כמה עניינים.

ארנבים

New member
כמה עניינים.

ערב טוב לכולם! בנוגע להתגרויות ברחוב: האם כשאתם הולכים לאימון אתם הולכים "מקושטים", כלומר עם החליפות\חולצות\בגדים הייחודיים שלכם? אצלנו בדר"כ נהוג ללבוש את הבגדים לפני האימון בתחומי המכון כדי לא ליצור התגרויות. מה דעתכם? חוצמזה, לאן נעלם הבחור שלומד את סגנון הגבה הלבנה? קציצון, יש אנשים שעוד לומדים את זה אצל ירון? ראית קצת מזה? ושלישית, מה קורה עם המפגש?

מה, להסתובב עם גי זה התגרות?

למה לא מספרים לי שום דבר? גם אצלנו רוב האנשים מתלבשים בתוך הדוג´ו, אבל אני תמיד חשבתי שזה בגלל המבוכה. אז אתה רוצה להגיד לי שכשאני מתעצלת להתלבש בסוף האימון, והולכת הביתה עם הגי, אני יוצרת פרובוקציות ומהווה עילה לתקרית אלימה? לגבי המפגש, כרגע מדובר על סוף יוני, שזה די המון זמן מעכשיו, לפחות בקריטריונים שלי.

LuPiNe

New member
אני תמיד הולך לאימון עם...

התלבושת ואני לא רואה בזה שום התגרות. לפעמים אני גם הולך עם כלי הנשק גלוי (נונצ´קו, פגיונות ומקלות). אם מישהו מהרחוב רוצה לבדוק עד כמה אני מיומן זאת לא הבעייה שלי. זה כמו שתגיד שאי אפשר ללכת עם סגנון שיער מסויים כי זה מושך תשומת לב ועלול לגרום להתגרות. אתה לא צריך להתבייש במה שאתה לומד, ואם מישהו מטומטם מספיק בשביל להתעסק עם אדם מיומן הוא כבר יקבל את מה שמגיע לו. אבל אני לא אומר בשום אופן שעלייך לקבל כל התגרות כקרב. קרב צריך להיות המוצא האחרון בלבד!

aiki-freak

New member
עכשיו כשאתה כותב את זה...

זה באמת נשמע כמו התגרות... "לפעמים אני גם הולך עם כלי הנשק גלוי (נונצ´קו, פגיונות ומקלות).אם מישהו מהרחוב רוצה לבדוק עד כמה אני מיומן זאת לא הבעייה שלי." כן, זו בהחלט הבעיה שלך! "ואם מישהו מטומטם מספיק בשביל להתעסק עם אדם מיומן הוא כבר יקבל את מה שמגיע לו." לא יודע, בספר שלי זה נקרא התגרות... הדרך הכי טובה לשרוד קרב היא למנוע אותו מראש. ללכת ברחוב עם נשק גלוי, אמנם לא עבירה על החוק אבל אני יכול לחשוב על דרך התנהלות יעילה ובריאה מזו.

aiki-freak

New member
../images/Emo32.gif מיתר את באה לסדנא?

בוינגייט תוכלי להסתובב עם גי כמה שתרצי, מקסימום סנסאיי ישמור עלייך.

קציצון

New member
אני דיי מסכים אבל לא בדיוק

זו לא התגרות כמו שייתגרו בך ברגע שתלך עם חליפה והכול מסודר וגי מלא אז יש אנשים שיבואו וייתגרו אהה קארטיסט בוא בוא מכות חסר כאלה אנשים? זו לא התגרות מצד הלובש אבל בן אדם צריך לדעת שזה מושך צומת לב אני הולך רק עם מכנס של האימון וחולצה רגילה בקשר לפאק מאי(גבה לבנה) ראיתי פעם אחת לפני שנה בערך אבל ממש כלום ומישהו שלומד אני מאמין שיש דיי הרבה אני לא לומד את זה

קצת כמו ללכת עם מחשוף ...

לכל אחת (או אחד ?) מותר (לפחות במדינות חופשיות) ובחירה אישית - זה ענין של טעם אישי: אסור שיוכתב לנו ע"י אחרים - מתוך פחד... אני מקבל נורמה שנבחרת מתוך ה ס כ מ ה - או לא נבחרת... שמעתי על בתי ספר המבקשים לא להסתובב ברחוב בלבוש האימון. יש בזה מן היופי שבצנעה, אך ל ח י י ב תלמידים ? אני לא יודע ... אשר להתגרות: כפי שהשוותי בתחילת דברי. הרשות נתונה ועל המתגרים להיות אחראיים ולהתאפק... אשר לכלי נשק: אני מעדיף להצניעם בתיק או מינשא כל שהוא. בכלל בארניס כמעט אין "לבוש אימונים מסורתי" (למעט בהופעות) כך שלתלמידנו הבעייה כלל לא מתעוררת. בכל מקרה: בחירתם - כבודם ואחריותם. אגב: קציצון - אומרים "קרטה-קה" ולא "קרטאיסט"...

תמירי

New member
גם אני הולך עם מכנס של הג´י ו-

חולצת טריקו. אין צורך לעורר תשומת לב מיותרת! איני בטוח שזו התגרות אבל כמו שנאמר חכם אינו מגיע למצב מיותר שבו יהיה צורך להגיב או להדגים\ להוכיח את מה שאתה יודע. לפי מה שאני רואה ילדים שהולכים עם הוריהם לאימון לובשים את כל הג´י ושהם הולכים ברחוב הם מאד גאים בזה ונראים משש יפה. אנחנו מבוגרים צריכים קצת להתנהג אחרת. צנעה תמיד טובה לאדם. במיוחד בתחום הזה

קירי

New member
לדעתי...

אפשר להוריד את הגי וללכת רק עם המכנס... אני הייתי הולכת עם החליפה כולה עד גיל 10 או 11 ואז התחלתי להוריד את הגי וללכת עם החולצה שמתחת והמכנס לאימונים, זה עניין של דקה, ואני יכולה להגיד לאלו שלא רוצים להוריד את הגי והולכים ככה הביתה זה זכותכם! זה רק עניין של אם אתה רוצים סתם להתגרות באנשים או שסתם שיהיה לכם נוח...

ארנבים

New member
זו התגרות רק אם הגי פתוח מדי ;)

אני לא מתכוון לזה שאני מתגרה. אני מתכוון שפרצה קוראת לגנב. אפשר לומר את מה שיובל אומר לגבי המחשוף וזה דבר נכון ויפה, אבל עדיין אני לא מרגיש שאני חי בפחד אם אני לא הולך עם בגדי המכון. עירי פ"ת היא עיר שלא נודעה בעדינות תושביה וחוסר רצונם המובהק לקטטות. להיפך, למעשה.

אוי ואבוי לכולכם

אויויוי רק דעו לכם שביפן אף אחד לעולם לא מסתובב לבוש בחליפת האימונים ברחוב. חליפת האימונים נקראת DOGI DO -- דרך GI --- בגד הבגד שמשמש אותנו ללימוני האמנות שהיא דרך החיים שלנו.את הבגד לובשים רק כשמתאמנים !!! למדו את התלמידים שלכם והקפידו על המנהגים והבינו את הפילוסופיה שעומדת מאחוריהם. חג שבועות שמח

yontanbn

New member
מעניין ...

דווקא ההדגשה שלך של המילה "דו" - דרך (חיים), היא המוזרה. אם היית אומר שחליפה נקראת ג´יטסוגי, כלומר חליפת אימוני-טכניקה, אז הייתי אומר ניחא, אם רק באימונים אז רק באימונים. אבל האימון הוא אכן לדרך חיים, אז למה שלא נלבש את החליפה גם בחיים? כלומר, אני חושב שההדגשה שלך את עניין ה-דו כאן דווקא פעלה נגד הטיעון שלך.

טעות בידיך...

תמשיך להפוך את המשמעויות וכך תלך לאיבוד בדרך כפי שרבים וטובים מאמצים להם את דרך הביניים את דרך החפיף. אין כאן שום טיעון.רוצה לעשות אמנות לחימה על כל מה שמסביב או שאתה רוצה לבחור לך רק את שנוח לך? בכל אופן זה לא עניין כל כך גדול. זה יותר גישה לדברים שאתה עושה. חליפת האימונים משמשת רק לאימונים ביפן. לא הולכים לבושים בה או בחלק ממנה הביתה. כך נהוג שם, וכאן ידידי תעשה כראות עינייך.

yontanbn

New member
לא הבנת אותי...

אוקיי, ראשית, אני כן רוצה לעשות אמנות לחימה על כל מה שמסביב, זה מה שניסיתי להגיד. אני מאוד דוגל בגישת ה"דו", ומנסה ליישם קראטה בכל מה שמסביבי ולא רק באימונים. זה דבר ראשון. דבר שני, לגבי חליפת האימונים, לכל מה שלמדתי עד עכשיו בקראטה, ולדעתי גם לכל מה שאני אלמד, יש סיבה ברורה. אין דברים שאני עושה באימון "רק כי ביפן עשו אותם". זו גישה לא מכבדת לדעתי, להגיד "חליפה לובשים רק באימון. נקודה." אני בטוח שאם ביפן לא הולכים עם החליפה הביתה אז יש לזה סיבה, ואת הסיבה הזאת אני רוצה לדעת :)

החתול.

New member
DO GI הסיבה ../images/Emo54.gif

אתה צודק כי אין דבר בכל תהליך הלמידה שאין לה סיבה וכוונה. ביפן כידוע לא נכנסים עם הנעליים לבית, לשרותים יש כף כף מיוחד שמיועד רק לשרותים, כנ"ל למטבח, עובד בגינה יש לו נעליים מיוחדות לגינה שהן לא נעלי רחוב ולא של בית, רק לגינה. האנלוגיה זהה לדוג´ו - הגי, בגד האימון, מיועד לאמונים ולא זהה לגי של העבודה במפעל למראות שבגזרה יש זהות. יש תיק מיוחד לדו גי (הגי של הדוג´ו), הוא נשמר בנפרד ונשמר בכבוד למטרה זו בלבד. יש רמז, להפרדה ברורה בין הדוג´ו לבין חיי היום יום מסביב, (אם תרצה בין קודש לחול) למראת שכל משתלמד בדוג´ו השימוש שלו בחיי יום יום. אבל הדוג´ו, שה המקום בו לומדים את הדרך, מקום בו הסנסאי נמצא, האיש שאתה לומד ממנו. כל הסובב את האימון, ההתנהגות המקובלת סביב האימון והדוג´ו, הנו דגם של החברה והתרבות היפנית בקטן - עם כל מאפיניו. הזווית החינוכית - הסדר, הקפדנות על הסדר, דרך ארץ, הם הבסיס לכל הגישה היפנית - הכל למעשה קאטה (FORM ). אתה מחונך לסדר, לקפדנות בבצוע, ולכל הפרטים. זהו על קצה המזלג מה שלימד אותי מורי מכובדי.

בכלל לא על קצה המזלג -- יפה ענית !

כל הכבוד על הסבלנות להסביר בפירוט כה רב. כיף לראות שישנם עוד המבינים ומאמינים בחשיבותם של הדברים. מןרה אמיתי אינו מלמד רק את הטכניקות ואת התנועות אלא עולם ומלואו. בברכה שינמן

החתול.

New member
הכבוד אינו מגיע לי ../images/Emo54.gif

הכבוד מגיע למורה שלי (קאנצ´ו רוני קלוגר) לא לי, אני בוש ונכלם על שאיני מתאמן עוד, וכנראה אני מאכזב אותו, אבל בליבי אני תמיד שם בדוג´ו איתו... הוא בטח היה אומר " סיבות מקלות במשפט"

למעלה