כמה שאלות חשובות :)

mayush2013

New member
כמה שאלות חשובות :)

טוב אז שלום לכולם, מרפרוף קל בפורום הבנתי שיש כאן אחלה אנשים עם אחלה ידע ואני אשמח למענה בנוגע לכמה שאלות...

1. האם כשמגיעים למשרד הפנים על מנת לקבל אשרה על בסיס חיים משותפים יש חשיבות לפרק הזמן בו הזוגיות נמשכה ולגיל ? (במקרה שלי מכירים כשנה וחודשיים במהלכה הגיע לביקור של כחודש בארץ וגר עימי בדירה, כל שאר הקשר מבוסס על התכתבויות מרחוק) האם העובדה ששנינו צעירים (23) יכולה להזיק בתהליך ולהיראות בעיניהם כלא רציני?
2. בנוגע לתהליך הנפקת האשרה, האם כדאי לקחת עורך דין? קראתי תשובות מהפורום והבנתי שאפשר להסתדר גם לבד אבל אנחנו מעדיפים ללכת על בטוח. אני אשמח אם מישהו עבר תהליך דומה ויוכל להגיד לי מה העלות של ליווי עורך דין?.
3. בן זוגי צפוי להגיע עם אשרת תייר לביקור נוסף בדצמבר, האם יש אפשרות להתחיל את התהליך כשהוא נמצא כאן? האם ניתן לרשום אותו לאולפן על מנת שילמד עברית גם אם הוא על בסיס תייר ב2? כמה זמן מראש צריך להירשם, מה העלות ובאיזה שפה נלמדת העברית? (כלומר באנגלית בלבד?)
4. אשמח לשמוע מזוגות שעברו תהליכים דומים איך הסתדרתם בנוגע לעבודה? מה בן הזוג עשה כל הזמן עד לקבלת ויזת העבודה והאם יש אפשרות לזרז תהליכים או ליצור קשר עם מעסיקים של עובדים זרים על מנת שיבקשו להעסיקו?

תודה מראש לכל מי שיוכל לעזור או לפחות היה לו מספיק סבלנות לקרוא עד לכאן:)

randyloo

New member
כמה תשובות

בפעם הראשונה בעיקר בודקים את הניירת ושאתם כנים. כל השאר לא כל כך חשוב.
אין צורך לקחת עורך דין. זה לא עניין משפטי אלא פרוצדורלי. עורך דין הגון יגיד לכם זאת.
לגבי אולפנים ישנו מגוון גדול, זה תלוי בעיקר במקום המגורים. אפשר ללמוד באולפן באופן פרטי.
מעסיקים של עובדים זרים _אינם_ יכולים להעסיק בן זוג משום שהם רשאים להעסיק אנשים שבאו לכאן לשם עיסוק ספציפי (סיעוד, חקלאות וכד') ולא על בסיס של זוגיות. בן זוגך יצטרך לחפש עבודה אצל מעסיק "רגיל". הקושי הוא שבשלב הראשוני הוא יקבל אשרה שהיא לא ממש אשרת תושב והרבה מעסיקים לא מעוניינים להתעסק עם עובדים שאינם תושבים. זה קושי שצריך לקחת בחשבון.

חיזוק לתשובות

1.אין חשיבות לפרק הזמן,אם את עובדת ויכולה בהתחלה לקיים את חייכם אין בעיה,תוציאי את כל ההתכתביות ואת כל הוכחת הקשר בינכם ותציגי בפגישה.

2.לא צריך לקחת עורך דין,אם הקשר אמיתי ואין בעיה של שהיה ללא אישור או עבר פלילי חבל על הכסף.
אני לפגישה הראשונה חשבתי כמוך ולקחתי עורך דין שסידר לי את הניירת ובא איתי לפגישה,אפילו הפקידה אמרה לי שאין צורך בעורך דין,המחיר שלקח לי הוא 1000 ש"ח

3.לגבי התחלת התהליך כאשר הוא בארץ התשובה לא ברורה יש טוענים שאין אפשרות ויש טוענים שיש.
בהחלט ניתן לרשום אותו לאולפן פרטי,תלוי היכן אתם מתגוררים,בתל אביב יש את אולפן גורדון,הוא מצוין.
צריך לבדוק מתי מתחיל הקורס,אם אנני טועה כל חודשיים,העלות בסביבות 1700 ש"ח ,יש בשפה הרוסית,האנגלית,צרפתית,זה מה שנתקלתי שם.

4.לא ניתן לזרז תהליכים,גם להעסיק עובד על ויזת תייר זה לא חוקי,לכן לא נראה לי שיקחו סיכון

שיהיה בהצלחה

עליכם לשכנע את רשות ההגירה

שאתם חיים כבעל ואישה. אין פרק זמן מינימלי של חיים משותפים והכל תלוי בנסיבות. הגיל יכול להוות מרכיב אבל הכל כאמור בהתאם לנסיבות ואסור לרשות לגבש דעה קדומה שגיל צעיר שולל מניה וביה כוונה לחיים של ידועים בציבור. כל מקרה נדון לגופו. עקרונית רצוי שעו"ד ייצג אתכם מול הרשות. רצוי שינסח את המסמכים ויגיש ערר במידת הצורך.

למעלה