כמה עולה בערך ג'אקו

רואי

New member
זה תלוי

פראי אפשר להשיג ב1500 שקל לכל היותר מאולף ןמדבר אפשר למצוא ב2500 שקל מינימום וזה יכול להגיע עד 4000 שקל תלוי במספר המילם שהוא אומר...

../images/Emo5.gif לא קשור בכלל במספר המילים

מחיר הג'אקו, או כל תוכי אחר נקבע בד"כ ע"פ בית הגידול ממנו הוא הגיע. רמות ההחתמה כמעט זהות, רק שיש שוני בין כל בית גידול. לדוגמא, ג'אקו מוחתם ביגור עולה בסביבות ה 3500-3800 , בעוד שבחוות הכנף אותו תוכי מאותו הסוג מאותו מחזור הטלה יכול לעלות 4500 מהסיבה שבחוות הכנף תהליך ההחתמה מתבצע מיום הבקיעה. ג'אקו שעולה 2500 אמור להדליק נורה אדומה.

רואי

New member
לא דיברתי כלל על תוכי האכלת יד

שבא מבית גידול ובאמת ג'אקו מבית גידול עולה בסביבות ה 4 אלף שקל רק שזה יקר וניתן להשיג במחיק זול יותר ממגדלים פרטיים

רואי

New member
האם אתה רוצה לומר לי ש..

מגדל כמו יגור מוכר ג'אקו גוזל באותו מחיר כמו מגדל פרטי בביתו? לא נראה לי...

קצת סדר...

בגדול שוק המכירות בארץ מתחלק ל 2. (מאוד בכלליות) בתי גידול שהם בעצם מגדלים, שבחלק מהמקרים הן אותן חוות תוכים. (יגור, חוות הכנף, חוות ישרש, ציפורי ועוד...) והחנויות. דן שביט, מגדל בעל שם הוא בעצם הבעלים של חוות יגור. דני מכפר נטר מגדל בשיטה אחרת הוא הבעלים של חוות הכנף ומכאן שאותן חוות, שהן בתי גידול, הן בעצם מקומם הטבעי של המגדלים. מנגד נמצאות החנויות, ההיא בדיזינגוף, קקאדו בצומת בילו, הג'ונגל של אלי ועוד... המחירים בשוק לא נקבעים ע"י המגדלים, אלא ע"פ כמות הגוזלים המוחתמים באותו מחזור הטלה, לדוגמא: ג'אקו במחזור ההטלה של פברואר עלה כמעט 4000 בגלל חוסר הצלחה של המגדלים ואילו במחזור ההטלה השני המחיר ירד ל 3500 בממוצע בגלל מחזור מוצלח יותר. ככה שהמחיר בין המגדלים נקבע ע"פ קריטריון ההצלחה. בחנויות הסיפור שונה, החנות קונה מהמגדל ומוכרת את התוכי בתוספת מחיר, מה שנקרא בעברית פערי תיווך. זהו, זאת כל התורה. בקשר לתשובה שלך - לא התכוונתי כלל לג'אקו האכלת יד... בוא נחשוב יחד מה יקרה אם תגדל בבית ג'אקו פראי (למרות שלא נראה לי שמישהו יבקש המלצה לכזה דבר) באחד הימים יפול כלי האוכל, או המים, או שסתם תרצה לנקות את הכלוב... תכניס את היד פנימה לכלוב... בעצם, עזוב, בוא לא נחשוב...

רואי

New member
אכן, חילקת בגדול מאוד

כי יש גם מגדלים פרטיים בבתים שמוכרים זול יותר מבתי גידול (ותאמין לי- התוכי שלהם זה אותו תוכי כמו של זה מיגור..התוכי מיגור לא יותר טוב) אתה לא מסכים איתי בנקודה זאת?

למעלה