כמה עולה תואר?

uv1234

New member
אוקיי, אז ככה:

קודם כל, אם אתה מבין כל-כך טוב בעניין, סימן שהגיע הזמן לכרטיס אישי. דבר שני, מאיפה המידע? אתה יכול להפנות אותי למקור?

eitan007

New member
אני לא יודע אם אני עוזר לך, אבל...

חבר שלי שהוא מועמד לפסגות אמר לי שהתואר עולה בסביבות ה-15 לשנה.

greenguy2002

New member
למה צריך מקור...זה יודע...

בטכניון סטודנטים לתואר כפול משלמים שכר לימוד זהה לאלה שלומדים לתואר אחד.

uv1234

New member
כמה עולה תואר?

שלום לכם ידידיי... והיום על הפרק: שכר לימוד! נתחיל בשאלה הפרטנית: אולי מישהו, במקרה לגמרי, יודע כמה עולים תואר בהנדסת-חשמל, תואר בפיסיקה, ותואר כפול בשניהם, כולם ביחד וכל אחד לחוד? אני אישית מתכוון לת"א ולטכניון. מידע שיש על כל אחד מאלו יתקבל בברכה. ועכשיו, בכלליות: איך יודעים כמה עולה תואר? מה משפיע על גודלו של שכר-הלימוד? האם אלו מספר הנ"זים? משהו אחר? אפשר לחשב אותו? אולי למישהו יש הפניה למקום שבו מפורט העניין? בתודה מראש לכל העונים, יובל

the new L

New member
עד כמה שאני זוכר

יש עקרונית שכר לימוד קבוע, ואך ורק אם אתה לומד מעל מכסה מסויימת אז אתה צריך לשלם יותר. אבל בסך הכל המענק מהצבא די מכסה לך הכל.

שכ"ל

אמא עובדת באוניברסיטה = אני כמעט פטור לגמרי מתשלום שכ"ל = המענק של הצבא הולך אלי לכיס = Oh Joy!

וואלה?! איזה כיף לך...

זה מכסה לפחות עשירית מהתשלומים שתצטרך לשלם למנתח הפלסטי... ניתול של מממ...כל חלקי הגוף עולה הרבה כסף אני מניח... וואי וואי וואי...כל זה נאמר בהתעלמות מכל הכסף שתאלץ להוציא על פסיכיאטר בעל שיעור קומה...החארות האלו יקרים בימינו! אבל אולי יש לזה פתרון...לפחות חלקי... בקשר לפרצוף הזוועתי שלך-תמיד אפשר לשים מסכה...ואפילו היקרה שבינהן לא תגיע קרוב למחיר של ניתוח פלסטי כולל בפרצוף כמו שלך!(אחרי הכל- להפוך תחת לפנים נורמאליות זה לא קל). בקשר לפסיכיאטר...מממ...גם אותו אתה יכול לחסוך...הרי בינינו, לבן אדם מסכן,חסר חיים,מכוער עם תסביכי נחיתות כמו שלך הוא גם ככה לא יועיל...אז למה לבזבז לחינם?! אתה רואה? בסוף כמעט כל ה-10,000 הולכים לכיס שלך...באמת כיף גדול. פייד!

eitan007

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אני חייב לציין שזוהי הייתה אולי ההודעה הכי מצחיקה שקראתי אי פעם בפורום הזה. פייד, קבל ח"ח.

ramil

New member
לא כזה מצחיק...

וברצינות - אמנם המענק הולך לכיס שלך, אבל ההטבה הזו של אמא שלך נחשבת שכר שהיא מקבלת, ולכן משלמת עליו מס הכנסה של 50%. יוצא שקיבלת בעצם "מתנה" של 5,000 ש"ח בלבד. פייד, האם לדעתך זה יספיק גם לניתוח וגם לפסיכיאטר?

אותי זה דווקא לא הצחיק...

כנראה שזה הומור מתוחכם מדי בשבילי... בכל מקרה...עכשיו אל תתלונן אם ישו (מה לעזאזל השם האמיתי שלך נצרתי שכמוך?) יתקוף חזרה... הפעם אתה התחלת...

uv1234

New member
תגיד לאמא...

שהיא שכחה לעבור על הרצפה באודיטוריום 2...

יוסי99

New member
נכון להיום שכ"ל הרשמי

9300 שקלים טובין ותקילין, אבל תמיד יש מקום לתוספות.. כמו כן זה כמובן תלוי בכיבוד הסכמים ע"י ממשלת ישראל - ע" רוטב וינוגרד, אהה.. ועדת- מה שאומר שיש סיכוי שתהיה תוספת של כאלפייה. תואר כפול, כשמו כן הוא. שכ"ל, 18000 ש"ח בקירוב, אם לא יותר. שזה הרבה כסף. וזה לא ממש עוזר אפילו אם זה מקצוע דו חוגי עלוב שכל התואר בו הוא 60 שעות (מישהו שאני מכיר הוסיף השנה חשבונאות).

אבשי ג

New member
רציתי רק להוסיף שבעקבות...

איזה ועדה שהיתה הוחלט ששכר הלימוד ירג בהדרגה בשנים הקרובות.

יוסי99

New member
אבישי, כאמור

רוטב וינוגרד = ועדת וינוגרד. ההורדה ההדרגתית מתקיימת, אך כיוון שממשלת ישראל לא כ"כ ששה לקיים הסכמים היא תלויה כל שנה בחסדי ממשלת ישראל, ואם הממשלה לא מעבירה כסף לאוניברסיטאות הסטודנטים ישלמו בסופו של דבר את ההפרש, בדיעבד.

arifell

New member
אבל שכ"ל, זה רק חלק מהתשלומים

יש שכר דירה לדירה או למעונות יש נסיעות יש כלכלה (אוכל-שתייה-מסיבות-סרטים) זה הרבה כסף להיות סטודנט, חלק מאיתנו באמת צריכים את ה10000 מהצבא, ולהורים שלהם אין כסף לשלשל לכיס כשלהם נגמר חלקינו צריכים אפילו, רחמנה ליצלן, לעבוד! לעשות פר"ח (לא מומלץ, ניסיתי)!

arifell

New member
פר"ח באופן כללי זה לא רע, אבל...

1. בתחילת השנה זיווגו אותי עם ילד בכיתה ה´ שלא הגיעו לרב הפגישות (והן היו אמורות להתקיים אצלו בבית...) כשפגישה מתבטלת, אפילו אם זה ביוזמת הילד, החונך חייב להשלים את השעות, אחרת הוא מאבד חלק מהמילגה שלו, בסופו של דבר החליפו לי ילד, אבל אין הרבה מה שאפשר לעשות עם ילד בתקופה של סמסטר אחד (כמות הזמן שהייתה לי) 2. אחת הסיבות לעשות פר"ח (בטכניון) הוא שזוהי אחת מהדרכים המעטות ביותר שאפשר לקבל מלגת דיקן, לאור המצב מלגות הדיקן הם בגובה נמוך עד כדי גיחוך (אני קיבלתי 1000 ש"ח בערך, וזה נחשב כמות גבוהה יחסית, בעוד שרק בשנה לפני זה, אח שלי, בעל אותו מצב כלכלי מבחינת ההורים, ובעל מצב כלכלי יותר טוב משלי (כי הוא עובד...) קיבל 8000 ש"ח בערך, הבדל לא קטן, אז מלגת דיקן נהיית הרבה פחות משמעותית, עדיף כבר ללמד 4 שעות שיעורים פרטיים במחירים זולים יחסית (75 ש"ח לשעה) בשבוע, וכבר מרוויחים יותר כסף, על אותה כמות עבודה, ואותו סוג עבודה... 3. מבחינת הסיפוק החברתי, מה שסיפרתי עליו בחלק 1. די הרס לי את הסיפוק שבלעזור לילד שמתקשה, כשאין הכרת תודה...

למעלה