כמה קצרים...

Amoureuse

New member
כמה קצרים...

נראה לי שבביקור המולדת הקצר שלי אני דוגמת יותר מסעדות ובתי קפה מאשר ביותר מחצי שנה של חו"ל. פוגשים את כל החברים, כל פעם מנסים מקום אחר. אז להלן מקבץ ביקורות:
קופי בר - מה כבר יש לחדש על המקום שנטחן כל כך הרבה. האמת שהתאים לנו יותר בית קפה, רצינו משהו קטן, לא ברור לי איך התגלגלנו לשם. אז זה לא היה רעיון כל כך טוב. לקחנו סלט Chevre chaud שהיה ממש גרוע, הטוסטונים של הגבינה היו חרוכים מדי, ועל כמה חסות ו-3 טוסטונים מיניאטורים שילמנו כ-42 ש"ח. בנוסף לקחנו קרפצ'ו שלטעמי היה חמוץ מדי, נדיבות רבה מדי של מיץ לימון. מחירו 43 ש"ח שזה נראה לי סביר יחסית ומדגיש עוד יותר כמה מחיר הסלט לא סביר. השירות לא היה נעים בכלל. מעניין שמקופי בר יש לי כמה חוויות נהדרות וכמה ממש מאכזבות.
מיקה - ארוחת צהרים נהדרת. היינו 3 ועוד קטנטנה מקסימה. מכיוון שעברו מספר ימים אני זוכרת רק את ההתרשמות שלי, אז נסתפק בה. לראשונה לקחתי טונה אדומה צרובה, טעים מאד. לעיקרית בחרתי בהשראת אוסטרליה דג ברמונדי אפוי בסילאן וג'ינג'ר. הג'ינג'ר לא היה מורגש לשמחתי (שאלתי מראש, אני לא מחובבותיו אבל לא עמדתי בפני הפיתוי לקחת דג אוסטרלי...) והמנה היתה פשוט מדהימה, ליקקתי את כל הצלחת, כולל פירה כתום טעים ביותר. לקינוח חלקנו יחדיו טארט פסיפלורה מעולה. השרות היה לא רע (וחתיך למדי
) ובשורת החשבון הוצאתי כ-100 ש"ח ונהניתי מאד.
ג'ויה ביסטרו ברמת השרון - שוב ארוחה קלה. טארט בצל שלי היה טעים מאד, ר' וד' לקחו שני קינוחים, עוגת גבינה ומנת גלידה ונהנו מאד. השרות היה חינני והמקום בכלל נעים ביותר, גם העיצוב וגם האווירה. מתאים לי שניתן לאכול שם ארוחה שלמה או חלקית או רק קפה ועוגה. מחירים סבירים. אוהבי קפה אמרו לי שהקפה שם (של ארקפה כי זה חלק מהרשת) מעולה.
ארנו - בית קפה חדש (במונחים שלי, כלומר נפתח כשלא הייתי פה) ברמת החייל ברחוב הברזל. דגמתי רק עוגה אחת, קוביית מוס שוקולד, מתוקה מאד (אבל טיפונת מתחת ל"מתוקה מדי") וטעימה ביותר. שאר העוגות בתצוגה נראו מהממות גם הן. מחיר רוב מנות העוגה 24 ש"ח ויש גם עוגות הביתה שאני חייבת לבדוק בהזדמנות (אבל זה יהיה כבר אחרי הודו). זהו לבינתיים...

ברוזונת

New member
ג'ויה, ארנו ומיקה לא הייתי

אבל קופי בר... תדגיש את מה שאמרתי השבוע - גם שם ניתן ליפול..

S i g u r R o s

New member
שאיפות

מחמם לראות אותך ממשיכה במשעולי הגלובוס. יש פעמים שמדגדג לי גם. לנטוש את קרוסלת הקפיטליזם הסובבת ולחמוק לתיור אינסופי. לסוב סביב ריחות, אנשים, תרבויות. לחוות. לנשום. לטעום טעמים אינסופיים. לגעת באדמה. לפורר רגבים. להתכרבל עם חול במקומות רחוקים. להקשיב לקונכיות עמוקות ימים, לשחות במלח של אוקינוסים עצומים. הביקורת שלך כתמיד נעימה. ישירה. קולחת לעין.

meravbr

New member
אחלה שבוע קולינרי ../images/Emo70.gif

כמו שכתבתי, גמני נהנתי מאד במיקה, המלצר כמו שאמרה החברה השלישית, היה כנראה "just another pretty face"
והאוכל היה מצוין
גם לנו יצא לטעום את אותה קוביה לפני שבוע, היא באמת מצוינת - אבל כבדה בטירוף (אכלנו אותה בשני חלקים, עד כדי כך...). נאכלו בתיאבון גם מקרונים מצוינים בטעמי פיסטוק, קפה, שוקולד ומלבי (האחרון הכי פחות טוב, השאר מעולים)

ו שתי

New member
תסלחו לי, אבל הקוביה ממש ../images/Emo31.gif

שלוש פעמים היא נקטלה. בפעם הראשונה, נטיתי לדחות מעלי את הביקורות הרעות, בשל בלבול חושים כללי של החודש התשיעי. בפעם השניה, היסיתי את המלעיזים שהזדנבו אחרי, אבל הספק כבר ניטע בפעם השלישית, לפני כחודש, בלי שום תירוץ, היה פוסט מורטום מדוקדק. א. כמויות הג'לטין שם בלתי חוקיות בעליל ומיותרות גם. אולי כדאי להשקיע טיפת מחשבה בטעם כשטורחים על העיצוב. ב. הטעמים סינטטים להחריד, ומחזקים את החשד לחוסר הקפדה בקטנות, ןלשימוש בתמציות טעם נחותות. ג. הג'לטין, הג'לטין.

למעלה