כמה שאלות באקסס

PcFreAk1

New member
כמה שאלות באקסס

כמה שאלות לגבי מסד הנתונים של Access: 1. איך ניתן להפוך את המספרים של עמודת המספור האוטומטי מממה שהם (סטרינג או צ'אר או מה שהם לא יהיו) למספר רגיל (INT)? 2. אם אי אפשר לשנות תסוג של המספור האוטומטי אז איזה סוג הוא? נגיד אני צריך לפנות אליו בקוד שלי איזה סוג משתנה הוא? 3. איך מסדרים את מסד הנתונים לפי עמודה מסוימת שיש לה ערך (לדוגמא: עמודה של מספרים מסוג דאבל, שלא מסודרים לפי סדרם הכרונולוגי מהקטן לגדול אלא מפוזרים בתפזורת) לדוג' 0.1 | 1 0.4 | 2 0.3 | 3 0.2 | 4 צריך להפוך ל: 0.1 | 1 0.2 | 2 0.3 | 3 0.4 | 4 5. האם יש אפשרות מתוך קוד(sql) לעשות את הפעולה של מיון עמודה(כאילו הייתי ניגש אליה ולוחץ מיון)? תודה מראש לכל העוזרים ואם משהו בשאלה לא ברור תגידו לי ואני אנסה להבהיר אותו

גרי רשף

New member
אנסה לעזור

1-2. המספור האוטומטי אלו מספרים מסוג Long שזהים ל-Integer של SQL AServer. 3-5. כשבונים שאילתה יש אפשרות למיין אותה. אם אתה משתמש ב-Wizard יש אפשרות לבחור מיון עולה או יורד בעמודה המתאימה, ואם אתה משתמש ב-SQL עליך לציין במקום המתאים Order By ואת שם העמודה.

PcFreAk1

New member
תודה על העזרה אבל

כשאני מנסה לפנות למספרים בעמודת המספור האוטומטי ע"י השוואתם למספר integer שמוגרל רנדומלית אני מקבל את השגיאה data type mismatch האם להגריל את המספר כlong יעזור? ואם כן איך עושים את זה(אני כותב בasp)

לא יודע ASP

אבל הייתי ממליץ לך ללמוד מעט SQL בסיסי. בכל מקרה, נסה להעלות קובץ קטן לדוגמה + קוד שלא עובד לך.

למעלה