כמה שאלות לאמיר

jon01

New member
כמה שאלות לאמיר

הי אמיר אני עוקב אחרי הפורום מספר שבועות, וחייב לומר שלמדתי המון ממנו. התרשמתי מאוד מהידע המעמיק שלך הרצינות והגישה, ולדעתי אתה דוגמא מצויינת לאמן לחימה אמיתי. (ולדעתי אין הרבה כאלה ברמה הפנימית) יש לי מספר שאלות והצעה אחת. דבר ראשון, למה טאקוונדו. האם האייקידו אינה אמנות מספקת באספקטים מסויימים דבר שגרם לך לחפש להשלים את החסר (לך). אני בן 31 עם נסיון של 3 שנים באמנויות קשות (פרשתי לפני 3 שנים מטקוונדו עקב פציעות חוזרות ובעיות מיניסקוס בברכיים) ומעריך את המשמעות של לדעת להגן על עצמך ע"י מכה\בעיטה. האם באייקידו החוסר של מכה בעיטה כה מורגש? מה היית ממליץ לאדם בגילי עם בעיות בירכיים? (נושא כיפוף הברך לזוית חדה יוצר לחץ על הברך). ברור לי שאתה לא רופא, אבל מנסיונך לאחר שבטוח שראית סוג בעיה נפוצה זו. בעקרון אייקידו נורא מושך אותי גם בגישה המנטלית שלו. החשש שלי הוא שלא מדובר באמנות מספיק פרקטית אחרי שקראתי מאמר באתר FAQ (צרפתי קישור לפורום לפנישבוע) על מקרה שבו אייקידו לא עזר למתאמן ותיק (הוכה קשות ע"י שיכור בפאב), מה שגרם לו ללכת וללמוד (וגם ללמד) דברים יותר פרקטיים כמו בעיטות ואגרופים ולא אייקידו בלבד. וההצעה שלי היא שאולי כדאי שתפתחו אתר. כמות הידע שתוכל לרכז שם מספיק גדולה לדעתי (הן מבחינת תוכן והן מבחינת נושאים שונים). עוד לא ניתקלתי (ואולי באשמתי) בהתייחסות רצינית ומעמיקה לאמנויות לחימה ופציעות, אולי מחשש שזה יגרום לאנשים לא להכנס לזה. ואז מטאטאים את זה מתחת לשטיח. אין בכוונתי לגרום לך לחזור על מה שכתבת אינספור פעמים, לכן השאלות שונות ממה שנשאלת עד כה. המון תודה

אנא ממך, אם השאלה היא פרטית

לאמיר השתמש במערכת המסרים של תפוז (הסתכל בפינה השמאלית למעלה). אם השאלה היא לכלל הפורום, נסח אותה בהתאם.

shalom75

New member
שאלה פרטית - תגובה למיתר נדיר

מיתר נדיר - אל תראי תגובה זו כמכוונת כלפיך, אבל לדעתי גם אם השאלה היא פרטית, היא ענינה אותי מאוד וראוי היה לשאול אותה במסגרת הפורום, אולי יש עוד חבר שהיה רוצה לשמוע תשובה לשאלה זהה שהיתה לו. ולכן לדעתי שאלות כאלו ומסוג זה וגם אם מופנות לחבר ספציפי הן מבורכות. שבוע נפלא.

האמת, לאור התגובה המרתקת של אמיר

גם אני שקלתי לאכול את הכובע. אבל עדיין הניסוח קצת חורה לי, איף יו קנו וואט איי מין.

amir_aikido

New member
תודה על השבחים ../images/Emo9.gif ../images/Emo9.gif האדמתי כבר

מרוב סומק אם תירצו, הרשות נתונה להכניס את זה למאמרים/whtever של הפורום אם כי זכורות לי עוד הרבה הודעות יותר ראויות אמיר

washburn

New member
למרות שהשאלה שלך לאמיר

העלית נושא חשוב וכואב לליבי, הברכיים!!! גם לי היה ניסיון עם אומנויות קשות אך בעיקר שחיקה מסיבית מטניס מקצועי. זמן רב חיפשתי אומנות שתתאים לי גם מבחינת מנטליות וגם פרקטית לחיי היום יום. לפיכך אני מציע לך לנסות אייקיג´וג´וטסו דאיטו ריו אני מתאמן בה כבר 3 שנים ושיקום הברכיים שלי היה מעל למצופה יותר "נס" רפואי. אתה מוזמן לבוא לשיעור ניסיון רמת-גן רח´ אהוד 4 קלאב 10 כל ראשון ורביעי 19:30-20:00

amir_aikido

New member
כמה תשובות

התשובה שלי מורכבת מהרבה חלקים כי שאלתך די מורכבת וכוללת חלקים נפרדים לחלוטין אז ברשותך אני אענה עליה במספר הודעות נפרדות אמיר ונ.ב. תודה על כל השבחים, אנ לא מרגיש ראוי אליהם. אמן לחימה נבחן בהתנהגותו וביכולתו ולא במילותיו העובדה שאני טורח ולומד על ההיסטוריה, התרבות ואמנויות לחימה אחרות באופן מילולי אולי עושה אותי לאדם מלומד/משכיל יותר אבל לא לאמן לחימה טוב יותר. ובכל זאת תודה

amir_aikido

New member
השאלות הכלליות

אתר ברשת -------------- סנסי שלמה דויד (המורה שלי) כותב ספר על אייקידו, ומתכנן גם לפתוח אתר ברשת למועדון. באופן טבעי כתיבת ספר לוקחת שנים, ובניית אתר ברמה שנעשית כולה בהתנדבות של אנשים עסוקים, גם היא (וברור שבאתר כזה תהיה רק טיפה מהידע שלו). ואם נדמה לך שאני בעל ידע עשיר, אתה צריך לפגוש אותו ... פציעות ---------------- אמנם אישית סבלתי מלא מעט פציעות בשנים האחרונות (וכולן באשמתי - התאמנתי המון בלי לדאוג למנוחה מספקת, שתי אמנויות לחימה + חדר-כושר + ... ולא לישון לפחות 8 שעות בלילה ויום מנוחה בשבוע היא לא שיטה מומלצת בלי השגחת מאמן ורופא צמודים) . עדיין, אני לא מרגיש מומחה בנושא הפציעות. ואני לא מוכן להסתכן ולהחליך את האורטופד, רופא הספורט והפיזיותרפיסט שבכולם היה רצוי שתתיעץ מבחינה בריאותית. ואגב, נושא הפציעות מטוטא מתחת לשטיח בכל סוגי הספורט. מוכרים לכולנו שספורט זה בריא, בזמן שעשייה ספורטיבית בעיקר שוחקת את הגוף ומפצה על נטייתנו לאכול יותר מדי. בעיני - ספורט משפר את איכות החיים היום, וצריך לדעת לעשות אותו נכון כדי שלא יהרוס יותר מדי מחר. אלו היו השאלות היותר כלליות ששאלת אמיר

amir_aikido

New member
לשלב אמנויות לחימה

שילוב אמנויות לחימה בכלל נשאלתי פעמים רבות למה אני בחרתי לשלב אייקידו וטקוואנדו התשובה שלי מתחלקת למספר חלקים, בהודעה הזו אני רוצה להתייחס למה לדעתי בכלל צריך לשלב אמנויות לחימה (הנושא נדון כבר בפורום יותר מפעם אחת): צריך לשלב ------------ להבנתי האישית, לא נכון ללמוד אמנות לחימה רק ממורה אחד ורק בסגנון אחד. זו גישה מוגבלת ביותר. לכל מורה יש תפיסה משלו הן את האמנות שלו והן את הסיטואציה הקרבית בכלל. התפיסה הזו של המורה נגזרת מהניסיון שלו ומאמנויות הלחימה שהוא למד. מי שמסתפק בראיית העולם רק מנקודת מבט אחת תמיד יצא חסר. רוב אמני הלחימה הגדולים, ובעיקר המייסדים של אמנויות לחימה, למדו יותר מאמנות לחימה אחת ומכל מוריהם (וכנראה שגם מתלמידיהם) השכילו. צריך להתמחות ------------------ אמנות לחימה היא דבר בעל עומק, נדרשות הרבה שנים כדי להתחיל להגיע להבנה של האמנות. אני מתאמן כ-12 שנים באייקידו ועדיין מרגיש שרק התחלתי לגרד את השטח. וזה נכון עוד יותר כשאנו מתאמנים כחובבים, מעט שעות בשבוע. אמנות לחימה היא דרך חיים, מעבר מהיר מאמנות לאמנות איננו מעיד על דרך יציבה בחיים אלא על קופצניות וחוסר החלטה, זו לא דרך החיים שאני הייתי רואה כהרמונית. גישת הלימוד - שלבים -------------------------- לאור שתי הנקודות הנ"ל. מי שרוצה לראות בעצמו תלמיד רציני של אמנויות הלחימה, צריך לבחור לו את המורה שלו לחיים ואת אמנות הלחימה. בשלב הראשון, של כמה שנים, כדאי לתלמיד להקדיש את כולו ללימוד אותה האמנות, כך שגופו יתרגל וילמד את התנועות שלה באופן טבעי וללא הפרעה. בשלב הבא, רצוי שהתלמיד ילך וירחיב את הידע שלו על ידי לימוד ממורים נוספים וילמד גם אמנויות נוספות. בשלב זה התלמיד כבר התחיל להתבסס באומנותו הראשית, והוא ימשיך ללמוד ולהתקדם בה, אך כיוון שגופו כבר הגיע להבנה בסיסית. הוא יכול להרשות לעצמו שלא להגביל את עצמו רק לאומנות הראשית. וללמוד אמנות לחימה נוספת - משנית. בבחירת האמנות הנוספת רצוי לבחור אמנות שונה ככל שניתן מהאמנות הראשית ומורה בעל תפיסת מציאות אחרת. משתי סיבות: קל יותר ללמוד כישורי תנועה שונים ומכישורי תנועה דומים, יש ערך אמיתי לפתיחות שמגיעה מלימוד דברים שונים בתכלית. לכן רצוי לשלב : אמנות קשה יחסית עם אמנות רכה יחסית, עבודת קרקע עם עבודה בעמידה, התמקדות בידיים עם התמקדות ברגליים ... בהנחה שהתלמיד אכן בחר לו אמנות לחימה ראשית, הוא ישאר איתה לכל אורך חייו. לעומת זאת את אמנות הלחימה המשנית הוא יחליף מדי פעם (ועם הוא יכול להרשות לעצמו - ילמד יותר מאמנות משנית אחת במקביל). אמנות הלחימה המשנית חשובה למתן פרספקטיבה אחרת על אמנות הלחימה הראשית ועל החיים בכלל. התמחויות של אמנויות הלחימה ------------------------------- בהכללה יש שתי גישות בלימוד אמנות לחימה: א. אמנויות לחימה מתמחות ב. אמנויות לחימה "שלמות" אמנות לחימה מתמחה היא אמנות שיש בה דגש רב על פרק מסויים מתוך המכלול האפשרי באמנויות הלחימה,התמחויות נפוצות יהיו ברמה הטכנית למשל: ג´ודו - בהטלות גוף, בטכניקות חניקה ובלחימת קרקע אייקידו - במנופים, הטלות ללא גוף קראטה - אגרופים ובעיטות טאקוונדו - בעיטות ואגרופים (ניתן גם לבצע חלוקת התמחויות לפי טווחים או רכות / קושי וכו´) חשוב להבין, שכל מקום שמלמד את אמנות הלחימה מתוך התיחסות רצינית לנושא הלחימה יתייחס גם לתחומים בהם הוא לא מתמחה. אך רמת הביצוע תהיה פחות טובה באופן טבעי, כפי שמסבירים בכלכלה - יש כאן חלוקה של משאבים סופיים, במקרה זה - הזמן. אמנות לחימה שלמה היא אמנות שכוללת את כל פרקי הלימוד השונים. לי אישית יש בעיה אחת עם הקונספט הזה, עדיין נשארנו עם פרק זמן סופי ללימוד. והעובדה שהאמנות כוללת המון חומר לימוד לא עוזרת בכלום למתאמן שמתאמן רק פעמיים בשבוע ולא לומד אף פרק לימוד לעומק וכפי שצריך. סיכום ------- הבעיה בנושא הלימוד של אמנויות הלחימה היא בעיה קלאסית: מומחה לקוצו של יוד או יודע טיפה מהים על כל דבר יש לבעיה המון צורות לפתרון הדרך שלי היא בחירה באמנות אחת ראשית עם המורה שלי לחיים והשלמה על ידי לימוד של אמנויות אחרות כל אחד צריך לבחור את הדרך שלו לחיים בהצלחה
אמיר

אכן אתה יודע להביע את עצמך

רק הערה קטנה לנושא האומנויות השלמות - אכן למי שלא מוכן להשקיע את הזמן הדרוש של יותר מפעמיים בשבוע, תהיה בעיה להגיע אפילו לרמה סבירה באלמנט מסויים באותו פרק זמן אם היה משקיע באומנות "מתמחה" באותו האלמנט. אך יש כאלה בינינו שכן משקיעים יותר. והתוצאה היא, מיומנות בהרבה אלמנטים וידע רב לטווח קצר, והתמחות בכל האלמנטים לטווח הארוך. מן הראוי לציין שבכל שלב של לימוד יש דגש על אלמנט אחד בלבד תוך רכישת הידע ופיתוח מיומנויות ותשתית ביתר האלמנטים במקביל. זה מתאפשר כמובן בזכות התמדה ואימונים רבים. בסופו של דבר, חיבור כל האלמנטים תורם להבנת כל אלמנט יותר לעומק. אני משוכנע שרמת האייקידו שלך כעת יותר גבוהה משהייתה שלפני שהתחלת ללמוד טאיקוונדו, ולא רק בזכות זה שאתה ממשיך עם האייקידו. כשראיתי אנשי הפקידו לראשונה, הופתעתי לגלות שהם בועטים לא פחות טוב (ובמובן מסויים גם יותר טוב - הרי יש גם עבודה אל מתחת לגובה החגורה) מאנשי טאיקוונדו !!! הם לומדים הכל ומומחים בכל !!! והפרדוקס הזה של זמן מוגבל, הוא היופי של הדבר. לדעתי, אחד היתרונות של לימוד מספר אלמנטים רב הוא מתן היכולת לכל אחד שאין לו את הזמן, להתפתח בכיוון המתאים לו מבחינה אסטטית, המבנה הגופני שלו והיכולת הפיזית שלו. לדוגמה אדם לא חזק פיזית, יתפתח יותר בכיוון של ניצול כוח יריב ומכות יעילות יותר מאשר הטלות גוף. אך חובה עליו להגיע לרמה סבירה גם ביתר הנושאים, ולו בכדי שיכיר טכניקות אלה ואיך מתמודדים מולם ושלא יהיה מופתע מול לוחם מיומן יותר בתחום אחר. אך חובה על המורה לכוון כל תלמיד ולתת לו הערות והארות שיהוו את המפתח להתפתחות בכיוון נכון.

amir_aikido

New member
מסכים בהחלט

גיל חשבתי שזה ברור מדברי, אני לא חושב שאמנות "שלמה" פחות טובה. אמנות שלמה היא צירוף של התמחויות שמישהו בנה אותו לפני, ואם הוא מתאים "לי" (בעזרת המורה שאמור לעזור למצוא איזון נכון) זה מצויין. עדיין, קשה לי להאמין שבמציאות של היום, כשכמעט כולם מתאמנים כחובבים. אמנות שלמה היא הפתרון שמתאים לרוב האנשים. לצערי, רוב המתאמנים מתקשים להקצות את הזמן הדרוש כדילהתמחות בתחום אחד של אמנויות הלחימה. לא כל שכן במספר תחומים. בנושף, לדעתי, גם אם יש אמנות שלמה שהיא מאוזנת לחלוטין ובאמת מתמחה בהכלף ויש לה מורה מעולה. רצוי יהיה ללמוד גם ממורים נוספים, ועדיף ממורים שלמדו גם שיטות נוספות, ולו בשל הפתיחות המחשבתית שהלימוד ממספר מורים תורם לנו. אמיר

amir_aikido

New member
המסלול שלי

בנוגע לבחירה של ללמוד גם טקוואנדו עם האייקידו: הטקוואנדו הוא אמנות לחימה משנית עבורי, אני אגיע לרמה מסוימת ואז אעבור הלאה (תוך ניסיון להתאמן מדי פעם כדי לשמור על חלק מהרמה). כדי להבין יותר, צריך לראות את מסלול הלימוד שכבר עשיתי: מסלול הלימוד שלי התחיל מקורינדו אייקידו, לאחר כ-3 שנים עשיתי בנוסף קראטה במשך 10 חודשים והפסקתי מאילוצי זמן וגם בגלל שעבודת הגוף שלי התקשתה (עוד לא הטמעתי את האייקידו). בערך אחרי 8 או 9 שנים החלטתי שהגיע הזמן להרחיב את הידע וחיפשתי מורים/אמנויות אחרות. משיקולים שלי היה לי נוח לחפש במרכז הספורט של האוניברסיטה. התחלתי מהקראטה ולא נהניתי מהאווירה בקבוצה (אני יודע שהמדריך הוא מאוד מנוסה ובכיר, אבל אני לא אוהב ללמוד באווירה של טירונות). אז עזבתי אחרי כחודש וחצי. עברתי לאייקידו, התאמנתי כ-3 חודשים אצל אירית ואמנון, וצר לי, אך הרגשתי שאני לא לומד שום דבר חדש, ובקושי מתרגל את הידע הקיים (כמובן שלא הייתי מתחיל והקבוצה ברובה כן, אבל בקורינדו אני נהנה לתרגל שוב את הדברים הכי בסיסיים). בנוסף, הגישה שהקרין אמנון לא התאימה לי. אז עזבתי, והתחלתי לחפש אמנות נוספת במקומות אחרים - רק שדבר לא הסתדר (לא לכפוף את השעות של האייקידו היתה דרישה קשה מדי כנראה). כשנתיים מאוחר יותר, התפנה לי יותר זמן והחלטתי לנסות שוב. ראיתי את הטקוואנדו באוניברסיטה. ראיתי מדריך שחושב (ובדרך אחרת) והחלטתי שזה מתאים לי. הטקוואנדו הסתדר לי טוב מהרבה בחינות, ולא בא רק במטרה למלא חוסר באייקידו: האייקידו נהיה לי כבר קל פיזית ורציתי עוד אימון שיעזור לשמור על הכושר ... חיפשתי דרך להתאמן יותר על בעיטות ויותר מכך, נגד בעיטות ... מההתחלה באתי למדריך ואמרתי לו שאני בא ללמוד אמנות שניה וברור לשנינו שיום יבוא, ואני אלך ללמוד אמנות נוספת. לאור המסלול שלי אולי יהיה קל יותר להבין את דעותי בנוגע לשילוב אמיר

amir_aikido

New member
שילוב של טקוואנדו ואייקידו - פרקטית

כעת לשאלות האחרונות: "למה דווקא לשלב טקוואנדו עם האייקידו ? האם האייקידו איננו יעיל להגנה עצמית בפני עצמו ?" תשובה נפרדת ליעילות של האייקידו בהגנה עצמית כבר כתבתי, ובקצרה היא עונה שדרושים: 1. מורה רציני שמתייחס לנושא ההגנה העצמית מתוך הבנה אמיתית 2. תלמיד רציני ומשקיע 3. הרבה שנות אימונים כדי להגיע לאייקידו ברמה וביכולת כזו שניתן יהיה להשתמש בו גם להגנה עצמית במצבים נחותים. כך שאני לא רוצה להתייחס לזה שוב, מי שיש לו עוד שאלות שישאל ואני אענה ספציפית. לגבי השיקולים "הטכניים" לשלב טקוואנדו ואייקידו, ו"חוסר" בבעיטות ואגרופים באייקידו ברמה האידיאלית האייקידו היא אמנות מושלמת שמספיקה בפני עצמה להגנה עצמית כנגד כל דבר. האייקידו כולל גם פתרונות יעילים מאוד מול טכניקות אגרוף ומול טכניקות בעיטה בדיוק כפי שהוא כולל פתרונות למצבי תפיסה ולתקיפות חיתוך. בקורינדו בכלל הגישה מאוד פרקטית ובלא מעט טכניקות משולבת מכת אטמי באופן אינהרנטי כחלק מהביצוע. ובטכניקות אחרות קל וטבעי להוסיף מכה כזו. בנוסף התנועה של קורינדו היא קצרה והטכניקות מגיעות ליעילות של שבירה באופן מהיר מאוד. אבל, אני בן-אדם, ולא אמנות לחימה, בעל קצב לימוד ורמה משלי, שאינם האידיאל של האמנות. אני לא עוסק רק באומנות ומתאמן רק כמה פעמים בשבוע ולא כמה פעמים ביום. אני לומד עם אנשים ורמת הביצוע שלי מושפעת מהרמה ויכולות הביצוע שלהם, עוד יותר מאשר מהפוטנציאל של האמנות. האימונים שלי בקורינדו אייקידו כוללים הרבה עבודה מול טכניקות אגרוף, אבל רק מעט עבודה מול טכניקות בעיטה. הסיבות לכך נעוצות בעיקר בהרכב המועדון ובנושא ההתמחות שכבר הזכרתי: 1. באייקידו יש המון חומר ומורכבות גם בלי להוסיף עליו חומר נוסף. 2. קל יחסית ללמד את כולם לתת אגרוף ברמה בסיסית, 3. מאוד קשה ללמד אנשים לבעוט ברמה סבירה. 4. נפילה מבעיטה איננה פשוטה. לכן, למרות שיש אצלנו במועדון גם מספר מתאמנים שעוסקים גם בקראטה, כמות האימונים בבעיטות היא נמוכה יחסית. כתוצאה, הן יכולת הבעיטה שלי והן היכולת שלי לקרוא טכניקות בעיטה בראנדורי (משחק חופשי / קרב אימון) היו בעייתיות יחסית. ואני מאמין שזו בעיה נפוצה. לכן, אני חשבתי שהתוספת של לימוד טקוואנדו לאימוני האייקידו תשפר את היכולת האישית שלי, שלא לדבר על כך שגם אילו רציתי, לא היו יותר אימוני אייקידו בשבוע אלנו במועדון, כך שכדי להתאמן יותר - הייתי חייב לעשות משהו אחר נוסף. וכבר הסברתי את גישתי בנושא. מקווה שבכך הסברתי את עצמי. אמיר

4 davey

New member
הזמנה

שלום jon01 אני מתאמן בקורינדו אייקידו כשלוש וחצי שנים. לפני שהתחלתי להתאמן שיחקתי כדרסל יותר מ 15 שנה, ונפצעתי מספר פעמים בברכיים (מיניסקוסים,סחוס, כרגע אני מתאמן עם קרע חלקי ברצועה הצולבת הקדמית). אני ותלמיד נוסף סובלים מבעיות ברכיים ומתאמנים עם מגינים. אני יכול להמליץ לך לבוא ולהסתכל ולהחליט האם האימונים מתאימים לך, בקורינדו ובכל אומנות אחרת.

למעלה