כמה עולות לנו האמונות התפלות של חלק מהאזרחים?

BravoMan

Active member
כמה עולות לנו האמונות התפלות של חלק מהאזרחים?

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3677519,00.html

כפי שטענתי כאן לא פעם, הדת הומצאה למטרת שליטה באזרחים ועשיית רווח על הגב של המאמינים.

דו"ח שהזמין משרד האוצר ונשמר בסתר עד כה, מגלה שהפסוק הקטן "לא תאכל גדי בחלב אמו" הפך בישראל של 2015 לרווח של 1.2 מיליארד שקל לכיסם של אנשים מסוימים, רווח שיוצא מכיסים של כולנו, גם כאלה שלא ממש מעניין אותם איך שחטו את העוף המסכן...

dojee

New member
כתבה תת רמה שלא יודעים איפוא מחירי המזון הזולים בארץ

dojee

New member
יש אנשים שלא רוצים בשר מעורבב עם סוס שמת ממחלה

דמגוגיה זולה.

משגיח כשרות לא יודע ולא יכול לדעת מה המצב הבריאותי של החיה הנשחטת.
זה התפקיד של השירות הווטרינרי, לא של הרבנות.
&nbsp

BravoMan

Active member
אני תוהה - האם אתה מסוגל להגיב ביותר משורה אחת?

אני יודע שזה יחייב אותך להביא ראיות או סימוכין לשטויות שאתה תמיד כותב פה, אבל נסה פעם לשם שינוי, אולי מישהו אשכרה ייתן לך יחס ראוי...

BravoMan

Active member
אם היית חי היום, ולא בימי הביניים

היית יודע שבשר סוס בריא יותר מבשר פרה.
הוא מכיל יותר ברזל וויטמינים. (נתונים אמתיים, לך תבדוק).

BravoMan

Active member
טוב לדעת!

דווקא הבנתי שזה לא הבשר הכי בריא, אבל הוא כ"כ טעים שלא אכפת לי.

Hameln

New member

Hameln

New member
סוס בריא שנשחט זה בסדר?

מי שבאמת חשוב לו מתאמץ ללמוד קצת איך אמורים להראות הנתחים. אני משער שכשרות אינה יכולה לעזור בכל מקרה כזה, כי גם בכשרות יכולות להיות רמאויות.

shaharBeatles

New member
אז שיהיו צמחונים

אני מאוד נהנה מבשר סוס מעורבב כשאני בחו"ל, הרבה יותר טעים.

Eli 281

New member
וכמה עולה לשמר אתרי מורשת?

יש לא מעט בעיות בתחום הכשרות, אבל הרוב מצביע ברגליים ולהוכחה שאף רשת מזון מוזלת לא בחרה ללכת בקו של העדר כשרות כבסיס להוזלה. אגב טיב טעם הלא כשרה היא כלל לא זולה!

BravoMan

Active member
שאלה מצויינת!

חבל שלא בדקת בגוגל לפני ששאלת אותה, אולי לא היית יוצא דמגוג בגרוש!
&nbsp
אעשה זאת במקומך:
http://mof.gov.il/BudgetSite/statebudget/BUDGET2015/Documents/MainBudgetFull_2015.pdf
&nbsp
הפלא ופלא - חיפוש של דקה אחת בגוגל מגלה, שלפי התקציב 2015, משרד התרבות והספורט כולו (ששימור אתרים הוא רק אחד מתחומי אחריותו) חולק עם משרד המדע והחלל כמעת את אותו הסכום - 1.2 מיליארד ש"ח.
&nbsp
תקציב של שני משרדים משמעותיים שעוסקים בכ"כ הרבה דברים חשובים לציבור כולו, וכל אחד מקבל פחות מהבזבוז על הכשרות!
&nbsp
לגבי הרשתות:
האם שקלת שהשגת מזון לא כשר ברמת רשת מרכולים בישראל פשוט אינה משתלמת אם בכלל אפשרית, לא בגלל בחירת צרכנים, אלא בגלל שמונופול הכשרות שולט על כלל המשחטות?
&nbsp
בהתחשב בכוח הפוליטי של מפלגות חרדיות כמו ש"ס, שהרבה יותר גדול מהיחס באוכלוסיה שמצביעיהן מייצגים, ובהתחשב בכך שבחסות ססטוס קוו הורס הדמוקרטיה עברו כאן חוקים מגוחכים כמו חוק החמץ וחוק החזיר, מה הפלא שלא ניתן לחמוק מסחטנות הדתית.
&nbsp
אולי כדאי שתפסיק להגן על הדת בדמגוגיה אם אין לך מספרים לגבות אותה?
אתה עוד חייב לנו הוכחות מהשרשור הקודם!

Hameln

New member
לגבי טיב טעם

אולי זה בגלל שחלק מהמוצרים ברשת הזאת הם מוצרים שבאים עם כשרות מהיצרן ולכן הכשרות נכללת במחיר לצרכן גם ברשת הזאת. אמנם הרשת הזאת מוכרת גם מוצרים שאינם כשרים אבל לא רק.

Eli 281

New member
זה לא נכון - בשר לא מוכשר תוכל למצוא במגוון אטליזים קטנים

ומוצרים ארוזים ניתן להזמין מהיצרנים. אוסם ועלית יודעות היטב להוציא מוצרים ללא הכשר לציבור הערבי.

BravoMan

Active member
איך מה שרשמת קשור למה ש-Hameln כתב?

אטליזים קטנים מטבעם לעולם אינם מזמינים מאותם ספקים שאיתם עבדות הרשתות הגדולות.
&nbsp
אלא פשוט לא אותם סדרי גודל של מסחר, ומי שמספק לאחד לא יתעסק עם השני.
&nbsp
באשר לאוסם ועלית, האם עבדת באחת החברות האלה?
זה שאתה יכול למצוא באיזו חנות בכפר מסוים מוצר של החברה באריזה עם כיתוב ערבי וללא חותמת כשרות, לא אומר שהחברה מחזיקה פס ייצור מיוחד ונפרד שאינו עובר הכשר.
&nbsp
זה רק אומר שהם מדפיסים אריזה שונה.
אם היית לך הבנה בסיסית בכלכלה וייצור תעשייתי, היית מבין שלהחזיק קו נפרד, במיוחד לנוכח הגחמות של בודקי הכשרות, זה לחלוטין לא כלכלי ולא ישים, בעוד שהדפסת אריזה טיפה שונה עבור אותו מוצר שעבר את כל התהליך הרגיל הוא דבר שבשגרה בכל התעשיות הגדולות.

למעלה