כמה שאלות חשובות

OLYMPIAKOS8

New member
כמה שאלות חשובות

שלום רב לכולם, אבי קנה לי לבר מצווה תפילין (לפני 6 שנים), אני לא מסתדר איתם כל כך ומעדיף את התפילין שלו-האם מותר להחליף בתפילין, כלומר הוא ייקח את שלי ואני את שלו ?? שאלה נוספת, אני מעוניין לשלוח את התפילין לבדיקה- כמה זה אמור לעלות פחות או יותר ? שבת שלום לכולם, כל טוב

אופירA

New member
מנהל
מזוזות - כן

תפילין לאו דווקא. תפילין שמשתמשים בהם קבוע, יש אומרים שאין צורך לבדוק אותם אף פעם. אבל תפילין שלא נעשה בהן שימוש תקופה ארוכה, (או שלא ברור שהן כשרות בתכלית ההידור לכתחילה) ראוי לבדוק לפני שמתחילים להניח.

:)

מזוזה, פרטית, מן-הדין כל 3.5 שנים. זהו גם מועד שבו בדיקת התפילין. ואלו בתנאי שהמזוזה נבדקה מלכתחילה היטב ונשמרה בתנאים הולמים. אם נמצאה במקום בו הלחות מרובה, או המגיעה אליו רטיבות- מאבדת את "חזקת הכשרות" ומן- הדין חייבים לבדקה תכוף יותר. תפילין ומזוזות הכתובות על קלף המצופה ב"משיחה" עבה (פוגע בכתב)- חייבות בבדיקה תכוף יותר. קלף זה רגיש מאוד ללחות, קיפול וכו', ונפסל בקלות. בגלל זה עדיף קלף בלתי משוח. המהדרים במצוות נוהגים לבדוק את התפילין והמזוזות אחת לשנה, ועדיף בחודש אלול. לסופר סת"מ הסמכות לבדוק ולקבוע דין תפילין ומזוזה, ולו מוסרים אותם. מומחה וירא- ה'. אם פותחים מזוזה ורואים שחסרות אותיות או מילים, או שיש אותיות שהדיו התקלף בהן לגמרי - מיותר לבדקה, ויש להחליפה. גם את התפילין בודקים פעם ב- 3 שנים כדי להיות בטוחים שמניחים כדין וכדת, אע"פ שמהדין לא חייב (עיין בשו"ע יו"ד סי' רצ"א, ואעפ"כ נהגו להחמיר כאמור).

למעלה