כמה מפתיע

iceviper

New member
כמה מפתיע

כתבתי כאן רשימה ארוכה (מאוד) שהביאה קטעים ממצע שינוי ויישומם (או אי יישומם) במציאות.את אותה רשימה שמתי בפורום שינוי.במקום לתת תשובות לסתירות השונות הם העדיפו לפתור את זה בצורה מאוד מתקדמת ופלורליסטית: מחיקת ההודעה. זאת בזמן שבפורום מרצ גם תומכי שינוי מביעים את דעתם ויוזמים ויכוחים.

iceviper

אני לא מכיר את תוכן ההודעה שפרסמת אבל יש לזכור שזה עדיין פורום שינוי ומותר להם להגביל את הדיונים לנושא מסויים, למנהל יש את הזכות המלאה למחוק. אני מקווה שיש לו סיבה אמיתית כמו ניסוח ולא רק על רקע הטענות שכנגד, אם לא אז זה רק מוכיח את הטענות שלך . עמרי מרצ מס´1 בחקיקה החברתית! מרצ מס´ 1 בחקיקה ירוקה! מרצ העבירה 8! חוקים למען אנשי המילואים! כולם מדברים,מרצ עושה!

בואו תראו את התגובה של ח"כ זנברג :-

אני הצגתי אתמול שאלה לח"כ מודי זנברג שהתארח בתפוז. ציינתי בפניו את כל הצבעות שינוי ועד כמה הן לא הולמות את העקרונות שלכאורה הם טוענים שהם מייצגים. האם המאבק בחרדים אמור להתבטא בהצבעה בעד תקציב משרד הדתות? האם התמיכה בשכבות החלשות מתבטאת בהצבעה על תקציב המדינה? אני מצרפת את תשובתו המביכה של ח"כ זנברג לשאלה העניינית שהצגתי. כך הוא ענה לי "נראה לי שלא הבנת מה שינוי הבטיחה לציבור או שמא את מדברת מטעם מפלגה אחרת". מן הראוי שבאירוחים כאלה יבינו האורחים כי השואלים אינם בהכרח מתומכיהם. יש מתנגדים לעמדות האורח ולעמדות סיעתו ומן הראוי לתת להם תשובות ענייניות יותר מהטענה כי "את/ה בא/ה מעמדה מפלגתית אחרת." כולנו מגיעים מעמדה מפלגתיתי זו או אחרת. פוליטיקה אמיתית ואחראית מבהירה עמדותיה אל מול מתנגדיה ולא מתחמקת בטיעונים אבסורדיים מהסוג שהציג לטעמי זנברג בתשובתו.

iceviper

New member
היי

ההודעה שלי נמצאת למטה,תחת הכותרת "לשם שינוי-מרצ". תוכל לשפוט בעצמך לגבי השפה.

מדברי iceviper - מצורף לשרשור זה |ש

הי iceviper אני מצרפת את דבריך ללינק זה על מנת שיהיה נגיש לכל. כל הציטוטים מובאים ממצע שינוי ללא שינוי כלשהוא * "אנו רואים את עצמנו כנציגים של בעלי המקצועות החופשיים, עצמאים, בעלי העסקים, מנהלים ופקידים, אנשי היי-טק, אנשי צבא הקבע, חקלאים, פרופסורים ומורים, גימלאים וסטודנטים - השכבה היצירתית, היצרנית, התרבותית של החברה הישראלית." שחור על גבי לבן: אינטרס צר לדאוג למגזרים העשירים ביותר במשק. לחקלאים,לדוגמא יש את הלובי החזק ביותר בכנסת. דאגה לגמלאים? לא נראה לי. מתוך 4 הצעות חוק (ספרתי) שיש להן קשר לגמלאים עברו בקריאה שלישית-0. כל הכבוד לשינוי! חיילי מילואים? מרצ העבירה חוק אחד המתייחס לחיילי מילואים ובנוסף עוד חוקים המתייחסים באופן כללי לרווחת החייל הסדיר ואיש הקבע. שינוי לעומת זאת הגיעה למספר המרשים של 0. יכולתי להמשיך עוד,אבל נראה לי שאין טעם. השאלה החשובה ביותר העולה מסעיף זה היא איפה השכבות החלשות?? הן לא נחשבות "השכבה היצרנית והתרבותית?!" * "שינוי נלחמת נגד הכפייה הדתית, למען מדינה חילונית, שבה יש מקום לכל מיגוון הדעות והאמונות. יש לשים קץ לניצולה הסחטני של קופת המדינה לצרכי דת. המימסד החרדי מאיים על סדרי החיים המתוקנים של חברה חופשית ועל חירויות האדם במדינה דמוקרטית. הניסיון להפוך את ישראל למדינת הלכה מסכן את עתידנו. אנו חתרים להפרדת הדת מהמדינה, תוך שמירת אופיה הציוני של המדינה." תיקון: שינוי הצביעה על תקציב משרד הדתות. אקט שהינו צורם נוכח העקרונות שהם טוענים כי הם מקדמים. שינוי תמשיך לזעוק נגד כפייה דתית מתי שיהיה לה חשק.כל עוד הם משחקים ברוגז עם המפלגות הדתיות אין לה שום סיכוי להשפיע,במיוחד לא בנושא הזה. וגם שתפסיק להלך אימים על הציבור.המימסד החרדי לא מאיים על אף אחד. אירן לעולם לא תהיה כאן,מדינת הלכה היא חלום בהקיץ. * "שינוי תומכת בתהליך השלום. ערפאת איננו פרטנר לשלום, אך צריך לנהל מו"מ עם חוגים פלסטינים מתונים. הפסקת הטרור היא תנאי בל יעבור לכל התקדמות במו"מ המדיני. את המאחזים הבלתי חוקיים יש לפנות לאלתר . במסגרת הסדר השלום ישראל תצטרך לפנות גם את ההתנחלויות יש התנחלויות גדולות שיהוו נושא למו"מ. אנו מחייבים את הקמת גדר ההפרדה.שתשמש מגן חלקי מפני חדירות של מחבלים. בירושלים נצטרך למצוא, בסוף תהליך השלום, מודוס ויוונדי, שיאפשר לשני הצדדים לחיות בצוותא בשלום, תוך כיבוד המקומות הקדושים לשלוש הדתות. מדינה פלסטינית תקום רק אחרי שהפלסטינים יוותרו על זכות השיבה." אכן,תפיסה בטחונית לתפארת.נראה לי שהחבר´ה עשו COPY\PASTE מהמצע של מפלגת המרכז,או ישראל אחרת,או העבודה,או עם אחד. שינוי התנגדה להצעה של מרצ לחייב בתשלום אגרת פינוי מתנחלים שמקימים מאחז בניגוד לחוק. * "אנו חושבים שצריך להחיש את קצב ההפרטות ולהוציא את המדינה ממעורבותה הגדולה בתחום העיסקי. אנחנו בדעה שישראל צריכה להשתלב, במסגרת הגלובליזציה, בכלכלה המערבית. אנחנו תומכים ללא סייג ביוזמה החופשית, בפיתוח המדעי והטכנולוגי ובתעשיות המתוחכמות. תפקידם של האיגודים המקצועיים הוא לדאוג לרווחת העובדים , אבל ההסתדרות הפכה לארגון פוליטי המשרת אינטרס מפלגתי ופועל נגד טובת המשק. תפקידה של המדינה בחיי המשק הוא להשקיע בתשתיות." ההפרטות הן אסון,לפחות בצורה שזה נעשה עד היום.מדיניות קפיטליסטית ברוטלית כפי שבאה לידי ביטוי החל מתקופת נתניהו תרמה להעמקת הפער החברתי ולמיצובה של ישראל במקום השני בעולם בפער החברתי.לא תודה,אני לא רוצה להיות ארה"ב. לגבי גלובליזציה,הדבר האחרון שקורה כתוצאה ממנה זה רווחת העובד. * " שינוי רואה בחוק טל, המעניק לגיטימציה להשתמטות מהשירות הצבאי, טרגדיה לאומית. חוק טל הוא פרס להשתמטות. הוא מהווה פגיעה חמורה בעיקרון השיוויון והוא מסכן את ביטוחוננו. כל צעיר יהודי, בריא בגופו ובנפשו, חייב לשרת בצה"ל זמן שווה ובתנאים זהים. חובה זו חלה גם על בחורי הישיבה, אולם בחור ישיבה שצה"ל החליט, משיקוליו המקצועיים, שלא לגייסו, יהיה רשאי לצאת לעבודה, כדי שלא ישאר שבוי בישיבה. משרד הבטחון חייב לתגמל כיאות את המשרתים במילואים וביחוד את אלה המגויסים לתקופות ארוכות ליחידות קרביות." "שבוי בישיבה"? איך בדיוק? האברך נמצא שם מרצונו החופשי,אף אחד לא מכריח אותו לעשות זאת. ומה לגבי משתמטים ממגזרים אחרים? ושירות לאומי? ושירות לאומי לערבים? אלה דברים שקשורים קשר חזק לנושא הגיוס,אבל שינוי בחרה לא להתייחס אליהם.אחרת זה יקלקל את מסע הצלב נגד "הממסד החרדי המאיים על החברה". * " שינוי תומכת במאבקו של הציבור ההומו- לסבי נגד כל הפליה על בסיס נטיות מיניות ולמען השוואת זכויותיהם של זוגות חד מיניים, כולל את הזכות לאימוץ ילדים." "קורבנות מקצועיים המשתינים על כולנו" - טומי לפיד על ההומואים. כל מלה נוספת מיותרת. * "שינוי דורשת חלוקה חדשה של משאבי המדינה. את המליארדים המיועדים לצרכי דת, יש לייחד לצרכים חיוניים יותר: פחות לצרכי דת, יותר לצרכים סוציאליים; פחות לצורכי דת, יותר לבריאות; פחות לצורכי דת, יותר לחינוך ולמדע; פחות לצורכי דת, יותר לתרבות ולאמנות." "צרכי דת" כשמם כן הם-צרכי דת.רוב הציבור במדינה צריך את שירותי הדת במדינה,מה לעשות.וכמו כל צורך אחר-מדינת ישראל צריכה לממן צורך זה כמו כל צורך אחר. ושוב,כל עוד שינוי לא תשב בממשלה עם חרדים או דתיים אין לה כל סיכוי להשפיע.רק לצאת בהפגנתיות מאולם המליאה,או לחכות לדבריו של הרב עובדיה יוסף כדי להצביע ההיפך מש"ס. אוקצור,רק מרצ!

וגוס

New member
למילים נטיה מוזרה שכזו....

להתפרש ככל העולה על הדעת...היתי מקווה, שלתומכי מרץ,ומנהיגיה הנבחרים,,,ישנה היכולת להתעלות מעל, למה לא שינוי,,,ויותר, למה כן מרץ,,,בסופו של דבר לא רק התוצאה חשובה,,,גם הדרך,,,

iceviper

New member
מול מקטרגים יש להגן

ציטוט של "כינוי 1982" מפורום חופש.

וגוס

New member
אני חושב שתגלה....

ששינוי גישה,,,והשמת דגש על הפרדה,,,בין מה אני רוצה, מקווה,,,לבין מה ממש לא,,,נוטה גם להצליח,,בספירת הקולות,,,לא רק להיות צודק...

../images/Emo42.gifלמה לבחור מרצ

מרצ היא המפלגה החברתית ביותר עפ"י מחקר של קרן אייסף- מצ"ב עפ"י נתוני המחקר מרצ חוקקה 20 חוקים יותר משינוי, ש"ס וגשר יחדיו.
מרצ היא המפלגה הסביבתית ביותר עפ"י מחקר של אדם טבע ודין- מצ"ב
מרצ היא המפלגה שחוקקה יותר חוקים למען המילואמינקים מכל המפלגות האחרות. להטבת תנאי חיי המילואים הגישה מרצ 22 חוקים אל מול 6 של שינוי. יתר הסיעות הגישו 20.
מצ"ב לינק המספק מידע מלא בנושא זה.

sagitv2

New member
מצ"ב מחקר קרן אייסף על מרצ וחקיקה ח

מצ"ב מחקר קרן אייסף המוכיח כי מרצ היא הסיעה החברתית ביותר.

למה לא שינוי ../images/Emo128.gif

ענין שינוי עולה כמעט בכל שרשור על כן אני רואה לנכון לצרף מידע אודות העוול שעשתה מפלגת שינוי לציבורים רבים שמשום מה עדיין מאמינים כי היא משרתת את האינטרסים שלהם. (וזאת למרות שמידע זה מופיע בשרשורים אחרים)
שינוי תמכה בתקציב משרד הדתות המעביר מיליונים לתמיכה בישיבות, מועצות דתיות וכדומה.
שינוי תמכה בתקציב שנחשב לאחד מהקשים והמכאיבים בהיסטוריה הכלכלית של ישראל.
גם בחקיקה חברתית לא עשתה שינוי מספיק. עפ"י מחקר שערכה קרן אייסף מרצ התגלתה כסיעה מספר אחת בחקיקה חברתית והיא עשתה יותר משינוי ש"ס וגשר ביחד.
שינוי תמכה בהגדלת ההטבות למתנחלים במסגרת חוק ההסדרים (כשגם הליכוד התנגד להטבות אלו)
שינוי התנגדה להצעה של מרצ לחייב בתשלום אגרת פינוי מתנחלים שמקימים מאחז בניגוד לחוק.
שינוי תמכה בחוק של דוד לוי שניסה להעביר מיליארד ₪ לאלף משפחות בבקעת הירדן (על אף שהליכוד התנגד להצעה).
אם מישהו לא ידע למה לא לבחור שינוי אני מקווה שעכשיו הוא יודע

וגוס

New member
וזה חוזר ישר לפרצוף....

ומצריך מהאחר להתגונן ולתקוף,,,גם פה,,,אבל לא רק,,,התוצאה של גישה שכזו,,,אולי עושה טוב על הלב,,,אבל למרץ,,,לא עוזרת...

שעמומון

New member
למה כן...בלי תקיפה

* מרצ התנגדה לתקציב הקשה בתולדות המדינה, שהעביר עשרות מליונים למתנחלים, לחרדים, ולמשרד הדתות. * מרצ היא המפלגה היחידה שחוקקה חוקים למען המילואימניקים. * מרצ חוקקה חוקים סביבתיים יותר מכל שאר המפלגות בכנסת ה-15. * יוסי שריד הוא בין שרי החינוך הטובים בהסטוריה של מדינת ישראל, הוא היחיד שלא העביר תקציבים לאנשים אחרים. רק פעם אחת כן - וזה היה על מנת למנוע את הפלת הקואליציה והממשלה. * בנבחרת ה-10 הראשונים של מרצ יש יותר נשים מאשר במפלגות אחרות. * מרצ המפלגה היחידה שלא לקחה נציגים הומוסקסואלים ונכים ליופי, אלא הם זכו בבחירות דמוקרטיות במקומות עד ה-15 הראשונים (עוזי אבן, יואב קריים). * מרצ היא המפלגה הראשונה והיחידה שהכניסה ח"כ הומוסקסואל לכנסת! * מרצ תומכת בעקרון ההפרדה ומאמינה שעל הציבור הפלשתינאי לבחור את נציגיו איך שהוא רוצה. מרצ מאמינה שלנו כישראלים אין זכות לכבוש ולקבוע את מנהיגיו של הצד השני. * מרצ בשום מקרה לא תשב בממשלת ימין קיצונית או ממשלת אחדות, רק בממשלת שמאל.

וגוס

New member
אתה חיב להודות....

שזה מוכר את הרעיון,,,,טוב מכל דבר אחר,,,שם מרצ צריכה להשקיע את מאמציה,,,התנצחות אם אחרים, רק פוגעת ביכולת של הצופה מהצד,,,לזהות את המהותי...החשוב....ונותנת לאחרים,,,שבאמתחתם הרבה פחות למכור,,,להתווכח על שטויות...

שעמומון

New member
נכון, תמיד אמירת עובדות מול...

התנצחות עם אחרים עוזרת, רק שיש חלק גדול בעם שעדיין מאמין לדברי האבודה/המלכוד/שינוי... בסלוגנים ובשלטי החוצות של מרצ אין משהו כמו ´אנחנו נגד שינוי´, או ´אנחנו יותר טובים´. בסלוגנים של מרצ אומרים דברים נכונים. אולי לחלק מהציבור קשה להבין את זה ולהאמין לזה, אבל זה האמת. מרצ באמת - לא בעדר של שרון. מרצ באמת - חוקקה יותר חוקים חברתיים משאר המפלגות. מרצ באמת - מתנגדת לכיבוש השטחים החולה, ומעדיפה ישראל בריאה. מרצ באמת - לא משקרת במצע שלה, ועושה בדיוק מה שהיא אומרת. וזה לא נכון לשאר המפלגות... זה לא שאני מנסה להיות ראש בראש, או להתנצח עם אחרים, אני פשוט אומר את העובדות.

למעלה