כמה עולה 10 מטר

brgil11

New member
כמה עולה 10 מטר

האם ניתן לומר שעוד 10 מטר בניה יעלו בערך 50000 ש"ח? זה לפי החישוב שלי. כלומר, אני בונה בית ב-120 מטר, וכל 10 מטר בניה שאוסיף יעלו לי 50,000 ש"ח. 150 מטר יהיו תוספת של בערך 30,000 ש"ח לבית.אני מדבר על סטנדרט בינוני מינוס. זו נשמעת הערכה מדויקת פחות או יותר?

בינא

Member
כמה עולה 10 מ' זה כמו לשאול כמה עולה 1 מ'...

הבעיה היא שתלוי מה אתה מכניס ב-10 מטר האלה... אם אתה רק מגדיל את הסלון ע"י הוספת 2 מטר אורך קירות הצד, כלומר, מאריך אותו כלפי חוץ ו"דוחף" את הקיר עם הויטרינה החוצה, שטח הרצוף בסלון גדל על-חשבון שטח הריצוף של משטח הסלון ושטח הגג גדל, זה לא יעלה 5,000 ש"ח/מ"ר, אלא הרבה פחות. אבל...אם 10 המטרים האלה נועדו להוסיף מדרגת לקומה א' + חדר שירותים עם מקלחת, זה יעלה יותר מכפול.. חשוב גם לדעת מתי מבוצעת התוספת...? במהלך התכנון, על הנייר, או במהלך הבניה כשהקבלן רק מחכה לשינויים ותוספות כאלה...וזה לא הגדרת בשאלתך. עקרונית, הערכה מדויקת אינך יכול לקבל מבלי לתת מידע נרחב הכולל גם את רמות הגימורים, כמה חלונות יתווספו וכיו"ב פרטים וגם אז מספר התשובות יהיה פי 3 ממספר העונים.

brgil11

New member
אני בשלב תכנון התקציב, לא בניתי כלום עדיין

אני מנסה לחשב כמה מטר אני יכול לבנות וכמה זה יעלה לי. אני רוצה לחשב אם שווה לי לחסוך 20-30 מטר מהבית או לא. לכן הייתי רוצה לדעת כמה אני חוסך אם אבנה בית של 120 מטר לעומת בית של 150 מטר. בערך 150,000 ש"ח נכון? סטנדרט בינוני מינוס.

binbal3011

New member
מה אתה מנסה להוריד?

מה שניסו לומר לך זה תלוי מה נכנס בגודל שאתה מנסה להוריד, לדוגמא מרתך לא עולה כמו קומה על הקרקע ו 30 מטר במרתף שונים מ 30 מטר בקומת הקרקע. באופן גס מאוד, 5000 ש"ח למ"ר זה חישוב סביר. השאלה שלך לא ברורה כי 30 מטר נוספים הם לא רק "ליופי" אלא שטח פונקציונאלי מהבית שבלעדיו תצטרך תכנון אחר. לכן לך מכיוון אחר: תניח שיש לך 120 מ"ר ובצע תכנון לפי זה, כמובן תלוי כמה נפשות יש, גילאים, מה אתה רוצה וכו'...

brgil11

New member
מתלבט בין קומה אחת

של 120 מטר ובין בית של 2 קומות של 150 מטר. שלושה ילדים, ארבע חדרי שינה. מה יהיה ההפרש במחיר?

בינא

Member
120 מ"ר או 150 מ"ר ב-2 קומות...?

אם תתכנן מבנה של 105 מ"ר קומת קרקע...עם גג דו-שיפועי שמאפשר שטח של 45 מ"ר בתוך חלל הגג, תוכל להגיע לתקציב בניה של מבנה חד קומתי של 120 מ"ר עם גג 4 שיפועים... מסגרת התקציב היא הקובעת את יכולת ההוצאה ולא מספר המטרים. מי שמוכן להתפשר ומי שלא חשוב לו שהבית יראה הכי טרנדי, יכול לחסוך המון כסף. מי שמבין שניתן לבנות בניה מתועשת בפחות כסף וגם להנות ממנה יותר, יוכל לבנות יותר מטרים. בעוד 3 חודשים כל מחיר שיזרקו לך היום בפורום יראה יקר מאוד. עצתי המקצועית פשוטה - תכנן את מה שאתה צריך, כי התכנון עולה חלק מזערי מההוצאה על המבנה. תכנון חכם הוא תכנון המאפשר לבנות מבנה לא סופי בגודלו על משטח סופי בגודלו, לכן תכנן את מה שאתה צריך, כולל השטח בחלל הגג ואש, לאחר גמר התכנון, ממש לפני קבלת ההיתר לבניה, בקש הצעות מחיר אמיתיות. אפשרות 1) ההצעות טובות - בונים הכל. אפשרות 2) ההצעות יקרות מידי - בונים רק חלק. 3 ילדים לא מחייבים 3 חדרי שינה, כמובן בכפוף לגילם ומינם. ילדים צעירים אוהבים לישון ביחד כי כך הם מרגישים ביטחון. ממ"ד חייבים לבנות והוא יכול לשמש חדר שינה טוב גם ל-2 ילדים צעירים, אם בונים אותו בגודל הנכון. מספר חדרי השירותים יכול לשנות את המחיר. אל תבנה מרתף כי זה בזבוז כסף כשאין / חסר / אין מספיק. רוצה עוד עצות או התיעצות מקצועית? תכתוב לדוא"ל של החתום מטה.

happy

New member
אני הוספתי חדר של 12 מטר ב 20K

היתי צריכה רק להוסיף 2 קירות חיצונים, 2 חלונות ועשיתי תקרת גבס עם גג רעפים למעלה. על לי 20K שח. אה ודלת לחדר. הכל קשור מה בדיוק בונים.

למעלה