כמה מכם לומדים לנהוג באמת ולא רק לט

Matan G

New member
כמה מכם לומדים לנהוג באמת ולא רק לט

טסט? נכון שרוב המורים הם "בתי חרושת לטסטים" ולזה הם מכינים אותך, אבל כמה באמת למדו לנהוג כמו שצריך
אצל המורה שלי כל תלמיד עושה לפחות 1-2 שיעורים בחושך, שיעור אחד של נהיגה בשטח הררי (זיכרון יעקב) ועוד כל מיני דברים שחשוב לדעת (כמו זינוק בעליה עם בלם יד) ולצבור בהם נסיון.. ולמה אני שואל? כי שמעתי על מקרים שמורים מסויימים סירבו ללמד את התלמיד כל מיני דברים בתירוץ ש"זה לא יהיה לך בטסט וחבל לבזבז את הזמן על זה." מה דעתכם?

Superdror

New member
אני חושב פחות או יותר שאני למדתי

לנהוג ולא לעבור טסט. היו לי שיעורים מחוץ לעיר, עקיפות, חניות ברוורס בתנאים מינימליים וברחובות הומי אדם וכלי רכב, נסיעה בחושך ובמזג האוויר חורפי (למדתי בחורף). נהיגה בשטח הררי לא רלוונטי מאחר ולמורה היה רכב פרטי ועם רכב פרטי לא יורדים לשטח. זינוק בעליה עם בלם יד הוא לימד, אבל אני זוכר במוערפל מאוד ואני לא חושב שזה ממש משנה כי אם אתה שולט בקלאץ טוב, אין לך בעיה לזנק בכל עליה. אם כל מה שציינתי נקרא ללמד לנהוג, כנראה שלמדתי לנהוג. לא נראה לי שאפשר ללמד מישהו לנהוג ב28 שיעורים, או ב30 שיעורים, או ב40 שיעורים, צריך קצת הרבה מעבר לכך. דרור. בקרוב קורס נהיגה מתקדמת.

MasterD_iL

New member
אצלי זה היה ככה..

בדיוק מה שאמרת, והייתי אוהב את הקטע לירידה לשטח, (למדתי על ניסאן טראנו) והייתי חש מידי פעם מה זה 4X4...

be_roo

New member
המורה שלי היה כמו שלך

למעשה למדתי אצל שני מורים במקביל, על אותו אוטו (סיפור ארוך איך הגעתי לזה), אחד לימד לטסט, השני לימד לנהוג. אבל רק הערה קטנה, גם ה"אקסטרה" הזה שהמורה שלי לימד אותי אינו מספיק. נכון שזה יקנה לך בסיס טוב, אבל לדעת באמת לשלוט ברכב במצבי חירום או בתנאים לא אידאלים צריך הרבה יותר לימוד ותרגול. מי שבאמת רוצה להגן על עצמו, יעבור בהמשך קורס נהיגה מתקדמת במשטח החלקה.

פרטנר

New member
ישנם מורים

המלמדים את המינימום הנדרש לטסט. וישנם מורים שמשקיעים בלימוד תכנים שבודאי לא יבדקו בטסט. בכל מקרה ישנו כרטיס התלמיד המחייב את המורה ללמד את כל הנושאים המופיעים בו. בסוף הלימוד חותם המורה (וגם התלמיד) ומאשר שעבר על הנושאים. לאחרונה התבטל הסעיף של נהיגה בדרך ההררית בכבישים צרים ומפותלים, ותלמיד שאינו גר ולומד באזור שכזה (חיפה, ירושלים) לא יחווה נהיגה בתנאם אלה. יש צדק מסויים בביטול סעיפים אלה (כלכלית למורה), אך אני אישית רואה בזה תרומה חשובה ,כמו גם ביצוע מספר בלימות חירום בכדי לחוש מהי בלימה יעילה ונכונה. נסיעה עם תלמידים לכבישים כמו בית אורן, או נס הרים, ואפילו לרמת הגולן, תורמת המון!! גם לתלמידים, וגם לי כמורה (לצאת קצת מהעיר המעיקה והחונקת..)

אצלי זה היה לטסט נטו..!

א. לא ידעתי לעקוף בגרוש... ב. לא עשיתי שיעור בבין עירוני כי המורה שלי טען שזה "כמו כביש רגיל רק יותר מהר".. ג. למדתי נהיגה אמיתית בתקופת המלווה..

למעלה