כמה משלמים

ornan

New member
כמה משלמים../images/Emo35.gif

שלום לכם סוף סוף אני מתחילה לקצור את פרי חיפושי כפי שציינתי אתמול, הדא"ל ששלחתי למס´ גורמים עזר, קבלתי עזרה מענף רחוק של משפחתי שמתברר שהוא אחראי על הארכיב של מייכוב, יש לו חלק מהנתונים והוא יעביר לי הפתעה הגיעה אלי היום מעיריית עיר במחוז קלצה, שאליה הועבר כל הארכיון היהודי אחרי המלחמה, פניתי אליהם ומיד נעניתי , אפילו באנגלית, הציעו לי את עזרתם בחיפוש ומציאת מסמכים אך שאלו
האם אני מוכנה לשלם עבור החיפוש, נסיעות הוצאת המסמכים וכו´ השבתי מייד שכן, אסור לי לפספס הזדמנות כזאת אך השאלה הגדולה כמה
איך מתבצע התשלום
אני מחכה לעצותיכם שטובות תמיד נדמה לי שכרמי די מנוסה בחיפוש בפולין ואשמח לקבל ממנו טיפים. ארנה

המדריך לחוקרי גניאולוגיה מקצועיים

כן, מסתבר שיש דבר כזה
באתר הזה אפשר למצוא מדריך לחוקרים מקצועיים לפי ארצות ולגבי כל אחד לקבל פרטים על מומחיותו - כולל מחירים. כך, תוכלי להתרשם מן המחירים. אני יצרתי קשר עם חוקר ברומניה אשר מתכוון לחפש עבורי מסמכים בארכיונים בגלאץ - ועדיין מחכה לתשובה ממנו. ארנון

לארנון-תוכל להוסיף את הקישור הזה

לרשימה הקבועה של הקישורים שיהיה. שלך חנה גונן

הוספתי אותו וגם עוד משהו

הוספתי את הקישור הנ"ל, לקטיגורית "אתרים מרכזיים העוסקים בגניאולוגיה". בנוסף, קישרתי גם תוכנת לוח שנה נחמדה. ארנון

gcarmi

New member
כמה משלמים ?

ארנה שלום. הלואי והייתי יכול לענות לך תשובה מדוייקת. אני העסקתי עם בת דודה שלי ועוד קרוב רחוק אחד חוקרת מקצועית בפולין, שמצאה לנו ממש אוצרות שלא יסולאו בפז. שילמנו לה על database שנשלח אלינו בדו"אל על ידה והיה בעצם קובץ אקסל עם למעלה ממאתיים שורות עמוסות בכל טוב סכום של 900 דולר. זה המון כסף, אבל אילולי היא, בחיים לא הייתי מגיע לחומר הזה. היא אזרחית פולין, ילידת הולנד שנשואה למקומי, חיה בלודג´. ארכיונאית (ארכיברית ?!) של ממשלת פולין בפנסיה ויש לה קשרים טובים מאד בכל פולין ולכן מצליחה להגיע לחומר שרוב החוקרים לא יוכלו להגיע אליו. הבעיה היחידה היא שהיא עמוסה בעבודה מעל ומעבר. לדוגמה בקשתי ממנה לחקור נושא מסוים באחד הארכיונים בפולין והיא הודיעה לי שלא תוכל לענות לבקשתי לפני אמצע 2003. לפניה הייתי בקשר עם מישהי אחרת, גם היא ארכיבאית בפנסיה, שעשתה עבודה טובה מאד והרבה יותר בזול, אבל היא חלתה בסרטן השד והפסיקה לעבוד, לצערי. לגבי הארכיונים - אני יודע שהם דורשים סכום של בערך 20 דולר לכל מסמך מצולם, והתשלום צריך להיעשות בדולרים - אפשרות שקיימת בבנק הדואר. גדעון.

ornan

New member
תודה לארנון ולכרמי../images/Emo48.gif

כפי שציינת בעבר והיום צריך הרבה כסף, לפחות קבלתי דרככם מושג במה המדובר, זה מוביל אותי לחפש רק את המסמכים הרלוונטיים אלי כמו למשל סבי וסבתי ולחיפוש מורחב יותר - נציע למשפחה המורחבת אולי ימצא "משוגע" כמוני שיהיה מוכן לשלם. ושוב המון תודה אני היום מרגישה ממש
מקווה שהחיפושים עצמם יובילו אותי לתוצאות ממשיות ארנה

למעלה