כמה קושיות...

כמה קושיות...

1. מה המהירות שבה הניצולת של מנוע 50 סמ"ק הכי טובה? 2. כנ"ל עבור מנוע 200 סמ"ק... 3. אחרי שכבר התפקסתי על ג'וי רייד(200), אתמול כשהייתי במוסך שלי והתייעצתי עם המוסכניק שלי לגבי הרכישה העתידית הוא טען שג'וי רייד בעייתי מאוד כקניה של יד שניה (אחרי 30 אלף...) ושהוא לא אמין (למרות שיש לו שוק חזק בארץ) הכצעקתה? עכשיו אני ממש מבולבל (יובל
) האם קימקו יותר אמין או שכולם אמינים באותה מידה?

לכל מנוע בעולם יש את תחום הפעולה

האופטימלי, וזה משתנה ממנוע למנוע. רצועת הסל"ד האופטימלית בימאהה DT (
) שונה מרצועת הסל"ד האופטימלית בפיג'ו טרקר. אמינות זה State of mind. יש אנשים עם ג'ילרה נקסוס, ש"ידוע" ככלי בעייתי בגלל שמועות, שחיים איתו נהדר, כי הם יודעים לשמור על הכלי נכון; ולעומתם יש אנשים עם ג'וירייד שאמינותו מופלגת כידוע, שחיים במוסכים כי הם לא יודעים לשמור על הכלי, כי הרי לא צריך- זה כלי אמין! .

whistler

New member
לגבי 3...

לגבי ג'ויריידים: אז כך, יש משהו במה שהמסוכניק שלך אמר, אבל זה לא נכון ב100%. אני יודע שלג'ויריידים משנים 2004-2003 היו בעיות של ראש מנוע (מה שקוראים "פאקום-ראש" או משהו כזה) בסביבות ה 25-30 אלף ק"מ... אבל גם אז, ניתן לתקן את זה, זה לא סוף העולם. אם אני לא טועה, נדמה לי שהתקלה הזאת נעלמה/נפתרה בשנתונים יותר חדשים, (כגון 2005 והלאה), אבל קצת קשה לדעת בוודאות, כי מן הסתם לא הרבה כלים משנתונים אלה הספיקו להגיע לכמות כזאת של ק"מ (כלומר מעל 30 אלף). סה"כ אני חושב שג'וירייד זה כן כלי אמין (יש לי אחד כמעט שנתיים, ובלי בעיות, דפו, דפו דפו...) כמובן שהכל גם תלוי איך מטפלים בקטנוע. ייתכן שקטנועים שאצלם היו בעיות בראש מנוע, נבע משימוש אגרסיבי, ומתחזוקה לקויה... לכן כ"כ חשוב להקפיד על טיפולים בזמן, ולבצע אותם אצל מישהו מקצועי, ולא סתם "חאפר" זול. בכל מקרה, הייתי ממליץ לך לנסות לחפש דגם כמה שיותר חדיש, ועם ק"מ יחסית נמוך, ומיד פרטית (ובטח שלא שליחויות או קטנוע עבודה!). ד"א, ראיתי גם לא מעט קימקו שהתפרקו אחרי קצת יותר מ 30 אלף ק"מ... כך שזה לא כ"כ מדד, כמו שאמרתי, זה תלוי יותר בתחזוקה ובאופן השימוש בכלי. שיהיה בהצלחה!

yohaim2

New member
לי יש ג'וירייד 150 שנת 2002,ואצלי הייתה

בעיית פאקום ראש. מדובר בגומיה אוטמת,שיושבת על ראש המנוע. הגומיה זולה,אך העבודה יקרה(כוללת פירוק קרבורטור ומנוע),ולכן,תיקון כזה עולה כ-1000 ש"ח. אם אתה רואה שיש בעיית התחממות בבדיקה,אל תקח את הכלי(למד מהניסיון הרע שלי). בנוסף,בקש שייבדקו לך מה מצב הרצועה,המשקולות והמשולשים,מכיוון שבמוסכים רבים שמים חלקים לא מקוריים,ומה שקורה הוא,שהחלקים האלה מחזיקים פחות זמן מעמד,וגורמים לכלי לנסוע פחות מהר וחלק. בנוסף,אתה יכול למצוא את עצמך קורע רצועה באמצע נסיעה. אז בג'וירייד שים לב לדברים הללו,שאני לפחות סבלתי מהם. השתדל לקנות כלי כמה שיותר חדש,עם קילומטראז' כמה שיותר נמוך,עם כמה שפחות ידיים,ונסה לראות אם המוכר אדם מיושב,שהתייחס לכלי בהתאם,ובקש ממנו קבלות על טיפולים. זהו ידידי,תתחדש וסע בזהירות. בברכה, יוחאי.

whistler

New member
בעצם, עכשיו שאני חושב על זה...

ייתכן והבעיה היא רק בדגמי ה 150 סמ"ק. אם אני מנסה לשחזר את הסיפורים שחברים שלי אמרו לי, לגבי פאקום-ראש, אז כמדומני שלכולם היה 150 סמ"ק, ובאמת משנתונים ישנים יחסית (אולי יותר ישנים משכתבתי בהתחלה...) שווה לבדוק אם זו בעיה נפוצה גם בדגמי ה 200... מה שכן, תודה לאל, דפו דפו דפו, הגו'י שלי לא מתחמם כ"כ מהר, ולפעמים אני אפילו מתפלא שבחוץ כ"כ חם, ואני כולי מתבשל במעיל קיץ, ולג'וי שלי "נעים" עם רק 2 קווים (מתוך 5) של חום... מקווה שזה סימן טוב

whistler

New member
דבר נוסף...

דבר חשוב ששכחתי לציין: חובה, אבל חובה לקחת כלי שאתה מעוניין לקנות לבדיקה! לא שזה מבטיח ב 100% שלא יהיו בעיות בעתיד, אבל בבדיקה יכולים לגלות סימנים "חשודים" שעלולים להתפתח לתקלות בעתיד. עוד דבר שחשוב לזכור: קטנוע טאיווני זה לא קטנוע יפני! מבחינת אריכות ימים ועמידות לאורך זמן, אין כמו היפנים... אבל, לכל דבר יש מחיר. יש כאלה שיעדיפו להשקיע יותר כסף ולקנות יפני, ויש כאלה שיעדיפו לא להוציא כ"כ הרבה כסף, ולקנות קטנוע טאיווני (כמו סאן-יאנג או קימקו), מתוך שיקול שאפילו אם הוא יתקלקל ויושבת לגרי באיזשהו שלב, הם יוכלו לקנות אחד אחר, ועדיין זה לא יעלה כמו קטנוע יפני אחד... לשיקולך.

למעלה