כמה שאלות-כנסו

Soccer5

New member
כמה שאלות-כנסו

אין ספק שזאת ההפרעה הכי מציקה שבעולם.
פחדים חרדות התפרצויות זעם דיכאונות
וכוליי וכוליי וזה כרוני מה שבכלל מעצבן,
וכל טיפול שיעשו זה לא ייפתר אולי ייחלש
קצת ויחזור שוב,
צריך לחשוב ביחד מה עושים כי מאחורי כל בן אדם
שיש לו את זה קיים גם הבן אדם עצמו
אמרו על זה הכל ויגידו עוד
חייבים למצוא דרך מחשבה לפתור את זה ביחד לנצח את זה לחסל ולכסח את ההפרעה המטומטמת הזאת להביס אותה להשפיל אותה כמו שהיא משפילה אותנו
כי תחשבו רגע לעומק זה הכל בראש שלנו
חייבת להיות דרך להשקיט ולהחשיך אותה
ולא בבריחה למיטה כי גם שם עד שנרדמים
יש את זה ואפילו בחלומות זה בא, להשקיט אותה שאנחנו ערים ושנהיה בכל מצב שקיים שבעולם בהרגעה ובשלווה עולמית ששום דבר לא יקפיץ ויטריד אותנו, המחשבות והפעולות האובססיות והקומפולסיות בין אם הם במחשבה ובפעולה שלנו היא חוזרת על עצמה כל הזמן ובאופן שלילי מאוד שממררת את החיים שלכם ושל הסובבים אותכם
חייב לסובב את המנגנון המזדיין הזה למנגנון אחר לשפוך פה תלב בלשבור את האוסידי
המטומטם הזה, מה שכן שמצד שני זה לא הכי טוב לדבר על זה כי כך אנחנו בעצם מאשרים ומתסיסים ומתדלקים אותה מה שכן צריך עדיין לחשוב מה עושים עם הייצר הרע שלה חייבים לשים לה סוף חייבים.

רועי10

New member
היי

רוב ככל האנשים כאן הן בעבר והן בהווה, לא רוצים לצאת מעצמם, לצאת מהקופסא החשיבתית הקונבנציונאלית ולנסות לגלות את סוד המנגנון הזה כדי לפצח אותו.
ניסיתי עשרות רבות של פניות כמוך עכשיו, ואין עניין, אין התייחסות ואין תגובה ממשית
וזה לא ביום אחד אלא מאז הקמתו של הפורום בשנת 2000
הכל סובב בעיקר סביב תרופות, טיפולים, פסיכיאטר טוב, פסיכולוג טוב, מטפל טוב, וכמעט כלום כלום כלום לא כוון לכיוון של חשיבה עצמאית מקורית.
אם כיוון כזה באמת (אבל באמת, לא בחרטא) מעניין אותך, כתוב לי לפרטי.

Niv s

New member
הטריק ב-OCD הוא

שכל המערכת לא מסונכרנת עם עצמה. תיכף תראה מה השיטה לדעתי אבל חשוב לי שתבין את הסיפור להלן.

תחשוב על קבוצה של 5 אנשים שעושים שיחת וועידה כדי לתכנן מבצע חשאי מסויים. הבעיה היא שיש בעיות קליטה לסירוגין והם לא מצליחים לשמוע את עצמם כמו שצריך ולכן הם לא יכולים לתכנן את המבצע.
אז עולה בקשר איש מספר 4 "מצאתי שיטה איך נוכל לתקן את בעיית התקשורת בינינו. לשם כך אני צריך את העזרה שלכם". הוא מתחיל לדבר אבל המילים שלu נקטעות כל הזמן, וכאשר שאר האנשים לא מבינים אותו, הם בטח לא יכולים לעזור לו... וחוזר חלילה.

או במילים אחרות: כשהמערכת לא מסודרת. אתה לא יכול לתקן אותה בעזרת השיטות שהיא בעצמה חושבת עליהן
לכן כל שיטה שלא תחשוב עליה תגרום לך לספקות חדשים ולחרדות על נושא השיטה עצמה.

אז מה בכל זאת יעזור?
פשוט לא לנסות. לקבל את ההווה כמו שהוא ולהפסיק לנסות להגיע להרגשה הנכונה. האם זה באמת כזה פשוט? לא, כי אז יבואו לך ספקות לגבי "רגע אז עכשיו קיבלתי את ההווה?" "עכשיו באמת לא ניסיתי או שניסיתי קצת?" ואופס אתה כבר לא בהווה! נראה שלכאורה אין לאן לברוח ושהמצב חסר תקווה, אבל חדשות טובות - יש תקווה. אולי לא שמת לב, אבך כל 4 השורות שקראת עכשיו בעצם היו גל אוסידי אחד שעבר לך במוח. הבנת או שאתה מבולבל? אם אתה מבולבל - ראה זאת כגל נוסף שבדיוק עובר עכשיו לידך. ככה תוכל לאמן את עצמך לזהות מה קורה כרגע בזמן הווה, ומחקרים מראים שזה מה שבסוף מחליש באמת את ה-OCD. תזכור שזה תהליך ודורש זמן.

כדי לייעל עוד יותר את העניין - קח לך רבע שעה על השעון ותנסה לזהות גלים כאלה, אבל לא רק את הגלים אלא גם את המחשבות הטובות שעוברות לך בראש. תנסה גם לזהות תחושות גוף, צלילים שאתה שומע. תנסה כל יום רבע שעה.
עם הזמן אתה תגלה שהעוצמות של החרדה יילכו ויירדו. ואם בזמן התרגול אתה תרגיש שאתה מבולבל ולא בטוח שתרגלת נכון ואתה נכנס ללחץ - אז הופ. הנה גל נוסף שעובר לידי ברגעים אלה ממש.

ומה לעשות בשאר היום? כשבאה מחשבה של אוסידי - תדמיין אותה כגל, או כענן בשמיים, או כתוכי שיושב לך על הכתף ומציק. הגלים הם חמקמקים אבל עם הזמן תוכל לזהות אותם יותר ויותר טוב.
תנסה ותעדכן!!

Happytom

New member
ניב, אתה מכיר את "המרכז" הישראלי ל-OCD של עודד בן הרוש?

Niv s

New member
כן הוא הולך על הקצה עם החשיפות ומאוד שנוי

במחלוקת ראיתי שגם אתה נכוות ממנו.

Happytom

New member
"גם אני"?

למה אתה מכיר עוד מקרים?
&nbsp
אני הייתי אצלו בפגישה אחת, עוד לא הגעתי לשום דבר טיפולי איתו.
אבל הם פשוט גועליים. זה היה בתקופה שהייתי מאוד חשוף ופגיע (אחרי שנתיים וחצי שהתגוררתי בבית הוריי, עזבתי סוף סוף לגור לבד) ובגלל שהייתי מאוד פגיע, ההתייחסות הגרועה שלהם החזירה אותי שוב לבית.

moonwalker1

New member
גם הגולשת הותיקה " אנטיתזה גלגל" קיבלה שם טיפול

ושיתפה לגבי הרושם הממש שלילי שקיבלה מהמרכז הזה . לדעתי זה לא קורה רק במקום
כמו "המרכז לOCD", שוחחתי עם פסיכולוגים ממכון "קוגנטיקה" וקיבלתי טיפול (4 פגישות סה"כ) אצל מטפל מטעם מכון "טמיר" לטיפול בCBT, ונראה שאצל כולם הגישה הזו בולטת .
&nbsp
- חוסר מקצועיות והבנה בטיפול בשיטת CBT שהם מנפנפים בו די בגאון .
&nbsp
- עלויות טיפול גבוהות .
&nbsp
- שיטת "המשפחה" בקרב מטפלים ופסיכיאטרים בהעברת מטופל למטפל/פסיכיאטר אחר
תמורת רווחים .
&nbsp
- חוסר רגישות משווע ויחס משפיל למטופלים .
&nbsp
אני התייאשתי מהם כבר .

Happytom

New member
למה אתה חוזר שוב ושוב כשאתה רואה שאלו מקומות גרועים?

תאמין בעצמך ! אם התחושות שלך אומרות לך על ההתחלה שזה זבל, אז זה זבל !!!
אני מאובחן בהפרעת אישיות מאשכול ב', והייתי בדיוק בשינוי קיצוני של סביבה וחיים (וגם מהרס לבניה) והיחס המשפיל שהוא נתן בתוספת לסמכות וכח מקצועי שהענקתי לו, הביאו אותי לתהומות הכי עמוקות ושברו אותי, את כל השינוי שלי. אני בדיעבד לא הייתי נותן להם את הכסף והולך איתם לבית משפט מצידי.
&nbsp
תוכל לתת דוגמאות מחוויות שלך לכל הטענות שכתבת בתגובה שלך?

moonwalker1

New member
אתה לא הבנת אותי ואני מרגיש שאתה "צועק" עלי בתגובתך, תום ..

במכון קוגנטיקה לא טופלתי, רק השתתפתי במחקר קטן של שעתיים שעשו ועל הדרך ניהלתי
שיחה עם המטפל שם, מה הוא חושב על מטופלים ואיך הוא רואה אותם. הרושם שהתקבל אצלי היה ממש שלילי.
&nbsp
במכון "טמיר" הייתה הפעם הראשונה(5 שנים אחרי השיחה עם המטפל מ"קוגנטיקה") שטופלתי ואחרי 4 פגישות הבנתי עם מה ומי יש לי עסק וסיימתי את הטיפול .
&nbsp
ועל המרכז לOCD אני באמת לא אחווה דעת, כי אני חושב ששמעתי כבר מספיק חו"ד שליליות עליו.
&nbsp
זה הכל . שיהיה סופ"ש טוב ..

Happytom

New member
מצטער

אם התגובה שלי גרמה לך להרגיש אי נוחות, זאת לא הייתה הכוונה. אכן זעקתי, אבל ממש לא עלייך, אני איתך. זעקתי את הכאב והטראומה שלי, אני זוכר איך ברחתי משם אחרי פגישה ראשונה, ודמיינתי אותך חוזר לשמה 4 פעמיים, וזה כאב לי.
&nbsp
אתה רק כותב שחווית חוויות שליליות במרכזים האלה, אתה יכול גם לכתוב על מה זה מתבסס? מה חווי בכל מקום כזה ומה היה שם כשגרם לך להרגיש ככה?
&nbsp
למשל, שאלת את המטפל מה הוא חושב על המטופלים, מה הוא ענה לך?

moonwalker1

New member
זה בסדר .

אני מבין את כאבך ושזה מגיע ממקום של אכזבה ופגיעה, אבל אין צורך לחזור שוב
לאותם הרגשות ולהתפרץ בשרשורים,אפשר לבקר ולעשות משהו בנידון בלי כל ה"רעש" מסביב.

בקצרה ממש :

ב"קוגנטיקה" היחס שהוא העניק להסתכלות על מטופל, הוא כעל לקוח פוטנציאלי, כפי שהבנתי וחייך חיוך די רחב. ההלם הפנימי שלי היה די רציני .

במכון "טמיר" הפסיכולוג תואר כבעל תואר שני בפסיכולוגיה והתמחות בCBT, מה שהתברר כלא נכון . ואם מדברים על איזון תרופתי שנצרך לפעמים, הוא לא טרח לשאול אותי ולברר בעצמו על אפשרות של שילוב כזה,מתקו]ף תפקידו ואחריותו כמטפל, עד שהערתי לו על האופציה, למרות ששיקול תרופתי נמצא אצלי בתחתית סדר העדיפויות ואני מסתדר גם בלעדיו . הוא היה די אדיש והייתי צריך "לעזור" לו להבין אותי, ע"י תרשימים על לוח והרגשתי שאני מטפל בעצמי בעצם והוא יושב ולומד ואני גם משלם לו ממיטב כספי, כמות מאות שקלים .

תחושה מרנינת לב ..

בזה זה הסתיים .

שבוע נעים .

למעלה