כמה עצוב זה

אז אני מוכנה

להיות גזענית.
תודה על ההזהרה. נורא נחמד מצדך
מצטערת מאוד שבתור טבעוני אתה מרגיש שזה לא נכון. כשלא היית טבעוני כנראה זה היה לפני הגל של הכפיה שיש עכשיו. אני יכולה להגיד שלפני כמה שנים לא הרגשתי כפיה ברמה הזו.
ומצטערת שבתור מישהו שלא גר בדרום תל אביב יש לך את החוצפה להגיד שאני עושה הכללות.
המציאות שלי היא כזו. המסתננים הלא חוקיים מתנהגים כמו חיות והם מסוכנים ופוגעים באזרחים כאן. וטבעונים מטיפים וכופים.
אגב עכשיו אתה מטיף לי מוסר על זה שאני עושה הכללות.. כך שאולי אתה לא מטיף בעניין המזון.. אבל גם לך לא ממש חסר. ומהשיחות שכן היו לנו, זה לא משהו חדש.

susony

New member
אז אני מבין שאם אני לא

גר בתל אביב אני חצוף שאני מביע את עמדתי.

כזכור לך את העלית את הנושא,
מה שאומר שציפית לתגובות
מכאן שאת מוכנה לקבל רק תגובות מסוג מסויים,
כל תגובה אחרת פסולה, ולכן זה אומר שאנשים הופכים להיות חצופים,
או בעלי תגובה לא הולמת.
במקרה הטוב הם מקבלים תגובה זועמת,
במקרה הפחות טוב הפוסט שלהם נמחק.

צר לי שאת חושבת שאני חצוף,
אבל כנראה זו הדרך שלך לחפות על ראיה מעוותת של המציאות

אתה חצוף

על זה שאתה מעז לקרוא לי גזענית ולהגיד שאני עושה הכללות בזמן שאין לך מושג מה קורה בשטח. אתה לא זה שחיי כאן ורואה מה קורה כל יום.
אתה לא זה שעובר את זה.
יושב לך מרחוק ומעביר ביקורת
במקרה המסויים הזה, כן מי שלא נמצא במציאות הזאת אז שלא יעביר ביקורת על אלו שסובלים

susony

New member
חחח....

זה שאת גרה בדרום תל אביב עדיין לא אומר שאת צריכה להיות גזענית.
הסיבה שאני חושב שאת גזענית היא לא רק בגלל ההתיחסות שלך אל העובדים הזרים אלא גם ההתיחסות שלך לטבעונים

אני רואה הרבה דמיון בין בהתיחסות שלך לשתי הקבוצות האלו,
מבחינתך, אם יש כמה אנשים שמתנהגים בבריונות, כנראה שכל הקבוצה פסולה, וכל מה שהיא עושה הוא פסול, זול, לא נכון, לא מתאים, וצריך לחסל\לגרש\להשתיק אותם.

מצטער זו התנהגות גזענית,
ואם זה שאני אומר לך זו חוצפה, הרי שזה רק מוכיח לי עד כמה את גזענית וסגורה בעולם הקטן שלך.

כל פעם שאני נתקל בגישות כאלו כואב לי, כואב לי לקרוא על צרות עין והשנאה.

את לא רוצה לחיות כאן בגלל האלימות והשנאה שיש באיזור,
אבל בהסתכלות שלי, את חלק מזה, את מהאנשים שמביאים את השנאה.
תשני את הגישה שלך ותגלי עולמות מופלאים

שמחה שזה משעשע אותך

אתה זה שקבע שאני גזענית.. בין שאר הדברים שקבעת שאני.
ההתיחסות שלי ל מסתננים הלא חוקיים היא ממש לא גזענית. היא לא קשורה לגזע שלהם אלא לפעולות שלהם. או שאתה מצפה ממני לשתוק בזמן שאני פוחדת לצאת מהבית שלי ולהסתובב בשכונה שלי בגללם? הקבוצה לא פסולה בעיני. היא פשוט מאיימת על המחייה שלי. ואיפה ראית אותי אומרת שצריך לחסל אותם? או להשתיק אותם?
אני אומרת בקול רם שצריך לגרש אותם. זו לא המדינה שלהם. הם לא חוקיים כאן. הם רק עושים נזק . ובמדינות אחרות ממזמן היו מעיפים אותם.
העובדה היא שכשמציאים להם כסף הם כן חוזרים למדינה שלהם.
בקשר לטבעונים. גם אותם אין מה לחסל או לגרש . אני נגד הכפיה שלהם לדעות שלהם. זה הכל. אם זה עושה אותי גזענית בעיניך.. טוב ממזמן הבנתי שהדעות שלך עלי לא באמת מבוססות .
אני מצטערת אם אתה חושב שאני חלק מהאנשים שמביאים את השינאה. אני לא שונאת טבעונים. אני שונאת את הכפיה שלהם.
אני גם לא שונאת את ה מסתננים הלא חוקיים אני פשוט לא חושבת שהמקום שלהם הוא כאן בזמן שהם מתנהגים ככה.
אבל אם זו צרות עין בעיניך שאני רוצה להרגיש בטוחה בשכונה שלי.. אז אין לי בעיה עם זה.
אני לא מתכוונת לשנות את הגישה שלי לעצום עיניים למציאות. במיוחד לא כשהיא דופקת לי על הדלת.

susony

New member
עם כל הכבוד

הטבעונים מעולם לא כפו עלייך שום דבר
איפה לעזאזל את רואה כפייה?
רונית דיברה על משהו אישי, מה זה קשור אלייך?
ועם זאת את כבר עשית מזה סיפור של כת, כפייה, מניפולציות זולות......
הפכת את זה לגזענות
ובסוף קראת לי חוצפן, וכתבת לי שהדיעות שלי לא מבוססות, כשהצבתי לך מראה מול העיניים.

עם כל הכבוד הגזמת לגמרי
האמת היא שזו התכחשות למציאות והתנהגות ילדותית,

סוסון

אתה זה שקורא לי גזענית.
מי אמר שאני לא חוויתי משהו כזה או חייותי דברים אישים עם טבעונים?
ראית אותי אומרת כת? אל תכניס לי מילים לפה. תודה
אתה זה שקרא לי גזענית להזכירך. אני ממש לא הפכתי את זה לגזענות.
וכן הדעה שלך עלי לא מבוססת לא שזה כזה מעניין אותי.
אתה אולי חושב שהצבת לי מראות אבל בכללי מה שעשית זה לקרוא לי גזענית.. ועכשיו גם הוספנו לזה התנהגות ילדותית.
קיבלת ממני מספיק קרדיט עד עכשיו אבל מבחינתי הדיון הזה נגמר איתך. אני לא הולכת להקשיב לאף אחד קורא לי גזענית או להגיד שאני מתנהגת בילדותיות.
כשתרצה לדבר אלי בכבוד ובלי לרדת פסים נמוכים תעשה זאת
שיהיה לך המשך נעים.

susony

New member
קראתי לדברים שכתבת

גזעניים,
וכנראה זה משהו שאומר עלייך,
ובינתיים אני מנסה להרים אותך לפסים גבוהים יותר מהמקום בו את נמצאת,
אבל את מסרבת....

למה זה עצוב?

קיבלת החלטה בניגוד להבנתך ודעתך ועכשיו את מגדירה החלטה זו - עצוב - הכל היה פתוח בפניך ויכולת גם לקבל החלטה אחרת אבל יתכן שגם אז היית כותבת כמה זה - עצוב - כי היית יוצאת עם הרגשה שפגעת בהם. את יכולה לראות את מה שאני מנסה להעביר לך?

העצב הוא לא על ההחלטה אפי

כי את ההחלטה קיבלתי
ואני שלמה איתה,
גם עכשיו,
כי הייתי חייבת לנסות,
בשביל עצמי ובשביל המשפחה.
העצב הוא לאן המקום הזה של המוכנות לוותר למען אחדות המשפחה נלקח על ידי אותה בת משפחה,
על כך שהיא בכלל לא ראתה אותנו ממטר,
ורק הרגישה שהשיגה את שלה
ולא מעניין אותה אף אחד בדרך...

מתקיים פרדוכס כלשהו בדבריך

אם את שלמה עם ההחלטה שקבלת אז מה אכפת לך מהתגובה של אלה שהשיגו את שלהם? הרי זה היה ברור לך כל הזמן, לא?

ואם בחופש עסקינן אזי השאלה המתבקשת מי מכם יצא לחופשי את או הם? אבל עקרונית חבל על האנרגיה המבוזבת תהני על מה שאתם ועל החלטתכם ותהנו מחג חרות שמח.

תודה יקירי על הברכה

העצב הוא פשוט בגלל שראיתי
עד כמה לא הייתה הבנה למאמץ ולנסיון לאחד שנעשה למענן

susony

New member
רונית

הבעיה שאת מתארת כאן היא לא טבעונות וההחלטה שלך
אלא היחס בין אותה בחורה לסובבים אותה,
זה לא קשור לטבעונות אלא לקשרים בין אישיים

dibablas

New member
כתוב בצורה לא מסודרת ולא ברורה

מה הפלא שאנשים לא הבינו?

רותי 11

New member
עצוב מה שנהיה באמת עם כל הטבעונות

הזאת זה פשוט הפך להיות מוגזם
הם אפילו יותר מטרידים ממחזירים
בתשובה.
ולגבי מה שעברת רונית אפי די צודק
הבחירה הייתה בידיים שלך. וכן יש
משהו עצוב שלא רואים את האחר
ממטר ומתחשבים רק ברצון העצמי.
מה שיוצר ריחוק ופילוג.
אמרתי כמו הדתיים? זה בדיוק ככה
ההפרדה

comingof01age

New member
זה כמו לבגיד שסושי הוא כפייה.. למה?

אם אתם לא מכבדים אנשים -גם לא תכבדו את זה שהם בוחרים להיות טבעונים/צמחוניים - רק "אוכלי בשר הכי טוב" נחשב? לא. כמו שיש דם עם אופי שונה - כך יש אנשים שבוחרים לאכול אוכל שונה מהאחר - איפה הכפייה? כשהם מזמינים -חברים -שלהם והם -יודעים- שהם אוכלים בשר ל"ארוחה שהיא כולה טבעונית" - אז הם יזמינו אולי רק חברים טבעוניים שלהם - כי מי צריך שאורח מן המשפחה יעשה פרצוף חמוץ כי "זה לא האוכל שלו" - תאכלו בנפרד - תיפגשו בחגים - אולי הם יביאו מהבית שלהם את המנה שלהם בכלי חד פעמי וזהו.. - אין כפייה ואף אחד לא חייב להסכים עם אמונתו ודרך חייו של אחר - רק לא לשפוט אותם. - מהסיבה הפשוטה שהם לא ירצו לראות אתכם יותר "בפעם הבאה" .. זה הכל.

אתה שוב לא הבנת

הם לא רוצים שיהיה בכלל בשר,
הטענה שלהם שהם לא מסוגלים לשבת בשולחן שיש בו בשר,
כך שלא משנה מה שנעשה,
עד שאנחנו לא נעשה חג ללא בשר לחלוטין,
הם לא יגיעו.

comingof01age

New member
אז שלא יגיעו. מה הבעיה?

תגידי להם שבועיים לפני החג שמטרת הסעודה תהיה בשרית בלבד וכן הלאה - והם יגידו לך להתראות בחג הבא - הם יחגגו עם טבעונים -ואתם עם בשרניים -כי, ככל הנראה, אוכל זה מה שיש לכם במשותף - אז תפרידו כוחות - וכל אחד יאכל בביתו מה שמתחשק לו - עם החברים והמשפחה שהוא יחפץ להיות עימם. לא כופים סעודת חג על אף אזרח. הם עושי לך בעיות? תגידי להם בטלפון שאין אוכל טבעוני בחג הזה. וזהו.

למעלה