כמה שאלות חבר'ה...

merrrr

New member
כמה שאלות חבר'ה...

(מצטער, בהודעה השנייה בטעות שירשרתי ואי-אפשר למחוק) אז ככה: הורדה משני לראשון : הבנתי שזה נושא קריטי לטסט.. איך אפשר לעשות את זה בצורה הכי בטוחה והכי יעילה? מהרגע שהטסטר אומר לפנות ומתקרבים לתמרור, ברקס - הורדת מהירות משמעותית - קלאץ' ראשון - לעזוב את הברקס (אלא אם כן יש צורך להאיט עוד את המהירות) ולגלוש באיטיות פנימה? 2. גלישה בעלייה. באחד השיעורים האחרונים הרגשתי שקצת שכחתי את הנושא הזה, היה תמרור עצור בעלייה עם שיפוע לא קטן ומשם צריך להתקדם באיטיות. ממצב של קלאץ' + ברקס לפני קו העצירה, לשחרר קצת קלאץ' עד נק' חיכוך ומשם ישר לעזוב ברקס ולתת גז קבוע, אח"כ ללחוץ את הקלאץ' בחזרה עוד קצת ? ובכלל, מעצבן אותי שהאוטו רועד קצת בשיחרורים בהעברות הילוכים. מצד אחד אני מנסה לשחרר כמה שיותר לאט, מצד שני זה מעקב תנועה קצת. מה הדרך הכי יעילה?

Benightedxx

New member
כמה תשובות

1. הדרך הכי בטוחה ויעילה? כמו שאתה מוריד כל הילוך. הבעיה עם הילוך ראשון היא שהוא מאוד מוגבל, אתה צריך להיות מאוד מדוייק בסל"ד ובמהירות, אז צריך להאט בצורה משמעותית כדי שהוא ייכנס כמו שצריך בנסיון הראשון, ל-20 קמ"ש בערך (25 למשל זה יותר מדיי), ולגבי הסל"ד אני לא יודע אבל בסביבות ה1000 או קצת מעל. 2. בעלייה אני הייתי גולש ככה: עוצר (קלאץ' וברקס לחוצים), לאט לאט משחרר קלאץ' לנקודת חיכוך, כשהאוטו מתחיל לרעוד ולהראות סימני התאוששות אני מויד את הרגל מהברקס, מוסיף קצת גז, וההמשך ידוע. יש אנשים שעושים את זה אולי עם ארמברקס, אני לא מכיר את הטכניקה הזאת. 3. האוטו רועד בשחרור בהעברת הילוכים כי אתה משחרר את הקלאץ' מהר מדיי. קצת יותר סבלנות, אולי זה יאט אותך טיפה אבל בכביש לא צריך להיות נהג מירוצים ממילא, עדיף נהיגה נעימה מאשר מהירה.

למעלה