כמה קשה להתחיל...

כמה קשה להתחיל...

אני בת 34, נשואה כמעט 8 שנים (אלו נישואים שניים עבורי) וכבר בפגישה השניה בעלי סיפר לי שיש לו דכאון. באותה תקופה הוא תפקד היטב, למד והתקדם והיה נראה שאפילו שהוא התחיל מאוחר - הוא עולה על המסלול כמו שאומרים. היה כייף לדבר איתו, צחקנו המון, הוא קיבל את בני כל כך טוב, התחתנו ונולדו לנו ילדים משותפים: שתי נסיכות ויורש העצר. הם ובני הבכור הם האור והאושר של חיי. בעלי מטופל (כל מיני כדורים...) בד"כ זה לא עוזר ממש. כמו שהרופא שלו אמר לי בהתחלה, זה לא יעלים את ה"גלים" לגמרי אבל יעשה אותם מדודים יותר. בכל זאת כל פעם שיש נפילה היא כואבת ומתסכלת. גם ככה אני סוחבת את העגלה (משפחה, בית ילדים פרנסה) כמעט לבד, אז בנפילות נהיה עוד יותר קשה. הוא עייף המון, ומאידך מתקשה להרדם (יש כדורים), יש לו הרבה מחשבות והוא "מתנתק", מתקשה לשים לב לילדים. לפעמים זה נגמר ממש לא טוב. הוא מאד מאד חכם ויודע המון בעיקר בנושאים כמו הסטוריה, תולדות העם היהודי, הוא מורה לתנך ויש לו ידע עצום בנושא, כמו אתר עם הרבה קישורים... אבל לא יוצא מזה הרבה, יש לו כמה תלמידים (לא בתיכון, בוגרים יותר) ולא הרבה מעבר. וזה כואב לי. אדם כל כך כישרוני בתחומו ו... כלום. לצערי הוא משקיע את מירצו בפוליטיקה, במקום להשקיע בנו, במשפחה או בפרנסה הוא רץ ומתרוצץ סביב דברים שלדעתי הם כמעט חסרי שחר. חפשתי מקום שבו אני יכולה לספר את זה בלי להשמע "לא בסדר" או שישאלו שאלות מציצניות, או שלא יבינו. המשפחה שלי למשל לא יודעת כלום!!! לאחרונה אמרתי לאמא שלי שיש לו לחץ ומתח מהמצב (מה שנכון), כי אי אפשר היה להסתיר את זה שהוא בקושי מתקשר. איתי הוא מדבר, אבל לא תמיד כשאנחנו בחברה הוא חברותי ומתקשר. וזה מאד לא נעים. אנשים לא מבינים למה הוא "מוזר" כזה. אוף, כמה כואב לי לכתוב את זה.
ובכל זאת בחרתי בשם "יש פתח לתקוה", כי אני תמיד מנסה לדבוק במחשבות הטובות...

מ ה פ כ ן

New member
כל הכבוד לך !!!....

חבל שאחרים לא עונים לך, כל הכבוד שאת נותנת לו ולזוגויות שלכם צ'אנס !!! אם את רוצה עזרה ותמיכה מאחרים, או כל דבר אחר, את מוזמנת ליצור קשר במייל... [email protected]

באמת חבל שלא ענו, סתם קפצתי לראות

וכבר דמיינתי איזה סמיילי מעוך אני מוסיפה. ואני שואלת את עצמי: נניח שהייתי במצוקה??? גם אז הד השקט היה מרעיש כל כך את האוזניים????? זה לא לעניין לפתוח פורום למשפחות פגועי נפש ולא להגיב במשך 5 ימים!!!!!! אני לא כועסת, אני מאוכזבת כי חשבתי שמצאתי מקום טוב וגיליתי ששוב אני והעגלה לבד. והמהפכן כמובן. צדיק.

ערגליה

New member
התחלת וזה המון

עשית צעד בלשתף כאן (וכן לא תמיד נמצאים כאן כדי לענות או לא תמיד מוצאים מילים נכונותכדי להגיב ולעיתים לוקחים נשימה עמוקה....) אני חושבת כמה זה קשה להיות גם הנווטת של הספינה המשפחתית המורכבת גם הקטר המפרנס, גם עמוד התווך מבחינות רבות וגם להיות כל כך לבד ולא לספר לאנשים הקרובים. מדוע בחרת לא לשתף משפחה? האם יש חברים מסביב שכן יודעים? מקווה איתך לתקווה ושכן תוכלי להפיק (גם) מכאן.

O.K. קיבלתי. ובקשר למה ששאלת

בחרתי לא לשתף כי בהתחלה, כשהכרנו והוא היה בסדר לא מצאתי לנכון, אחר כך כשהחלו הנפילות עדיין היה בסדר, ושוב לא היה מה לשתף, מה גם שמשפחתי בצפון ואני גרתי רחוק יחסית, כך שעזרה יום יומית במילא לא היתה, ובד"כ אמא שלי מכבירה בשאלות ועזרה ממש או תמיכה - פחות. כך התגלגלו העניינים,כל הזמן היתה (ויש) לי תחושה שהם לא יבינו ובעיקר יבקרו (מלשון ביקורת). יש לי שתי חברות שיודעות, ותומכות. אחת שגם מכירה את זה על בשר משפחתה ואחת שמטפלת בקנסיולוגיה ותומכת בי גם בעזרת זה. דווקא בשבועיים-שלשה האחרונים המצב טוב. יחסית הוא מתפקד. אני מחכה בחשש מה לנפילה הבאה. אני יודעת שהיא תבוא... רציתי לשמוע אם אתם יודעים על מחקרים, למה זה קורה? איך אפשר חוץ מכדורים לעזור? האם יש שיפור? שינוי? הרי תמיד יש..... פתח לתקוה... ותודה לשניכם על התגובה!!!!

unicorn1a1

New member
../images/Emo6.gif

לא יודעת אם זה יותר מצחיק או עצוב... הפורום פה באמת מת. וחבל. כי סוף סוף היה יכול להיות מקום לדבר על הדברים האלו. כל הדברים שאני פשוט לא מסוגלת לדבר עליהם בחוץ... אבל במקום להיות מקום לאנשים שעוברים חויות דומות ומשתפים ועוזרים ומדברים, זה הפך להיות יותר פורום מקצועי של שאלות, של אנשים שבאים והולכים... באמת חבל שזה ככה. ובקשר למה שכתבת- אני באמת לא יודעת איך להגיב... אין לי תשובות... אני רק יכולה להגיד לך שקראתי. ואני מבינה. מעריכה אותך מאוד שאת עומדת בכל זה. אני חושבת שיותר קשה כשזה בעל מאשר כשזה בן משפחה. כי אין עוד אנשים מסביבך שרואים ומבינים, שנמצאים באותו מצב. ביחד. ולאנשים באמת מאוד מאוד קשה להבין. אני מתכוונת לאנשים שלא מתמודדים עם זה כל יום... בגלל זה (וכמובן שלא רק בגלל זה) אני כבר לא מספרת... להגיד לך שיהיה טוב? אני לא יודעת. תמיד כעסתי על אנשים שאמרו לי ככה- יהיה טוב. אולי כי לא היה להם באמת מה להגיד. אבל בטוח שיש פתח לתקווה. תמיד. אולי רופאים יגידו לך אחרת, אבל אני חושבת שהנפש זה משהו שקצת יותר קשה להגדיר ולנבא את המצב שלה. בצורה רפואית אני מתכוונת. אנשים עוברים דברים, משתנים, והנפש מושפעת מכל זה. מה שבעיקר חשבתי כשקראתי את מה שכתבת, זה- איזה מזל שיש לו אותך. לא לכולם יש כזה מזל. ואני מאמינה שהאנשים שסביבנו הם אלו שמשפיעים עלינו הכי הרבה. שיכולים לשנות. זה שיש לו מישהו כמוך איתו, שיש לו משפחה- אולי אני טועה, אבל אני חושבת שזה מה שמשפיע וגורם לעליות במצב, מעבר לכל התרופות. טוב, לא התכוונתי לכתוב הרבה ובסוף יצא ארוך... עוד מעט מתחילה שנה חדשה. מקווה שהיא תביא איתה אלייך דברים טובים...

למעלה