כמה עולה תואר?

eitan007

New member
ד"א שאלה על פרח.

אם יש לך אוטו משלך, האם משלמים לך על נסיעות ? ואיך מתבצע החישוב ??

arifell

New member
בקושי יש לי כסף לשלם על המעונות,

ואתה שואל אותי על
בעיקרון החישוב שלהם הוא שהם מוכנים לשלם עד מחצית הסכום של חופשי-חודשי אתה יכול פשוט לגלות כמה עולה נסיעה באוטובוס, או לברר כמה גז אתה שורף (בשקלים, לא בליטרים) בכל כיוון, וכתוב את זה בדיווח שעות (על הטופס של דיווח הפגישות רשום- הוצאות נסיעה- לכל פגישה), הם לא מבקשים קבלות....

La Bamba

New member
אני יכול לנחש ש...

על סמך נסיון בעבודה זמנית בה עבדתי בשבועיים שעברו, החזר הנסיעות היה לפי מחיר הנסיעה באוטובוס. למרות שנסעתי ברכב פרטי קיבלתי החזר לפי אוטובוסים (גם נוח יותר,כי הרצליה-גבעת סביון 2 אוטובוסים, וגם יצא קצת זול יותר). מחברים הבנתי שכך נהוג גם בעבודות אחרות, לכן אני חושב שגם בפרח יחשבו את הנסיעות בצורה הזו ולא יתחילו להתחשבן איתך על הדלק (למה שישקיעו כל-כך הרבה זמן בשבילך?). מה עוד שלא לכל הסטודנטים יש להם מכונית. בכל מקרה, כדי להיות בטוח אתה יכול ליצור איתם קשר בטלפון ולשאול...

arifell

New member
הם נותנים החזרי נסיעות עד כמות של

מחצית עלותו של חופשי חודשי- עירוני וזה בדוק!

פלטרון

New member
$$$ קאצ´ינג $$$

אני וחבר טוב ישבנו פעם אחת ולתמיד וחישבנו עד הסוף , הכל כולל הכל , כמה עולה שנת לימודים מלאה . אני אנסה להעלות חלק מהסעיפים ולשחזר מה שאמרנו : 2 סמסטרים . כל סמסטר כ-5,000 שקלים . כל סמסטר כ-100 ימי לימוד ( 14 שבועות... 5 ימי לימוד בשבוע ... תוסיפו בחינות וכאלו ) . לאכול צריך ... 20 ש"ח ליום . 4,000 ש"ח לשנה . לנסוע צריך ... חופשי-חודשי .. צריך 9 כאלו בשנה כפול 250 ש"ח ... נניח 2,500 ש"ח לשנה . תוסיפו צילומים , חוברות , ותרופות הרגעה (
) , תקבלו משהו באיזור של 18,000 ש"ח לשנת לימודים . נניח ואתם גרים רחוק ( למשל גר בת"א , לומד בטכניון ) - אז תוסיפו שכר דירה : נניח 700 ש"ח (150$) לחודש ( 2-3 שותפים ) וזה בערך עוד 6,000 ש"ח לשנה. אבל , כל קנה מידה אחר שאני שמעתי אומר שתואר = 100,000-125,000 ש"ח . 4 שנים ... אנחנו קבלנו 96,000 ש"ח , ואם אתם חיפאים או קרייתים אז זה עולה עוד פחות . ולשאלת השאלות - בכמה $ התואר זול יותר כשלומדים בעתודה ... תשובה : 40,000 ש"ח ( לא היה סמל של ש"ח ) . אגב - כאשר התואר מתפרש על 4 שנים ( רשמית ) , אז כל סמסטר נוסף מעבר ל-4 שנים מחירו 5000/18 ש"ח עבור כל נקודה עד ל-18 , ומעבר לנקודה ה-18 ... חינם ( שכר לימוד מקסימלי הוא 5,000 ש"ח ) . זאת בניגוד לכל סמסטר ב-4 השנים הראשונות , אז שכר לימוד ל28 נקודות , ושכר לימוד לנקודת ספורט בודדת הוא ... 5000 ש"ח . הערות : 1. הכל נכתב בהנחה ואתם לומדים בטכניון 2. שכר לימוד חושב כ-5000 ש"ח , כי לא היה לי כוח להתעסק עם מאות

eitan007

New member
ומה אם להביא אוכל מהבית ???

יחסוך לך די הרבה כסף...
במחשבה שנייה, אפשר לכתוב את הכותרת גם "ומה עם להביא אוכל מהבית", כש-"להביא אוכל מהבית" משמש מעין מושא, כמו ו"מה עם האיש ששבר אתמול את הרגל ?" נכון נחמד ?

יוסי99

New member
אתה צודק וטועה ../images/Emo32.gif

לא רק שאפשר לכתוב את זה בדרך השנייה, למיטב ידיעתי זו הדרך היחידה (הכותרת ה"אמיתית" שגויה). אבל יכול מאד להיות שאני טועה.. להלן הסבר (ואם אני טועה, מותר לי, עברית לא שפת-האם שלי): מה אם זה התחלה מצויינת למשפט, אבל החיבור אם + להביא נשמע לי צורם לאללה. לצורך העניין, אתרגם לאנגלית כדי שתבין למה זה אל נשמע לי: and what if to bring\bringing ז"א, מילת שאלה לפני צורת המקור של הפועל, זה נראה לי נוגד איזשהו כלל לא ידוע. לעומת זאת הצירוף "מה עם" נשמע לי דווקא מתאים כיוון שאני קורא אותו כך "מה עם (האופציה) להביא..." ולא בכדי, את "עם" אפשר להחליף ב "לגבי" "ומה לגבי (האופציה) להביא.." או באנגלית what about bringing..

פלטרון

New member
להפך . זה יעלה יותר כסף .

תראה , ארוחה מלאה ( אני אומר לך , הבן-אדם הכי רעב בעולם לא יסיים אותה ויבקש תוספת ... היא ממש ממש ממש ענקית !! ולטכניונים שביננו - דה-ז´ור ) עולה כ-15 ש"ח . כולל מיץ זה 20 ש"ח . אבל , הנחתי שארוחת בוקר עליך ( סנדוויצ´ים ) . נראה לך שלהביא סנדוויצ´ים לארוחת צהריים זה מצב. מה תביא , חצי ככר-לחם פרוס ומרוח ? רק אם אתה רוצה לרזות ולאמלל את עצמך ברעב . אחרת , ותר . מצד שני , אם עסקינן ב"לאמלל את עצמך" , דה-ז´ור ( מסעדה בטכניון , למי שלא הבין ) זה אחלה מקום בשביל זה . אז למה יעלה יותר כסף ... בוא נראה ... 3 מילים : שירותי בריאות נלווים מצד שני , האוכל בדה-ז´ור הוא אחלה הכנה לצבא ולמאכלי ה"גורמה" שלהם

arifell

New member
אני ישבתי וחשבתי על הכמות הזאת

של בין 100 ל150 ש"ח לשבוע על אוכל, והחלטתי לצמצם: אנשים, תלמדו לבשל! אני מזמין פיצה (לה-פאצינה) או המבורגר (בורגר האוס) פעם בשבוע שבועיים, נניח שאני קונה בורקס או קוראסון כל יום, עד שאני מגיע לחדר, ושם מכין לעצמי שניצל (מפרוסות חזה עוף), או כנפים (שני אלה הם הבשרים הכי זולים, שנוח להכניס לטוסטר או למחבת) ואני לא משקיע יותר מ80 ש"ח על אוכל (בשבוע יקר)

greenguy2002

New member
20 ש"ח ביום לאוכל...?!?!?!!?

לי הולך בערך פי 2. פלטרון מה נסגר איתך??? אתה לא אוכל אורחת ערב??? אין מצב שמישהו ישרוד מ-20 ש"ח ליום אלא אם כן הוא מבשל...

Hawk17

New member
צודק

הלחמניה והשוקו של הבוקר לא עולים כסף? הסנדוויץ שאתה חוטף באמצע היום(ארוחת 10,למי שלא מבין...) לא עולה כסף? וגם בערב עולה.... זה יוצא איזה 30-40 ככה ליום.

אני אוכל חול, קש וחצץ

בתקציב של 3.05 שקלים לשנה. ותראו איך יצאתי בסדר.
סתם. קשה לי לאמוד את מידת הדיוק שבחישובים של פלטרון ויוסי... הרי ככלות הכל, "עלות התואר" היא מושג מאוד נזיל ואינדיבידואלי - אתה יכול להיות סטודנט מפונק, ששוכר איזה פנטהאוס ואוכל כל יום סושי ב"סאקורה" (אני מגזים, אבל אתם מכירים את הטיפוס הזה, שמוציא את כל כספו על ספרים וצילומים, על ארוחות מדושנות בקפיטריות הפקולטה וכמובן - על אביזרי מין שונים). באותה מידה אפשר לנקוט בגישה הסגפנית ולחיות כסטודנט אביון ותפרן, אך מאושר (?). באופן כללי, מה שאני מנסה לומר הוא שעלות התואר תלויה בעשרות משתנים, בינהם מידת ההשקעה של הסטודנט, מידת מפונקותו (יש מילה כזו?) כאדם, גודל הקיבה שלו וגרגרנותו, מידת התערותו בחיי הקמפוס ועוד כהנה וכהנה עניינים. בקיצור - אי אפשר לקבוע "עלות תואר" מינימלית או מקסימלית, וכל ניסיון לעשות זאת אינו רלבנטי, לדעתי. אם אתם חושבים שאני טועה, בבקשה הסבירו מדוע.

פלטרון

New member
אתה טועה , ולכל השאר תשובות גם לכם

בחישוב שחברי ואני ערכנו כללנו ארוחת צהריים בלבד , מפני שהנחנו שארוחות בוקר וערב תאכלו בבית ... שימו לב שכל החישוב היה מיועד מלכתחילה עבור מי שגר באיזור חיפה והקריות. ( למהדרין , המשיכו לקרוא עוד פילפול או שניים בנושא ... ניתן לטעון כי שכחנו לחשב את עלותה של ארוחת הבוקר והערב . העובדה שזה הום-מייד לא אומרת שאין לזה עלות . נכון , אך בחישוב כללתי רק עלויות הקשורות ישירות למוסד האקדמי . באותה מידה ניתן לומר גם ש-4 שנים של לימודים הם כהפסד של 4 שנות עבודה , ועל-כן יש להוסיפם . הקיצור , אפשר להתפרע בתשובה לשאלה "מה להוסיף לחישוב ? " , אך אנו החלטנו לכלול אך ורק הוצאות , ולהתעלם מעלויות נלוות כמו הפסד של 4 שניות עבודה בשוק . אפילו בשכר מינימום , מדובר בסכום גרנדיוזי ) על-כן , התשובה היא שבחישוב הנ"ל נכללים הוצאות , ולא עלות מחייה של סטודנט . וזה גם עונה לשאלתו של ג´ון - אתה בהחלט צודק שניתן להתפרע בחישוב . אך כפי ששמת לב , לא חישבנו עבור אורח חיים מינימליסטי , ולא אחד מנקר עיניים - אלא סתם סטודנט ממוצע . זה החישוב הבסיסי , מכאן אתה וכל אחד אחר יכולים להוסיף ולגרוע ולהגיע לרצוי לכם .

0sveta0

New member
נראה לי הגזמת עם החישוב

"ש-4 שנים של לימודים הם כהפסד של 4 שנות עבודה"? זאת הגזמה ממש הגזמה אתה מזכיר לי את ההוא ברונזה מכינורו של רוטשליד שהוסיף את ארון הקבורה של מארפה אישתו לרשימת הפסדים הכל רווח והפסדהכל כסףתאווהבצע רואים רק את הולרים באישוני עיניך

פלטרון

New member
זו בדיוק הנקודה שניסיתי לטעון

שאני לא רואה את הכל כרווח או הפסד . ואני לא נוטה להוסיף את השקעת הזמן כהוצאה או עלות . אם כי , חייבים להודות כי במקרה הנ"ל יש אמת באימרה זמן=כסף . ההבדל בין מי שסיים תואר בגיל 25 ( לא עתודאי כמובן ) לבין אחד שעבד בזמן שההוא למד , מתבטא ב-4 שנות עבודה . אם רוצים להיות הוגנים בחישוב עלות של תואר , חייבים לציין את אחד מן החשובים שבמרכיבים : 4 שנים ( אני לא בקיא במונחים כלכליים , אך אני מאמין שיש מונח שמתאר "הפסד" מן הסוג הנ"ל ) .

0sveta0

New member
מפונקותו=פינוקו?

יש עוד קריטריון שלא הכנסתם למשתנים לפי ידיעתי, בפקולטת אדריכלות נכנסת גם העלות של החומרים לדגמים, ציורים, ציולמים, צבעים עץ וכו´ שרק זה יעלה לדעתי חצי שכר לימוד

פלטרון

New member
תקראו למטה

הרעיון הכללי - 20 ש"ח זה לארוחת צהריים . כל השאר נאכל בבית ( עם אמא ואבא , בשולחן אחד ) . אני חישבתי הוצאות , ולא ממש עלות . נו ... תקראו למטה תבינו

למעלה