כמה קטנות

zubumafu

New member
כמה קטנות

1. אתמול אחרי שהובלנו 2:0 נגד אשדוד סאלה העיר לשחקנים על כך שהם מורידים קצב והולכים אחורה. עוד מאפיין של השחקן הישראלי שטוב שהוא זיהה והעיר עליו כבר עכשיו.

2. נדמה שיהיה מקום בסגל רק לאחד מהשניים - ריאן או כליבאת. מי הייתם מעדיפים שיישאר?

3. לאור ההתפתחויות הגזעניות במכבי ת"א סביב מהארן ראדי, האם הייתם רוצים לראות אותו אצלנו בעונה הבאה?

נכון

כליבאן הוא שחקן נשמה..טוב..רציני...רוצה להצליח......
מהארן ראדי בסדר..יוכל לתרום לחיפה

Cade Foster

New member
לא יצא לי לראות את משחקי ההכנה

כך שעל פי זה אני לא יכול לקבוע אם להשאיר את ריאן או כליבאת אבל ממה שזכור לי האחד חלוץ והשני שחקן אגף. חלוץ אנחנו לא צריכים. אידריסו-תורג'מן-אבוחצירא זה מספיק לקבוצה שאמורה לשחק עם חלוץ אחד ובמקרה של פציעות אפשר להקפיץ מישהו מהנוער. סאלה צריך להחליט איך הוא רוצה לשחק בעונה הבאה ולקחת את השחקן שחסר לו יותר.
&nbsp
מהראן ראדי - הל יס, אבל אני לא רואה סיבה שגולדהאר ישחרר לנו אותו.

Benedictus3

New member
בקטנה

ריאן ללא ספק. הוא יודע לטפל בכדור, הוא מבין את המשחק, הוא יודע לתת כדור מדויק לחמש (לפחות טוב יותר מאחרים שמשחקים אצלנו) ויש לו גם בעיטה לא רעה בכלל ברגל ימין. אני לא רק הייתי משאיר אותו. הייתי מעדיף אותו בהרכב על פני חן עזרא, שהוא אמנם הרבה יותר מהיר, אבל הרגליים לא ממש מצייתות אצלו לשכל...
באשר לכל השאר: כליבאת וראדי, אפשר להסתדר בלעדיהם. לא הם השחקנים החסרים למכבי חיפה. מכבי חיפה צריכה להשקיע במגינים איכותיים. לדעתי שני שחקני אגף איכותיים דוגמת מסיללה, יכולים להעמיד את מכבי חיפה בשורה אחת עם מכבי תל-אביב, בעיקר בתחום המהירות שנראה לי ששופרה מאד יחסית לשנה שעברה, בעיקר תודות לפרישתו המבורכת של הקפטן הנערץ והמזהיר.

zubumafu

New member
המגנים זאת בעיה אצלנו

אבל הבעיה של קשר 50-50 זועקת הרבה יותר.

Benedictus3

New member
תביא את מסיללה ו/או תואם קנדאורוב

ואנחנו שטים לאליפות. אין לי כל ספק! אבל מאחר והם כנראה לא יבואו, מה גם שאני לא בטוח שיעקב שחר מוכן להשקיע סכומים גבוהים בקשר איכותי או במגן מהיר וטכני, צריך להתחיל לגדל. לפיכך אין לי מושג מדוע יוסיפוביץ' נשלח לעפולה ואלעד גבאי ומשומר נשארו בסגל. ובנוסף לצרות הללו - איזה עיתונאי חצר יח"צני מנסה להחזיר למכבי חיפה את המתחזה לשחקן כדורגל אוראל דגני... עד שהצלחנו להיפטר ממנו, מישהו דואג לו לפרנסה בקבוצה שגדולה על מידותיו בשלוש ליגות לפחות...

zubumafu

New member
אני לגמריי חולק עלייך בעניין דגני

קודם כל, כמה הנחות בסיסיות לפני שמתחילים לדבר עליו ועל היכולות שלו:
1. לפי הדיווחים האחרונים בתקשורת גבאי ישוחרר מהסגל, מה שאומר שנשאר עם מגן ימני אחד ושמו משומר.
2. יש לנו בסגל שלושה בלמים (אם לא לוקחים בחשבון את חבשי), מתוכם שניים (דקל וצ'וצ'ה) חזקים וגבוהים אבל איטיים להחריד, ואחד מהיר (מתן אוחיון) אבל טעון הוכחה. למשחקים מול קבוצות שמכבדות את עצמן נצטרך לשחק עם לפחות בלם אחד מהיר מבין השניים, ואף אחד לא מבטיח שאוחיון שווה משהו.
&nbsp
עכשיו נעבור לדגני:
הוא יודע לשחק גם כמגן ימני וגם כבלם והוא עושה את שני התפקידים מצויין. בדומה לאוחיון גם הוא מהיר, ההבדל הוא שיש לו כבר קילומטראז' בליגת העל. מי שעקב אחריו העונה בהפועל ת"א גילה שהוא הדבר היציב היחיד אולי בהגנה שלהם למשך כל העונה. ויש לו גם עוד תכונה לא ממש אופיינית לשחקן הישראלי - יש לו כושר טוב מאוד.

Benedictus3

New member
אנחנו כנראה לא מדברים על אותו שחקן

הדגני שלי הוא שחקן כבד ומסורבל, שבבית חולים רמב"ם ובמנזר הכרמליטי עדיין מחפשים את הכדורים שהוא בעט...
בנוסף הוא נוטה להפצע לעתים קרובות, והוא ודאי לא פתרון לבעיית המהירות של מכבי בהגנה ואני לא יודע איפה ראית אצלו מהירות...
הוא היה במכבי חיפה, לא תרם דבר וחצי דבר ושוחרר מהקבוצה... אין כל סיבה שיחזור אליה שוב... אם מותרים על גבאי צריך להעלות שחקן מהנוער או להחזיר את יוסיפוביץ' מעפולה (אם זה אפשרי). עלא ג'עפר לא רע, אבל הוא עוד צריך להשתפשף...

Cade Foster

New member

כושר טוב מאוד ומהירות אפשר למצוא גם אצל משומר. דגני הוא הגרסה הפחות אחראית שלו, וזה חתיכת עלבון לשחקן כדורגל שאני אגיד עליו דבר כזה.

zubumafu

New member
חחח טוב נו, זה גם נכון

אבל אם ללכת על ההסבר שלך - אם המצב היה הפוך, דגני היה המגן הקבוע בהרכב שלנו, והיו מציעים את משומר בתור מגן מחליף ובלם מחליף (בהנחה שהוא יכול להיות בלם), יכול להיות שזה היה יכול להיות פתרון סביר מאוד

Benedictus3

New member
אני לא מאמין שאני כותב את זה אבל

אני מעדעף את משומר... מדי פעם מתפלק לו איזה כדור גדול, כמו זה שהוא שם על הראש של גדיר במשחק מול זאלצבורג או זה שמצא את הראש של אידריסו במשחק האימון האחרון באוסטריה.... אצל דגני גם הדברים האלה לא יכולים לקרות

zubumafu

New member
קיבצתי לך כמה ביצועים נחמדים של דגני

[URL]https://www.youtube.com/watch?v=sjwomGYhirc[/URL] דקה 1:01 טיל לחיבורים
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=V9AsaVFLWcY[/URL] כדור רוחב יפה, במשחק נגדנו
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=nwk4zltx3L8[/URL] דקה 1:32 פריצה יפה והרמה מדויקת עם הרבה רגש
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=BMLNMLSct_U[/URL] דקה 2:26 בישול
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=jHKrbneR_3c[/URL] דקה 3:40 הקפצה לסארי פלאח (למען ההגינות אגיד שכמה שניות קודם לכן הסגירה שלו בהגנה הייתה גרועה)

אבל נראה לי שמעבר לכל אלה מה שיותר חשוב זה שאני מאמין שרב"ש שדרג אותו בשנה שעברה כשחקן

עפ"י ניסיון בליגה כליבאת

אם כי מצד שני גם ריאן כבר השתפשף קצת בליגת העל והוכיח שמדובר בפוטנציאל גדול. האינסטינקט שלי אומר לי כליבאת אבל באמת שזה לא מבוסס יותר מדי.
&nbsp
לראדי בהחלט יש מקום במכבי אבל בכל מקרה הוא לא יגיע ככה שאין טעם לדון בזה.

למעלה