כמה שאלות בסיסיות

כמה שאלות בסיסיות

שלום, התנסיתי במדיטציה שמתרכזת בנשימה ויש לי כמה שאלות בסיסיות: - איברים שנרדמים (רגליים למשל)- עדיף לשנות את התנוחה מיד או לזרום עם זה? זה מרגיש נעים לזרום עם זה בהתחלה אבל אחרי כמה זמן כבר התחלתי לפחד משיתוק... - בהתחלה, הצלחתי להתרכז באמת בנשימה רק בעזרת ספירה של הנשימות והשאיפות- זה בסדר? זה קצת מסיח את הדעת מהנשימה עצמה אל הספירה עצמה אבל אחר כך הצלחתי להשתחרר ממנה....

שלום

ראשית ברכות על התחלת התירגול לגבי הרגליים, על מנת שיהיה שיתוק או נזק לרגליים יש צורך באינטנסיביות גדולה של תירגול מספר פעמים רב ו/או רצף ארוך בכל פעם נראה לי שזה לא המקרה מה גם שככל שמתרגלים יותר עם הזמן גם הזמן שבו הרגליים מתחילות להרדם מתרחק כיוון שהגוף לומד להכיר את התנוחה ומתסגל אליה זה לעיניין הנזק יחד עם זה אם אתה מוצא שזה מפריע עד כדי הסחת דעת אפשר בעדינות ובלי "לצאת" מהמדיטציה יותר מדי להחליף רגליים, לשחרר אותן או לשנות תנוחה ולחזור למדיטציה אל תמהר לעשות זאת חלק מהעבודה יהיה להבחין בכך ולהתבונן בכך מעט, גם אם אתה עוסק בהתבוננות בנשימה וזה קצת סוטה מנושא המדיטציה להבחין, להתבונן, לחוות ולהחליף נסה לשאול את עצמך, האם אני באמת חייב עכשיו לזוז, ולמה בעצם, מה זה בדיוק שמפריע לי? האם זו רק מחשבה או שהכאב הוא בילתי נסבל עם הזמן אתה תבחין שזה מתרחק בהצלחה

קמהדנו

New member
מזל טוב

על הצלחתך בהרשמה
בסוף נתנו לך להרשם יש שתי גישות לנושא אחת - את יושבת בתנוחה שקשה לגוף שלך אבל זאת ההוראה (מי נתן את ההוראה?), לכן לא רצוי לשנות שום דבר, ויותר מכך - לשים לב לדברים שקורים - הסחות הדעת, פחד מתעורר, תחושות כמו איבר רדום או כאב. שנייה - אפשר לשבת על כיסא בנוחות, גם כך יתעוררו כל מיני הסחות, פחדים, ספקות, תחושות, אז אין צורך לענות את הגוף בשלב זה. וכמה שאלות ברשותך - מתרכזת בנשימה - איפה תשומת הלב שלך מרוכזת? ואולי זה יישמע מוזר - למה לך בכלל לנסות את כל מה שאת עושה?

למעלה