כמה שאלות בבקשה

כמה שאלות בבקשה

שלום... התחלתי תפריט של 1200 רק לפני מעט פחות משלושה שבועות. במקביל לתפריט, אני עושה גם פעמיים בשבוע ספורט במכון כושר (הליכון ואופני כושר ורוצה להתחיל חוג כאחד מהם. בהמשך אעלה לשלוש).
1) בשבוע הראשון ירדתי 1.200. בשבוע השני עליתי 600. למה זה קורה? לפעמים אני קצת חורגת, אבל סה"כ, לא בכמויות היסטריות ואני עדיין עושה ספורט שלא עשיתי לפני כן וציפיתי לעלייה משמעותית יותר.

2)אם אני אוכלת סושי צמחוני- מה תהיה מנת החלבון המותרת?

3)האם אפשר לקבל פירוט של כמות הקלוריות שצריכה להיות בכל ארוחה?
לפעמים אני רוצה לאכול דברים שלא בתפריט ויש במחשבון קלוריות ואני לא יודעת כמה קלוריות צריכות להיות בשביל לחשב בארוחת צהריים או ערב, למשל.

4)האם מה שבעיקר חשוב זה כמות הקלוריות ופחות ממה הן מורכבות- חלבונים/פחמימות/שומן? למשל, נגיד שבמקום לאכול חטיף אנרגיה ופרי אני רוצה לשתות משקה אנרגיה או שתיה מוגזת ממותקת או ממתק ויש להם את אותה כמות קלוריות כמו של החטיף אנרגיה והפרי, זה אפשרי מידי פעם?

5)כמה קלוריות יש במשקאות אלכוהוליים וכמה מותר לשתות מזה? האם זה נחשב מנה מותרת או יכול לבוא על חשבון מנת ביניים כלשהי?

6)איך מחשבים מנת חלבון במנות הבאות: ספגטי בולונז מסויה יבשה (שבבים שתופחים במים), כמה קציצות סויה ביתיות משבבי סויה, כמה שניצלים עם ביצה ופירורי לחם (או עדיף קמח?) מותר שהם ביתיים ועשויים גם מהנתחי סויה היבשים כמו שיש בעדן הטבע? (נראה לי עדיף ובריא יותר והרבה יותר חלבון מאשר בשניצל מעובד ותעשייתי שגם הוא מטוגן ועם פירורי לחם).

7)איך אני מחשבת כמויות אם אני מערבבת פחמימה עם ירק או חלבון עם ירק? הרי כוס אורז שמעורבב עם אפונה, למשל, זה לא באמת נטו כוס פחמימה... או אם אני רוצה לבשל גרגרי חומוס עם קישואים- איך אני יכולה לחשב כוס וחצי?

תודה וסליחה על כל השאלות :)

תשובה

שלום רב,
לצערי על חלק מהדברים קשה לתת תשובה כי זה תלוי בקונטקסט של התפריט האישי שלך...
1. ירידה במשקל - נסי להיות עקבית עם התוכנית ולראות מה קורה, חשבי אולי היו חריגות קלות במהלך השבוע השני (למשל במהלך סופ"ש)
2. סושי צמחוני - זו מנת פחמימות אז לא הבנתי מה קשור החלבון לארוחה הזאת...
3. אין חוק לגבי כמה קלוריות צריכות להיות בארוחה וזה מאוד תלוי בהרכב הכללי של היום והחלוקה במהלכו. אם את אוכלת כל 3-4 שעות לדוגמא את יכולה להחליט לאכול ארוחות קטנות ושוות בגודלן - כ-200 קלוריות לארוחה או אם את מעדיפה לחלק ל-3 עיקריות ו-3 ביניים זה יכול להיות משהו כמו 120 קלוריות לארוחות ביניים ו-300 לכל ארוחה עיקרית (סתם דוגמאות).
4. לגבי שתייה ממותקת - רצוי להמעיט למינימום כי הספיגה של הסוכר מאוד מהירה. מדי פעם הכל אפשרי זה עניין של פרופורציות.
5. אלכוהול - רצוי לצמצם למינימום גם מבחינת הבריאות וגם הערך הקלורי. בכוסית יין = 120 קלוריות, פחית בירה כ-150 קלוריות וצ'ייסר של משקה חריף כ-200 קלוריות.
6. לא הבנתי בכלל מה השאלה שלך לגבי מנות חלבון...
7. גרגרי חומוס, אפונה וכו' זה לא ירקות זה קטניות והם מספקים פחמימות וחלבונים. אם במנה יש ירקות אפשרי שיהיה יותר מכוס.

אם את מסתבכת עם כל העניין הזה כדי לפנות ליעוץ תזונתי שיתן לך מענה לכל השאלות.

תודה

אני אנסה לחדד את השאלות :)
2. סושי צמחוני- זו פחמימה בלבד. סושי עם דג- הדג מהווה את החלבון. איזה חלבון אני יכולה להוסיף לסושי כצמחונית כדי שיהווה ארוחה מלאה?
3. אני אוכלת שתי ארוחות יחסית גדולות- צהריים וערב, הצהריים מן הסתם גדולה יותר. ארוחת בוקר כריך וירקות וארוחות ביניים זה פירות, חטיף אנרגיה או יוגורט... כאלה. אז איך אפשר לחשב כמה ארוחת צהריים "שווה" מבחינה קלורית? למשל בארוחת צהריים אני אוכלת כוס פחמימה, כוס וחצי חלבון וירקות טריים או מבושלים ושומן כלשהו כמו 7 שקדים, כף טחינה או 4 אגוזי מלך. בארוחת ערב אני אוכלת חביתה, כריך לחם קל עם גבינה כלשהי 5% וסלט. כמה קלוריות זו ארוחת כזו?
4. השאלה הייתה אם ארוחת ביניים אמורה להיות 100 קלוריות, האם זה משנה אם זה 100 קלוריות של חטיף דגנים דיאטטי, של שקית במבה קטנה, של משקה מוגז או כל דבר אחר שהוא בערך הקלורי הזה?
5.אז אם אני רוצה לשתות נגיד קוקטייל כלשהו שהממוצע שלו זה 200 קלוריות, אפשר פשוט לוותר על ארוחת ביניים אחת כדי לאזן? (שותה פעם ב... במסיבה או באירוע).
6. בתפריט שלי מנת חלבון נחשבת למשל כוס וחצי קטניות או שניצל חצי צמחוני, 3 קבבים צמחוניים וכאלה שידוע מהו הערך הקלורי שלהם (כי הם מוכנים וכתוב על הקופסה). אבל יש מקרים שקשה לחשב ואני לא יודעת איך כמה זה מנת חלבון כשמדובר בסויה יבשה שנמכרת במשקל בחנויות טבע (מקווה שאת יודעת למה אני מתכוונת). נגיד אני מבשלת רוטב בולונז משבבי סויה צמחית עם פסטה. אז פסטה זה כוס- זה לא בעיה, אבל איך אני מחשבת את החלבון של שבבי הסויה ברוטב? אי אפשר למדוד ככה כוס וחצי... או קציצות משבבי סויה שאני מכינה בעצמי וכן הלאה (מקווה שאני מובנת עכשיו). כנ"ל לגבי חלבון שאני מכניסה לתוך הפחמימה ולא מדובר בערך בחצי חצי כמו במג'דרה. למשל נודלס עם ירקות וקוביות טופו. איך אני אמורה למדוד מזה כוס פחמימה וכוס וחצי חלבון טופו? להפריד כל חלק מהסיר? חחח...
7. אני יודעת שחומוס ואפונה זה קטניות- השאלה הייתה איך אני מחשבת את הכמות שלהם שהיא מוגבלת אם הם מבושלים עם כמות גדולה של ירקות שהם חופשיים לאכילה...

מקווה שעכשיו אני ברורה :)

למעלה