כמה סיבות לצום

כמה סיבות לצום

מתאים לי לדיאטה הילדים שלי במסגרת דתית ופחד?
הרגל? חינוך? יותר ויותר אני שומעת אנשים בני גילי שאינם צמים. לא רק שלא צמים פשוט לא ממש זוכרים מתי בפעם האחרונה שמרו כיפור. נשבעת לפעמים גם לי בא ללכת לים עם כולם לאכול לישון לדבר לצחוק.אבל.. לא יכולה לא מסוגלת ולפעמים דוקא מרגישה מיוחד אחרי היום הזה מן סוג של התנקות מכל כיוון אם בראש ואם בקיבה בעצם למה אנשים צמים? ולמה אחרים לא צמים?

סוף סוף השנה לא צמה

וזה גם לא יושב לי על המצפון
עד לפני 3 שנים צמתי בגללו עכשיו כשאדון לעצמי 3 שנים לא צמתי כי לא רציתי השנה רוצה.....בחיי שרוצה אבל לא יכולה
שיהיה צום קל וחתימה טובה לכולם

מרגישה שוב בת 16

קבלתי טלפון מחבר ילדות שחזר לשכונה שהיום נפגשים כולם כמו פעם הנה עוד סיבה לכיפור מזכיר לנו שיש דברים ומנהגים שתבועים בשורשים שלנו מזכיר לנו שגם לילדים שלנו כדאי לפעמים להשאיר משהו לעתיד את אל תצומי גם ככה אין לך כלום שם
גמר חתימה טובה

מה זה אין לי כלום../images/Emo46.gif

את לא יודעת איך הם גדלו לי
וגם קצת בבסיס ההתישבותי
(לפעמים נדמה לי שהיה שווה........)
חתימה טובה גם לך ולכולם

besma

New member
צום - היום?...

דווקא ביום הקדוש הזה בא לי לפתוח מנגל עם צלעות "בקר נמוך" ללגום "רמי מרטן" ולעשן סיגר קובני ארומתי... ככה , מן התרסה שכזו, נגד האל הזה המאמלל אותנו חדשות לבקרים. אז, קופץ להוציא את הבשר מהמקפיא...

besma

New member
סטייק של קדושה

האמת...בקיבינימאט, בדרום...לפחות מבודד, כך שהעשן המיתמר לא יעלה באפם של יראיי השם, רחמנא ליצלן...

לא מזיק

הגוף דווקא בעד לנפש בטח שלא יזיק אז מה רע ? הכל עניין של צורך פנימי מבחינה אנרגטית בתקופה הזו יש תמורות מסויימות בעולם שטוב לנצל אותם לאותם תהליכים שאנחנו עוברים בראש השנה וביום כיפור לכן קבעו דווקא את התקופה הזו לשם כך ובסדר מסויים אבל תמיד אפשר לעשות את זה בצורה עצמאית בשאר הימים גם אם זה יהיה פחות יעיל מבחינה קוסמית

besma

New member
האמנם?

קוסמי, מה קוסמי...ביום הזה- חטפנו את השבר הגדול בתולדות ישראל בעת החדשה. פצע ענק ששותת דם עד היום...עד עצם היום הזה אני זוכר את הצפירה ההיא שקראה את החמסין...את ההמולה ברחוב, את הפחד בעיניים של אימי, כשאבי יצא לגדוד, בחופזה. יום נורא. אכן אחד מהימים הנוראיים. והיכן היה האל, כשניתנה הערכת מודיעין אינפנטילית ונתפסנו עם המכנסיים למטה?..

דרך אגב {לא ממש בדוק}

עד כמה שאני זוכר הערכות מודיעיניות היו אבל היו מי שעשו את החשבון של העלות גיוס של מערך המילואים בזמן כזה לעומת ההסתברות שהיתה וגרמו להערכת מצב שגוייה שהובילה להחלטה שגוייה של הדרג הבכיר

Netta79

New member
זה מה שקורה...../images/Emo13.gif

כשנותנים לאשה לנהל מדינה ...
* בנות ... ברור שזה בצחוק .... לא לכעוס עלי לפני כיפור בבקשה

Netta79

New member
כן... כן...

ואף פעם הן לא אשמות ... הטעו אותי ... זו לא אשמתי ...

האמת?

לא יצא לי לצום בחיים, אף פעם לא ניסיתי. בהתחלה זה היה כי סתם לא רציתי והיום זה כבר בגלל שאני חושבת שאם חטאתי או לא יודעת מה, בטח שיום אחד של צום לא יכפר על העוונות.. הכי מצחיק לראות את עברייני הסביבה הולכים בכיפור עם בגדים ונעליים לבנות, עם כיפות וטליתות מינימום הרבי מליבוביץ', לוחצים ידיים לשאר עברייני הסביבה, סילחה אחי וכאלו ובלב אומרים, חכה חכה יצא הצום

נישה9

New member
יום מיוחד

עם אוירה שונה מכל הימים, יום של התבוננות פנימית עמוקה, הזדמנות לנקות ללא הפרעות חיצוניות, פשוט, להתמרכז מחדש ולהזכר בדברים האמיתיים. לנקות שאריות, להטהר, למלא משאבים אנרגטיים, כמו לעשות ריסט למחשב, לי זה עושה פלאים.

למעלה