כמה משעשע........

כמה משעשע........

היום בגלל הטבח הנוראי אתמול, היו לנו דיונים בכיתה על תגובת ארה"ס שכמובן מיד גלשו לדיון על הסיכסוך הישראלי-פלשתינאי, מיד זה הפך להיות אלון מול כל שאר הכיתה (החדשה שלו), ואפילו גיליתי שיש לי כהניסט בכיתה!!! הוא כל כך מצחיק... בכל מקרה, התפלאתי לגלות שהמורות שלי שמאלניות משהו, המחנכת שלי תומכת מרצ, המורה שלי להיסטוריה נשמעת כמו איזה חד"שניקית (היא גם נראית כמו תמר גוז´נסקי.....הממממ.....) והמורה שלי לאנגלית העירה כמה הערות מגניבות היום ("האצ"ל והלח"י לא היו ארגנוי טרור?"), בכל מקרה, זה נורא כיף מומלץ בכל כיתה. רק הזהרו לא להעיר הערות חריפות מדי, כי אתם עלולים לאבד את קהל היעד שלכם...

*Che MaOrA*

New member
על הכיתה שלי... ובכלל על ביה"ס שלי.

ובכן, בית-הספר שלי מורכב מילדי קיבוצים באזור, ולכן רוב בית-הספר מורכב ממצביעי עבודה שבטוחים שהם שמאלנים... לאחר שהתחילו המהומות הם נכללו תחת ההגדרה של "שמאל מבולבל",, ומהר מאוד הם נגררו אחרי עדר הטמטום ונעמדו מאחורי הטענה הגאונית: "אין פרטנר, ברק הציע כבר הכל". מיעוט מבית-הספר מורכב מתושבי טבריה ומושבות האזור, ששם המנטליות, בלשון עדינה, לא מעמידה את האדם במרכז, בפרט אם הוא ערבי. בתוך הכל נעמד מאור אחד קטן וקיצוני (לא!! אבל יחסית לכיתה אני מאוד...), שלא יודע לדבר עם אנשים ולשכנע אותם - הוא פונה לימנים בכיתתו בטיעונים כמו "סגר גרוע מטרור", והויכוחים לא מובילים לשומדבר. אולי לאחר השינוי שעברתי בפורום, אשנה את הרוח של הדיונים עם ילדי הכיתה... גם אני רוצה מורה תמר גוז´נסקי!!!
מאור.

קטניה

New member
ורק אני עם מלא ערסים מנתניה...

מלאאא ערסים ערסים פה ערסים שם!!! מפחיד!!! אני השמלאני היחיד בכל הביה"ס...!!!!!! לא רוצה נתניה!!!!

עזוב אותך מערסים

אצלי אין ערס אחד וכוווולם (חוץ מאחד או שניים) ימניים או סתם כאלה שלפני 5 שנים דיברו כ"כ יפה על השלום ועכשיו רוצים "להכניס להם".

א.א.אפל

New member
ובכיתה שלי, שהיא גם חדשה...

כבר שראיתי את הכיתה, לפי איך שאני מכיר את האנשים ראיתי שיחסית הכיתה שמלאנית... היום היה לי הזדמנות ראשונה להתדיין על הדעות שלי, שידועות פחות או יותר, בהם השתדלתי להפעיל סופר-רטוריקה (הלך לי, אבל לא סופר...) היו קריאות "מטומטם" ו"אוהב ערבים" אבל לא יותר מילד אחד-שניים שהצטערו על זה, ו2 זה מעט יחסית למה שהיה קורה בכיתות אחרות. מכירים את זה שהמורה אומרת "נקודה אחרונה שאני רוצה להבהיר" ולאט לאט זה הופך לכל השיעור? זה מה שקרה, אחרי שהדיון גלש כמובן לסיכסוך המזה"תי, והמורה דיברה על שטיפת-המוח שגורמת לילדים לזרוק אבנים, לנערים לירות על יהודים ולקצת יותר מבוגרים להתפוצץ בתחומי ישראל וכו´, ואני כמובן, שהמורה בכוונה (ולשמחתי) נתנה לי לדבר אחרון, דיברתי על החינוך המיליטריסטי הישראלי. זה הלך טוב, כולל קריאות "ווי נכון" "יו!" וכו´. זה נגמר במשהו שבשבילו כתבתי את כל ההודעה הזאת: אני קראתי משפטים מדף-עבודה בלשון שחילקו לנו שבוע לפני והיינו אמורים להוציא מהפועל הכתוב זמן, גוף בניין וכו´. שימו לב למקבץ המשפטים: "ישליטו סדר" "היעדים ייכבשו" "ערים מבוצרות" "לא נשקפה להם כל סכנה" "פניה כבושות בקרקע" "יכבשו את יצרם" (מעבר למשמעות, שימו לב ל-3 פעלים עם השורש כ.ב.ש!!!! האם זה נסיון להחדיר את המילה לשימוש יומיומי רציף, וכך מתן לגיטימציה לכיבוש הישראלי, או שאני קונספירטור?) והייתי רוצה לשמוע מעוד אנשים על ויכוחים בכיתה שלהם, אם יש להם תומכים, איך הם מתמודדים עם ההתנגדויות וכו´.

עופר ב.ה

New member
חוויותי משיעורי "אקטואליה" בבי"ס

ובכן, מאז שאני זוכר שיעורים כאלה (זה היה בכיתה ה´, אחרי טבח מערת המכפלה) ועד לדיונים האחרונים שנערכו בכיתה י"ב על אינתיפאדת אל אקצה, הדיונים תמיד נטו לבנאלי והצפוי. בהתחלה עוד הייתי נמרץ ונסער, אבל אני התקדמתי והדיונים נשארו באותה רמה... עד האירועים שהחלו לפני כשנה, הקול הבולט היה קול השמאל (רעננה...), אבל כשהתחילו התברר שזהו השמאל השבטי, שהפך ל"שמאל" הנבוך והמבולבל (שלא מתבלבל לרגע כשהוא קורא להפציץ את עזה לאחר פיגועים). בדיונים לא נאמר ולו דבר אחד שלא נאמר כבר בתוכניות הפוליטיקה או במאמרים בעיתון. לעתים ניסיתי להשחיל איזה משפט, בדרך כלל ראיתי זאת מיותר, ממילא אף אחד לא מקשיב. בכל מקרה, את דעותי ואת הניסיון לשכנע אני מעדיף להשקיע בחברי ולא בכיתה, שבתיכון ממילא כבר מאבדת ממשמעותה החברתית, בדרך כלל. בעניין המילים, שים לב לעוד תופעה: כשאתה עושה שופינג בניו יורק, יש sale, מכירה, מילה נייטרלית שקשורה לנושא. כשאתה עושה שופינג בתל אביב יש מבצע, מילה שמקורה צבאי - מבצע פלישה ליריחו, אם ניקח דוגמא מיידית. ואכן, הורדת מחיר חולצה מ- 100 ש"ח ל- 80 ש"ח היא פעולה מורכבת, שמעידה על עוז רוחם של בעלי החנות, שחבשו קסדות, עעטו את אפודי המגן, נשאו את הגלילונים, לקחו את הלורד ורשמו את המחיר החדש במקום הישן. בהחלט מצדיק את המושג "מבצע". ובכן, לא נראה לי שמדובר בניסיון לתת לגיטימציה לכיבוש הישראלי, זה חלק מהטרמינולוגיה הצבאית והכוחנית שחדרה לכל תחומי חיינו. עופר

עופר ב.ה

New member
למען הגילוי הנאות - גם אני לא

המילה הובאה כדוגמא לשפה צבאית בשפת היום-יום, במאמר כלשהו שקראתי. אני עשיתי את הפיתוח. אם חושבים, ניתן למצוא עוד עשרות דוגמאות כאלה, שאנחנו לא שמים לב אליהם כי השפה הזו כל כך נטמעה. אנשים מוזמנים להוסיף דוגמאות לשרשור הזה. עופר

גם בנוער מרצ!!!

"רוצה להתגייס לנוער מרצ?" "מתי עושים חמ"ל לסמינר?" "מבצע צמתים ארצי מחר!"

א.א.אפל

New member
אני משתדל לא להשתמש במילים האלו

רוצה להצטרף לנוער מרצ? נראה לי חלופה מתאימה. בקשר לחמ"ל- אני זוכר שניסיתי כמה פעמים להכניס את השימוש ב"מרכזיה" במקום חמ"ל- הרי החמ"ל נעשה לרוב במרכז, וגם במרכזיב מרוכזים הפרטים לגבי אירוע מסויים... בקשר ל"מבצע צמתים" זה נראה לי נכון. אנחנו אכן מבצעים משהו. יש הרבה יותר סיכוי שפעיל שאתה אומר לו שיש "מבצע צמתים ענק" יבוא לצומת מפעיל שאתה אומר לו ש"יש צומת היום" אבל עדיין, אפשר כמובן להציע מילים אחרות.

אצלי בכיתה

אני בעיקר התווכחתי עם כאלו שטוענים שיש לפגוע בדרך כלכלית במשפחות המחבלים אחרי שהמורה אמרה בהתרגשות שהיועה"מ לממשלה חווה דעתו שאין להפסיק את קצבת הביטוח למשפחת המתאבד מנהרייה. אמרתי שהם בכלל לא אשמים ואין לנו שום זכות לפגוע בהם ושאלתי תלמידים מה היו חושבים אילו אח שלהם היה מבצע פיגוע והיו פוגעים בהם. דווקא היו כאלו שבנושא הספציפי הזה הסכימו אתי. חוץ מהערה שהשחלתי לגבי אופיו הקולוניאליסטי של הכיבוש והאפליה שבחוק השבות (דיברנו בשיעור אזרחות על אפליה ועל חוק השבות ולמעשה המורה הלא שמאלנית במיוחד אמרה שבאמת יש כאן אפליה) לא הספקתי עד כה להגיב בנושאים אחרים.

*Che MaOrA*

New member
בעניין חוק השבות (אוף-טופיק)

אני סבור שהויכוח הוא לא אם החוק מפלה אם לאו... ברור לכל ילד בכתה ד´ שתתאר לו את החוק הזה ושתסביר לו מה זו אפליה, שהחוק הזה מפלה. הקונפליקט נוצר כאשר אנשים מסויימים גורסים שהאפליה היא לגיטימית במקרה הזה. ציונים...

דע את מורתך להיסטוריה!

למדתי שיטה מעניינת לסדוק כמה טובה המורה שלך להיסטוריה אם היא מרצ ואילך ברך את אלהים ותודו יום ביומו כן, ככה זה עובד מורים להיסטוריה חייבים להיות שמלאנים כמה שיותר יותר טוב בדר"כ מורתי היא שמאלנית במיוחד ומה שמגניב מזה זה שהיא אומרת שלימין יש בעיה שהוא לא יודע עובדות היסטוריות והיא תתקן את זה! הכיתה שלי מלאה בחסרי דעה או לא מגובשים הרבה פוטנציל ואני אלמד אותם בסוף! היום לאחר וויכוח חביב עם המחכנת שלי כהניסיטית שכזו אחד מהילדים שאל אותי האם כדאי לו להצטרף לנוער מרצ ויש אפילו סיוכי שנראה אותו בין כוחותינו בקרוב! נ.ב כיתה חדשה כמובן

למעלה