כמה שאלות בנושא

rikidoll

New member
כמה שאלות בנושא

בזמן האחרון אני דיי חושבת על הנושא של לעבור קורס טיסה על ממ"ג או אז"ם כזה או אחר ויש לי כמה שאלות בנושא, 1.האם זה קשה להוציא רישיון על ממ"ג? כמה זמן זה לוקח בערך?. 2.האם יש הבדל מבחינת קבלת רישיון בין ממ"ג לגלשן ממונע(טרייק) או כל אז"ם אחר?,ובכלל איזה הבדלים יש בין הטרייק לממ"ג? לפי מה שניראה לי לפחות הטרייק יותר נוח כי לא צריך להתעסק עם המצנח שצריך לפרוס ולהכניס אותו אחרי ולפני הטיסה וכד'.. 3.האם זה אפשרי בצורה זאת או אחרת להתנייד קצת עם ממ"ג או אז"ם כזה או אחר? זה יצא לכם כבר פעם?.

אשמח לענות לכל שאלותך בטלפון או

על כוס קפה במנחת .רצוי להתנסות בטיסת היכרות ממושב הטיס כשאתה מטיס כלי של בית הספר עם הגאים כפולים בלווי מדריך וחווה את ההטסה בצורה בלתי אמצעית.6554477 054 יוסי

moshe levi1

New member
בהמשך לתשובה של יוסי

קודם כל, מומלץ בחום לעשות אצל יוסי לוי (שענה לך קודם) טיסת הכרות, וגם להגיע למנחת רונית עוד פעם אחת להתרשם מהפעילות (רצוי שישי שבת בין השעות 0700-0800). ולגבי השאלות: 1. לא קשה להוציא רישיון על ממ"ג , כיוון שזהו כלי הטיס הכי בטוח והכי קל להטסה. זה לוקח 13 שיעורים, בדרך כלל בקצב של שיעור לשבוע. 2. רישיון לממ"ג שונה מרישיון לטרייק. רישיון לטרייק כפול בכסף ובזמן. כמו כן מבחני התיאוריה על טרייק דומים לאלו של אז"מ (אולטראלייט) והם ארוכים יקרים ומורכבים. הטרייק אכן יותר נוח, יותר מהיר ויותר קרוב למטוס מאשר טרקטורון מעופף. ההבדלים הם במהירות הטיסה, בטווח, בקשר עם הבקרה האווירית (מאפשר טיסה בכל הארץ). 3. אפשר להתנייד עם ממ"ג על גבי עגלה. רוב הטרקטורונים המשומשים כבר באים עם העגלה.

rikidoll

New member
אני בינתיים מעדיפה לברר עוד קצת בנושא לפני

כמה זמן בערך לוקח להוציא רישיון על טרייק? ולאיפה כדי לי ללכת בשביל לעשות את זה?.

ניר מיר

New member
רשיון ממ"ג

רשיון טרייק אורך 32 שעות ,עולה כ 40000 ש"ח . האחזקה של הכלי יקרה יותר. הכלי מהיר בהרבה מהממ"ג ,ועם המהירות הוא כמובן בטיחותי פחות ממנו. רישיון ממ"ג -תוך כחודשים בלימוד רציף ,הכלי לא יודע לצלול לא יודע להזדקר ,טס במהירות קרקעית 0ואווירית) נמוכה ,יתרון המצנח שהוא מתקפל לתיק קטן . כלי הטיס הבטוח ביותר בעולם על פי FAA . מכוון שהמדובר על החלטה חשובה ויקרה ,מומלץ לטוס על שניהם בליווי מדריך ,להתרשם מי מהם "עושה לך את זה" יותר וללכת על הכוון שלו. בסגנון טיסת מבחן השוואתית שלא מעטים עשו אותה לפנייך. בהצלחה ואנחנו כאן לכל שאלה, ניר

למעלה