כמה עצות...

Krishi

New member
כמה עצות...

בגלל שעכשיו 2 בלילה ומשעמם לי החלטתי סתם ככה לתת כמה עצות למי שרוצה להשיג רישיון לרכב פרטי... אני אומנם לא מומחה והעצות הם כמובן בגדר המלצה אבל למי שזה יעזור אז סבבה ולמי שלא אז לא נורא... אז נתחיל עם התיאוריה... בקשר לתיאוריה הדבר הכי טוב לפי דעתי זה: א. אם אתם בי"א ויש לכם שיעורי תעבורה אז בסוף השנה עושים לכם מבחן תיאוריה. בשיעורי תעבורה לא חובה להשתתף (לא כי הבית ספר החליט ככה אלא כי אתם החלטתם ככה) ואפשר ללמוד להתחיל ללמוד כמה ימים לפני המבחן עצמו. מה שטוב בזה זה שרק אם אתם עוברים אתם משלמים. אם נכשלתם אתם לא משלמים אבל את התיאוריה הבאה שלכם אתם תעשו במשרד הרישוי שבה תצטרכו כמובן לשלם. ב. אני דוגל בשיטה של קודם תיאוריה ואחר כך שיעורי נהיגה כי ככה סיימתם עם זה מהר וגם בשיעורי נהיגה אתם יודעים את החוקים ומתרגלים אותם כל הזמן בזמן הנהיגה. אחרי שעשיתם את התיאוריה שהיא כמובן בסוף השנה זה נותן לכם חופש שלם בשביל לעשות את השיעורים. שיעורים כפולים מומלצים. המחיר הסביר ביותר הוא 80 שקל לשיעור. כן כן, גם במרכז. מקסימום 85 שקל אבל בטח ובטח שלא 90 או יותר. ועכשיו לשיעורים... אני מניח שרובכם תקחו לימודי נהיגה באוטו ידני... שזה המומלץ... לכו תדעו איזה אוטו יהיה לכם בעתיד אם זה בגלל העדפות אישיות או בגלל מצב כלכלי שיאפשר לכם לפחות רק בהתחלה אוטו יד שניה ידני. אם אתם לוקחים ידני והאוטו שתסעו בו אחר כך בתקופה הקרובה לפחות (אני מניח שזה יהיה האוטו של ההורים) הוא אוטומט אז מומלץ אחרי שעברתם את הטסט לקחת שיעור או שתיים באוטו אוטומט כדי להתרגל. שלא תיסעו אחרי שעברתם את הטסט באוטו אוטומט ותתחילו להחליף הילוכים באמצע... חחח... ופתאום תסעו ברוורס... טוב סתם בדיחה דפוקה... לא משנה... כמובן לגשת לטסט רק אם אתם מרגישים מאוד מוכנים... וזה לא משנה אם זה מיד אחרי ה-28 שיעורים או אחרי השיעור ה-41... תאמינו לי לעשות הרבה טסטים מאוד לא משתלם מבחינה כלכלית. וגם החברים לכם יצחקו עליכם (שזה לפי דעתי מטומטם אבל זה קורה).. אלה שעברו טסט ראשון לפחות.... וזהו.. חודשיים מלווה (בהנחה שתעברו את הטסט לפני שהחוק הדפוק הזה של 6 חודשים מלווה יעבור מה שנראה לי שיקרה רק בעוד שנה בקצב שזה זז שם בממשלה) ותתחילו לחגוג... לכל המאגניבים שאוהבים לנסוע עם מוסיקה ששומעים עד אילת. הנה עצה להיות עוד יותר מאגניבים. למי שלא יודע באוטו אוטומט אם אתם לא לוחצים לא על הברקס ולא על הגז (והאוטו על הילוך D והבלם יד למטה, טוב זיינתי יותר מדי ת'שכל) אז האוטו נוסע לבד... אומנם לא מהר אבל נוסע... לחיצות פתאומיות על הברקס והרפייתו אחת אחרי השניה יגרמו לאוטו לקפוץ ואז תהיו ממש כמו השחורים האלה בהארלם.... (מישהו פה בטוח מכיר את הטריק הזה פה ככה שלא לרדת עלי)... לאבא שלי זה מצליח בכל מקרה ככה שאם לא יוצא לכם גם אל תתחילו לרדת עלי... חח... והכי חשוב... תהיו זהירים בדרכים. כי בגלל אותם אלה שלא היו זהירים הולכים לדפוק הרבה מאוד בני נוער עם החוק הזה של החצי שנה מלווה והסעת מקסימום נוסע אחד למשך שנה. ובכלל כי זה לא בריא ואנשים נהרגים. לילה טוב ונהיגה זהירה. :)

Krishi

New member
ועוד משהו קטן...

תמיד תהיו אתם אלה ששולטים בכמות שיעורים שאתם עושים. למורים יש נטיה לפעמים לנסות ולהכניס לכם עוד ועוד שיעורים במיוחד אחרי שעברתם את השיעור ה-28

למעלה