כמה מרגיז!

yubash

New member
כמה מרגיז!

הנה סיפור- חם מהתנור: אני מרכיב משקפיים. מכיוון שהעדשות היו שרוטות החלטתי לקנות זוג משקפיים חדשים. לפני שלושה שבועות ניגשתי לאחת מחנויות הרשת שבה קניתי משקפיים בשנים האחרונות, ביצעתי בדיקת ראייה, והזמנתי שני זוגות משקפיים - משקפי ראייה רגילות ומשקפי שמש אופטיות. שילמתי סכום לא מבוטל של 1800 ש"ח לשני הזוגות ונאמר לי שהרגילים יהיו מוכנים תוך יום-יומים, מה שאכן היה) והשמש יהיו מוכנים תוך שבוע ושיתקשרו אלי בגע שיהיו מוכנים. לאחר כ-10 ימים הגעתי לחנות ונאמר לי שהם לא מוכנים ורק בעוד יומים הם יגיעו. מכיוון שלא הזדמן לי להגיע ומכיוון שלא יצרו איתי קשר, הגעתי לחנות רק לאחר 10 ימים נוספים וגם אז, להפתעתי המשקפיים לא היו מוכנים. אז כבר התחלתי להתרגז (מה אתם הייתם עושים?) בעיקר בגלל שהמוכרת, שליוותה אותי מיום ההזמנה+תשלום, לא יכלה לתת לי כל הסבר הגיוני למה המשקפיים לא מוכנים: "אמרתי לך שלוקח שבוע לייצר רק את העדשות" היא אמרה לי שייקח שבוע עד שאקבל את המשקפיים. ואם העדשות כבר מוכנות,כמה זמן כבר לוקח להרכיב אותן? אמרתי לה שעבר כמעט חודש מההזמנה; "לא עבר חודש! אני אגיד לך בדיוק כמה זמן עבר - (בודקת במחשב...) הזמנת ב-5/6! (היום אנחנו ב-29/6). ביקשתי את כספי בחזרה, אך נענתי שאי אפשר להחזיר כסף אלא לפצות על עדשות בקניה הבאה. אמרתי לה שאני לא רוצה פיצוי על קניה שלא ביצעתי אלא על קניה שכן ביצעתי, ולא קיבלתי את המוצר (עד לשעה זו) בזמן שהבטיחו לי, למרות שכבר עברו שבועיים מזמן ההספקה. וחוץ מזה, אמרתי, שלא תהיה הקניה הבאה כי אני לא מתכוון לחזור ולקנות כאן. "למה? בגלל מה שקרה?" היא שאלה אותי, ואמרתי שלא צריך יותר מפעם אחת שזה יקרה כדי להגיע להחלטה לא לחזור לכאן, אחר הכל לא חתמתי חוזה עם אף אחד. המשכנו להתווכח עוד על מה היא אמרה והבטיחה ועל מה אני שילמתי ולא קיבלתי. הוסכם בינינו שעוד היום המשקפיים יגיעו אליי באמצעות שליח, ויצאתי מהחנות. לא עברו 5 דקות וקיבלתי טלפון ממנה שאתן לה את הכתובת כדי שיעדו לאן לשלוח את השליח. כמובן שלא הסכמתי ודרשתי שהשליח יצור איתי קשר לפני שהוא מגיע. מרגיז לא? מה אתם הייתם עושים? האם האנשים שאמורים לתת שירות לא יודעים דבר וחצי דבר על מתן שירות?

נשמע זוועתי

אפשר להבין למה אתה מתעצבן. כדאי שתספר על זה בפורום צרכנות, שם ידעו לייעץ לך מה לעשות עם זה. יש גם עיתונאים שעוסקים בתלונות כאלו, אחד מהם הוא דני שדה מידיעות, שבמדור שלו במוסף הכלכלי של הסופ"ש מופיעים סיפורים כאלו שמוציאים את בעלי העסקים בדיוק כמו שמגיע להם.

yubash

New member
תודה...

כמובן שפרסמתי גם בפורום צרכנות. בינתיים הגיעו המשקפיים עם ה"שליח" - המוכרת מהחנות... חבל שעל דבר כל אידיוטי אבל גם כל כך צודק צריך להתרגז ולצעוק כדי לקבל שירות בסיסי.

Mip Mip

New member
קצת מקומם...../images/Emo46.gif

מצידך להעלות טענות שכאלו, ועוד בפורום הזה... לא על כל דבר ולא בכל מקום צריך לצעוק כדי לקבל שירות כמו שצריך אל תשכח שהבן אדם שנותן לך שירות הוא קודם כל בן אדם הייתה לך בעיה עם המוכרת הספציפית? תמיד יש מנהל ואם זו רשת את מוקד שירות לקוחות שאתה יכול להעלות את טענותיך ואני מאמינה שתקבל פיצוי... באופן אישי אני נכנסת לפורום הזה על מנת לשתף את החוויות שלי כנותנת שרות עם נותני שירות אחרים תלונות מלקוחות יש לי מספיק בעבודה...

את צודקת ולא צודקת

נכון, הפורום נועד קודם כל לנותני השירות ולחוויות שלהם מהעבודה, אבל יש כאן מקום גם לספר על חוויות שעברנו כלקוחות - על מנת שנוכל ללמוד מהן מה כן ומה לא לעשות בעבודה שלנו. אז נכון שתלונות כאלו מקומן קודם כל בפורום צרכנות, אבל גם כאן הן לא יזיקו.

Mip Mip

New member
מסכימה איתך, אבל...

חושבת שיש גם דרך להביע טענות... ולא להביע כאלה האשמות כוללניות על כל תחום מתן השירות

בזה את צודקת 100%

אבל אני לא חושבת שידידנו התכוון להאשמה כוללת שכזאת. הוא כתב את הדברים הקשים על חברה אחת ספציפית ובעודו עצבני מהשירות המזעזע והיחס המחפיר שקיבל.

Mip Mip

New member
אז אנחנו בסדר...../images/Emo3.gif

סתם, אולי אני יותר מדי רגישה..

yubash

New member
למי שנפגע...

קודם כל הייתי מאד עצבני.... לא באתי לפגוע בכם אלא להפך - לשמוע ממכם מה אתם, כנותני שירות, הייתם עושים במידה והייתם נקלעים למצב כזה (אני לא מיחס את כל האשמה על המוכרת אלא על זה שהיא חיפשה תרוצים לא הגיוניים לזה שלא קיבלתי את המשקפיים)ומהי לדעתכם הדרך הנכונה לפעול במצב כזה, גם מצד הלקוח ששילם ואמרו לו והבטיחו לו וגם מבחינת המוכר ו/או הרשת?

Mip Mip

New member
מבינה את העצבים...

לא פעם גם אני מאוד מתעצבנת על שירות שאני מקבלת... אבל לרוב אני מנסה לומר את זה בדרכים עדינות ולא צועקות, במיוחד שאני יודעת בדיוק מה זה להיות בצד השני, ואני יודעת שכשלקוח צועק עליך אתה נוטה יותר להתבצר בעמדתך או לצאת מריכוז ולנסות למצוא תשובות זריזות מהלחץ- מה שלפעמים יוצר מתן תשובות לא נכונות... בקשר לקטע עם המשקפיים- לכל בן אדם יש בוס. ובדיוק כמו שאני מפנה אנשים למנהלת שלי, או פונה אליה בעצמי, כשאני לא מצליחה לפתור להם את הבעיה. אתה יכול לפנות למנהל החנות או למחלקת שירות לקוחות של הרשת. כמעט לכל רשת שמכבדת את עצמה היום יש כזו מחלקה ולבקש פיצוי שלדעתי מגיע לך- בתור משקפופרית בעצמי אני מבינה את התסכול...
צריך זכור שלפעמים למוכרת הפשוטה אין באמת יכולת לשלוט בעניינים האלה- היא לא מנהלת את המעבדה שמייצרת את העדשות והיא גם לא מכינה אותן בעצמה... כך שהיא סתם מנסה ליצור תירוצים לא מוצלחים על פאשלות שלא שלה- במקום פשוט להתנצל. תפנה למחלקת שירות ללקוח, ואני חושבת שגם שובר מתנה לקניית משקפיים בעתיד הוא פיצוי די הולם, אמנם לא מחזיר לך את הכסף שהוצאת עכשיו, אבל הוא פיצוי מקובל ברוב החברות... (בדיוק כמו שחברה סלולרית תזכה אותך ב50 דק' זמן אוויר בשיחות עתידיות- אני מאמינה שפיצוי כזה תסכים לקבל- לא?) בכל אופן בהצלחה!

yuli c

New member
לדעתי...

נכון שאותה מוכרת לא אשמה בכך ונכון שאפשר לפתור דברים בדרכים עדינות ולא צועקות אבל עדיין.. כשאני מזמינה מוצר מסויים אני מצפה לרמת שירות מסויימת. גם אצלנו קרב שאנשים חיכו לחלקים מסויימים ולא קיבלו אותם בזמן עקב עיכובים במכס וכו'... אבל עדיין על אותה חברה שהתחייבה לספק ללקוח את המוצר ב-x זמן להתקשר לאותו לקוח להתנצל ולהודיע לו על העיכוב ולא לגרום לו לבוא לחנות ולגלות שהמוצר עוד לא הגיע. ולכן אני גם חושבת שאם הלקוח רוצה את כספו בחזרה יש להחזיר לו אותו כי אם כל הכבוד הוא לא חייב לקנות מוצרים מחנות שלא טורחת ליידע אותו בזמן. ואם לאותה מוכרת אין את הסמכות להחזיר את הכסף אז היא צריכה לפנות מיוזמתה למנהל שלה שיפתור את הבעיה. זה היחס הבסיסי שאני הייתי מצפה לקבל מכל נותן שירות, ואני גם יכולה לומר שוצר שאצלנו בחברה תמיד שהיו עיכובים התקשרתי לידע את הלקוחות ולא נתתי להם להגיע למצב שבו הם הגיעו לחברה בזמן האספקה שנקבע להם וגילו שאין סחורה ותמיד אם לקוח רצה את כספו בחזרה לפני שהוא קיבל את המוצר הוא קיבל את כספו. זאת דעתי כמובן לעניין מתן שירות ולכן אני מאוד מסכימה עם yubash.

למעלה