שבעזרת לחץ אויר משתנה הם מחשבים את נפח הגוף, בעזרת שקילה, את משקלו ומשני הנתונים הם מוצאים את אחוז השומן. לא ברור לי איך הם מתגברים על אותה בעיה שיש במים, האויר שבריאות. (במדידה במים צריכים לנשוף את כל האויר החוצה לפני הצלילה) אולי ע"י כך שהבדיקה ארוכה מספיק ואפשר לקזז ולקחת רק ערכי מינימום? (אני לא בטוח) רמי, אם עשית את הבדיקה או אתה יודע יותר אנא הסבר.

demultiplexer

New member
כמה שאלות לרמי

היי רמי.יש לי כמה שאלות אליך בנוגע לאימון שלי בחדר כושר. 1. מה דעתך על תכנית אימונים בה השבוע הראשון מורכב מאימוני ניפוח ואירובי השבוע השני מורכב מאימוני כוח (גיוס יחידות מוטוריות) ואירובי ושבוע שלישי סיבולת שריר ואירובי ? 2.אני עובד די הרבה זמן בחדר כושר והורדתי די הרבה אחוזי שומן במקביל לעלייה בשריר אבל באזור שמהפופיק עד ל"חבילה" מסביב לכל הגוף יש לי "צמיג" די ברור ובולט הוא בולט מאוד בגלל ש6 הקוביות העליונות בולטות מאוד ואז ישר אחריהן יש את הצמיג הזה.רציתי לדעת: 1.איך אני מוריד את הצמיג הזה ממני 2.באיזה תרגיל דומיננטיים שרירי האלכסונים בבטן 3.כיצד עובדים על הישבן שהוא המעוז האחרון של מצבורי שומן בגופי ? אני יודע שעבודה על השריר לא תעזור בהורדת השומן אבל תעזור בטיפה עיצוב של הישבן של ייראה כאילו הדביקו לי אותו מגוף של מישהוא אחר כי כל שאר הגוף מחוטב ומנופח. תודה וחג שמח

demultiplexer

New member
כמו כן....

איך אני יכול לבדוק אחוזי שומן בגוף ? בחדר כושר יש להם מכשיר אלקטרוני שאומר שיש לי 11 אחוזי שומן בגוף האם זה הגיוני ? איפה עוד אפשר לבדוק ?

liorsion

New member
אחוזי שומן

המכשירים הללו מאוד לא מדויקים, ותלויים בהמון פרמטרים (כמה שתתית, השעה ביום וכו´). המקום הטוב ביותר לבדיקה הוא כנראה מעבדת ספורט. בשוונג יש רשימה של כל המעבדות בארץ.

mama232

New member
הקליפס

מה עם הקליפס הה שמחשבים אח"כ לפי נוסחא, עד כמה זה מדוייק ?

אלי ו.

New member
קליפרים למדידת שומן

אם הקליפר טוב, המודד מאוד מנוסה, ומקפידים כל פעם להמדד אצל אותו מודד, אז התוצאה יכולה להיות אמינה. ז"א אפשר לעקוב אחרי התנודות באחוזי השומן, אבל להבין שהמספר אינו ממש מדויק. (זה מה שחשוב בעיני)

מדידת שומן

מתוך מאמר בפורום: שיטות מדידת שומן: 1. טבלה בדיקת אחוז שומן לפי משקל/גובה/גיל היא טבלה שמסתמכת על סטטיסטיקות ואינה יכולה לשקף את אחוזי השומן בגוף האדם אלא לתת הערכה כללית לאדם ממוצע בגיל במשקל מסוים, לנו בתור מתאמנים טבלה כזו איננה מדד לכמו כן לא תוכל להראות לנו שינוים באחוזי השומן. 2. קליפר מדידת אחוזי שומן בקליפר אינה מדויקת ומשתנה מדידה למדידה אצל אותו מאמן (גם מודד מנוסה) וכמו כן משתנה ממאמן אחד לשני שכן מקום הבדיקה לא תמיד זהה ו"הצביטה" לא תמיד דומה, לכן מומלץ למאמנים לבצע מדידה עם קליפר למתאמנים מתחילים על מנת להתחיל בנקודת יחוס שאחריה נצפה לשיפר (כאמור לא תמיד זה עובד ובד"כ מעגלים פינות). כמו כן נקודות הבדיקה נקבעו ע"פ סטטיסטיקה של ריכוז השומנים בגוף האדם וכמו כן טבלה/חישוב שממנו מתקבלות תוצאות אחוז השומן 3. מכשיר חשמלי המכשירים החשמלים שבודקים אחוזי שומן בגוף אינם מדויקים כי הם מושפעים מריכוז הנוזלים בגוף אבל אפשר להשתמש בהם כנקודת יחוס טובה הכוונה היא למשל בדיקות השומן יתבצעו תמיד בבוקר לפני אימון/אוכל (סביר להניח שריכוז הנוזלים בגוף יהיה דומה במרבית המקרים) התוצאה לא תשקף את אחוז השומן הנכון בגוף אבל כן תראה שיפור או החמרה מהבדיקה הקודמת. 4. שיטות אחרות השיטה הטובה ביותר היא מדידת אחוזי שומן במים ונכון שמכשיר כזה לא קיים בארץ אבל קיים מכשיר דומה שעקרון הפעולה שלו הוא אויר דחוס שהוא מדויק מאוד ונותן התיחסות לכל פריסת אחוזי השומן בגוף וקיים אחד כזה בארץ. לסיכום נושא מדידת השומן חשוב לזכור שמראה עינים לא תמיד משקף אחוזי שומן, מדידת הקפים גם היא לא משקפת, קליפר מכשיר לא אמין ומתאים למתאמנים מתחילים, מכשירים חשמלים לא מדויקים אבל יכולים להראות שיפור/החמרה, המלצתי היא להשתמש במה שיש (לא לכל אחד יש את הכלים לבדוק את עצמו בצורה קבועה עם כל מכשיר ומכשיר) ולקחת את התוצאות בהבנה שלא תמיד הם נכונות ומשקפות את המציאות

שאקל

New member
הצמיג באזור הפופיק

יש לי כזה בבטן למטה צמיג קטן. אני מאמין שאם אמשיך להתאמן הוא ירד בסוף כי אי אפשר לרדת רק באזור מסוים בגוף. זה למדתי פה בפורום.

תשובות

1. אין הגיון שתוכנית שהצגת - תפסת מרובה לא תפסת !? 2. להוריד את החבילה עליך להוריד שומנים !!! 3. כל תרגיל שמבצע פשיטה בירך יעבוד על שרירי הישבן

למעלה