כמה שאלות הלכתיות

כמה שאלות הלכתיות

יש לי כמה שאלות הלכתיות אני אשמח לקבל תשובות רציניות עליהן אז ככה: 1.האם יש איסור הלכתי, לאדם שנולד זכר לקחת הורמונים של אישה? 2. האם יש איסור הלכתי , לאדם שנולד זכר לעבור ניתוח להגדלת חזה (ללא שימוש בהורמונים) על מנת שיהיה לו/לה חזה כמו של אישה ביולוגית? 3.האם יש איסור לגבר להתנשק (צרפתית :) ) עם גבר? 4. האם יש איסור לאקט שבו גבר יורד לגבר , מלבד העיניין של הוצאת זרע לבטלה? ואם לא, אז בעצם אין פה הבדל אם גבר יורד לגבר או אישה יורדת לגבר. נכון? 5. האם אישה שהיא טרנסית (הווה אומר: אדם שנולד כגבר ביולוגית ,אך שינ(ת)ה את גופו לגוף נשי) מותר לה להמשיך ולקיים את מצוות התורה? או שכיוון שהיא כבר "פגמה" בגופה עליה כל חייה לחיות כחילוניה? אני אשמח אם מישהו מוכן לענות לי תשובות לשאלות הנ"ל. הם מאוד חשובות לי. בנוסף אנא ציינו מה המקור של התשובה שלכם. תודה רבה נים

Benedict 1981

New member
1 2 3 4

ראשית רק הרמב"ם אסר על חיבה בין גברים, שאר הפוסקים אסרו רק משכב ממש. ב) גבר ששינה את גופו עדיין מחויב בכל המצוות כשאר גברים (מנין, תפילין וכו`) כך שמעתי בשם הגר"ע יוסף. ג) בספרי הקבלה מובא שאסור לנשק באותו מקום.. אך לא מצינו איסור הלכתי לזה (ונראה שנישוק וירידה היינו הך)

mohini

New member
תחומין כרך כא או כג(הכחול)

אני ממש ממש לא זוכרת איזה מהם (תבדקי את שניהם אם יותר לי לפנות אלייך כנקבה) באחד מהם יש דיון ארוך ומעניין בשאלה מה דינו של טרנסגנדר הבעיה שמובאת שם היא דווקא מקרה של FTM שלא מתכוון לעבור ניתוח לשינוי מינו מנקבה לזכר הדעות חלוקות שם לגבי האם שינוי גוף כמו שינוי אמיתי או שצריך שינוי כרומוזומאלי דיעת מחברי "אסיא" שמובאים בתחומין סוברים שדווקא ששינוי גוף כן שינוי מין ולכן חלים על המנותח כל דיני המין החדש הדיעה השניה סוברת שהשינוי מצריך שינוי כרומוזומאלי(דיעה בעיתית לאור העובדה שיש נשים בעולם שנולדו כנשים לכל דבר אבל הם סטריליות-לא יכולות להביא ילדים לעולם כל זאת משום שמבחינה כרומוזומאלית הן גברים(XY) ולא נשים(XX) דבר שתחומין לא דן בו וכמדומני מבחינת ההלכה הן נשים לכל דבר-סתירה לחסידי השינוי הכרומוזומאלי כך שאין צורך להתייאש יש תקווה גם במסגרת הדת שתדעי לך שאנחנו לא לבד בעניין ויש כאלו שכבר הלכו בדרך הזאת לפנינו:)

mohini

New member
דרך אגב

תחומין לא מכריע בשאלה בצורה חד משמעית ואת צריכה לזכור שבאסיא דנים בשינוי שלם כולל ניתוח+הורמונים ותחומין דן באחד שלא מעוניין לעבור ניתוח אלא לקחת הורמונים:)

בבון35

New member
שלום חמודה. שבת שלום וחג שמח.

לא נראה לי שאי פעם יגיעו לפשרה או פסק הלכה חיובי בנושא לצערי... עד שזה לא יהיה "מכה" בפלגים הדתים,וגם אז לא.

תשובות:

1-יש איסור מדין "לא ילבש גבר שמלת אשה", ואסור סרוס. 2-רק איסור "לא ילבש". 3-כן, וזה אסור לכל הפוסקים. לדעת רמב"ם מדין "לא תקרבו" וזו הדעה המקובלת, והיא המשתמעת מתוך הגמרא. רמב"ן פשוט סובר שאיסור התורה הוא מדין "ולא תתורו" וכנראה גם מדין "מעשה ארץ מצרים". אין מחלוקת בעצם הדין, אלא האם לוקים על זה, ומאיזה פסוק נלמד האיסור. מי שנתון במצוקה עקב העדר קשר עם גבר, יתיר לעצמו נשיקות וחבוקים, וישתדל לא יותר מזה. בלית ברירה ממש, יתיר "ביאה דרך איברים" אבל לא משכב זכר. 4-שניהם אסורים באותה מידה מדין "לא תקרבו". אם האשה טבלה, אז עדיף שאשה תעשה זאת. 5-הדעה הרווחת, שאין תוקף הלכתי לשנוי מין. גם סריס מחוייב בכל המצוות, וגם אשה כרותת רחם או איילונית היא אשה לכל גבר.

Benedict 1981

New member
הלכה לעומת גישה

משה - מעניין אותי כיצד אתה מתמודד עם זהותך המינית בד בבד עם הגישה הנוקשה הזאת לחיים

mohini

New member
לא מצאתי אף סימוכין למה שהזכרת

מאוד פשוט כי זהו אחד השאלות היחידות שההלכה מודה שהתקדמות מדעית משנה את סטאטוס המנותחים לחומרא(לקולא אין צורך ביותר מניתוח כמו שהוזכר בתחומין כא ראה שם) כך שכל מנותח או מנותחת נחשבים כדין למה שנותחו ותאמין לי שתעבור על ייחוד אם תשהה בחדר לבד עם אדרת. לכאורה אין בעיה לקחת הורמונים הבעיה מצד ההלכה היא הניתוח עליו עוברים על סירוס אבל זהו לאו חד פעמי להבדיל מלבישת שעטנז שזהו לאו שעוברים עליו כל רגע ורגע בלבישה ואין צורך לחזור בשאלה אפשר לחיות כפי רצונך לאחר הניתוח ויש גם טרנסיות דתיות אני יודעת על אחת שהופיע אצל דודו טופז לפני שנה שהיתה גאה בכך שהיא אישה דתיה ועל עוד אחת שחיה בירושלים וקוראים לה ברכה:)

אמרתי את הדינים המקובלים.

הבאתי פסוקים, ודיני איילונית וסריס ידועים מהתלמוד. ברור שאין תוקף לאיבר מין נשי או זכרי העשוי בידי אדם. זה שיש כמה אנשים שמצוקתם העבירה אותם על דעת קונם, זה לא קשור לפסיקת הלכה.

כמה אנשים?!

משה התשובות שאלך היו אחלה, וזכותך להביע את דעתך! הכול היה בסדר עד שקראתי את ההודעה האחרונה שלך "כמה אנשים שמצוקתם העבירה אותם על דעת קונם"- זה מתנשא ומגעיל. קודם כל היהדות צריכה להתייחס לכל האנשים היהודים ולא רק לאנשים במיין סטרים. ודבר נוסף, גם סטרייטים הומופובים יכולים להתבטא כלפי ההומואים "כמה אנשים מוזרים שהחליטו לשכב עם גברים"... ועובדה שכיום עם המודעות שיש כיום הם לא יתבטאו כך....

mohini

New member
למזלנו משה מייצג את עצמו בלבד

אני לא מאחלת לו לעבור שניה אחת בתור טרנסית כי זה בטח היה מעביר אותו על דעתו...

בבון35

New member
.O.K השאלה על הוצרות האדם.

למה בחר ה´ לברוא אדם זכר ולא נקבה?האם ה´ הוא זכר או נקבה? בהתחשב ב-בראנו בצלמו. ומה הקשר להומו במידה וקיים.

תשובות

1-ה' ברא זכר, כי על פי התורה, זכרים יותר חשובים בעולם הזה. (בעולם הבא, איש או אשה כפי מעשיהם, ולא כפי מינם) 2-ה' אינו גוף ואינו "דמות הגוף" ולכן אינו זכר או נקבה. 3-אין כל קשר להומואים, כשם שאין קשר לחלול שבת או אכילת חזיר.

dkey

New member
זה מראה שוב

שמניעיך לכתוב כאן הם מתוך רצון להרע ושנאת חינם. אלה עבירות חמורות ביותר.

למעלה